3 rețete pentru vin fiert. Le prepari rapid și ușor
Dimensiune font:
Vinul roșu este o băutură cu nenumărate beneficii și merită să o savurăm chiar și zilnic. Medicii recomandă ca la fiecare cină, să savurăm un pahar de vin roșu, pentru un organism mai sănătos.
Rețete pentru un vin fiert, perfect pentru zilele de iarnă friguroase
În același timp, pe lângă vitamine și minerale, într-un pahar de vin roșu mai regăsim și alte substanțe benefice pentru corp și minte, după cum spun specialiștii.
Antioxidanții din vinul roșu sunt principalii responsabili de efectele benefice ale acestei băuturi.
Pe termen lung, vinul roșu ajută la prevenirea unor afecțiuni grave, dacă este dublat, desigur, și de alte elemente precum o alimentație echilibrată și variată și sport.
Reţetă vin fiert – varianta 1
Ingrediente:
1 sticla 750 mililitri de vin alb
3 linguri de zahăr
3 mere mici
1 portocală
10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucşoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton scorţişoară de 10 centimetri
Mod de preparare
Într-un bol puneţi cuişoarele, piperul negru, boabele de nucşoară, cardamonul, anasonul, coriandrul şi scorţişoara. Apoi, tăiaţi mărul felii, scoţând în prealabil cotorul cu un instument spoecial sau pur şi simplu cu cuţitul.
După măr, se curăţă portocala, care se secţionează în felii. Se ia vinul şi cu zahărul şi se pun într-o oală pe arahaz la foc mediu. Între timp, ingredietele puse în primă fază în bol se pun într-o tigaie şi se perpelesc la foc mediu.
Acestea se lasă pe aragaz până când ingredietele încep să emane un miros specific vinului fiert. După, puneţi ingredietele în vin.
Lăsaţi vinul cu arome să se încălzescă până ce pe marginea oalei se va forma mici bule, maxim 5 minute, potrivit e-Reţete.ro.
Portocala îi dă vinului un gust special
Portocala îi dă vinului un gust special
Vin fiert – varianta 2
Ingrediente:
1 litru de vin roşu sec
120 grame de zahăr
3-4 cuisoare
1-2 batoane de scorţişoară
5-6 boabe de piper (opţional)
coaja de la o jumătate de portocală
Mod de preparare:
Încălziţi bine vinul cu restul ingredientelor într-o cratiţă acoperită, timp de 3-4 minute. Lăsaţi să se răcească băutura preţ de câteva minute.
Serviţi vinul fiert în pahare încălzite.
Vin fiert – varianta 3
Ingrediente:
750 de mililitri de vin roşu
180 de mililitri de apă
250 de grame de miere
15 boabe piper negru
1 băţ de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit)
coji subţiri de lămâie pentru decor
Mod de preparare:
Se toarnă vinul, apa, baţul de scorţişoară, piperul şi mierea într-o oală. Toate ingredientele se pun pe foc mediu până când se încălzeşte şi începe să formeze bule mici pe marginea oalei.
Apoi, strecuraţi în căni din sticlă transparentă şi decoraţi cu o coajă de lămâie şi o bucată dintr-un băţ de scorţişoară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau