Cum te păcălesc ospătarii de la restaurantele românești. Sfaturi de la chef Florin Dumitrescu
Dimensiune font:
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, iar cei care îl urmăresc țin cont întotdeauna de sfaturile sale. Recent, juratul de la „Chefi la cuțite” le-a explicat fanilor de ce nu este bine să comande ciorbă la restaurant.
Florin Dumitrescu îi sfătuiește pe români să nu se lase niciodată influențați de recomandarea ospătarului și, de asemenea, să nu comande ciorbă la restaurant. Chef-ul explică faptul că, de cele mai multe ori preparatele recomandate de chelner sunt făcute din alimente pe cale de a expira și de aceea vor să scape de ele cât mai repede.
„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu.
În continuare, Florin Dumitrescu a explicat faptul că aceasta situație nu este întâlnită în restaurantele unde este mereu flux: „Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.
Florin Dumitrescu a dezvăluit că motivul pentru care nu mănâncă ciorbă la restaurant este acela este că nu tolerează vegeta, un condiment obținut din sare și potențial de arome.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.
Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat juratul de la „Chefi la cuțite”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau