Curiozități despre Egiptul Antic. Pentru ce erau folosite piramidele?
Dimensiune font:
Egiptul Antic a fost studiat, de-a lungul timpului, de foarte mulţi oameni pasionați. Fascinația despre Egiptul Antic a dus la realizarea mai multor filme, fiind prezentată o lume modernă pentru vremurile respective care a scris o filă importantă de istorie. De altfel, există și o vorbă care spune că trebuie să îți cunoști istoria pentru a-ți putea forma viitorul. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre Egiptul Antic:
Curiozități despre Egiptul Antic
Egiptenii au avut noroc că au trăit de-a lungul fluviului Nil. Acest lucru însemna că puteau folosi apa pentru a crește culturile, pentru a obține hrană din și pentru sol. Totodată, fluviul Nil a facilitat transportul în acea perioadă.
Piramidele au fost gândite ca morminte pentru faraoni și familiile lor. Potrivit istoricilor, aceștia credeau că trebuie îngropați cu comorile lângă ei, pentru ca avuția să-i ajute în viața de apoi.
Egiptenii din perioada antică credeau că mumificarea ajută ca sufletul să trăiască pentru totdeauna. De aceea când o persoană dragă murea, corpul acesteia trecea printr-un proces de îmbălsămare care să îi ajute mumificarea.
Potrivit arheologilor, în Egipt există 130 de piramide, fapt care dovedește că aceștia au fost fascinați de acest tip de construcții.
Pâinea mucegăită era considerată un medicament în Egiptul Antic. Egiptenii au căutat întotdeauna metode de a vindeca corpul uman. Astfel că, ei au folosit pâine mucegăită pentru a vindeca rănile și stopa infecțiile, iar surprinzător, de multe ori a funcționat, potrivit funkidslive.com.
Atât bărbații, cât și femeile din Egiptul Antic se machiau. Fardurile le proteja pielea de soarele fierbinte, dar credeau că fardurile au și puteri vindecătoare. De obicei purtau machiaj verde și negru. Verdele era făcut din cupru, iar negrul era din plumb.
Egiptenii au fost mari inventatori. În perioada antică, aceștia au inventat medicina, instrumentele muzicale, hârtia, pixurile, încuietorile, cheile, cosmeticele și chiar pasta de dinți.
În Egiptul Antic, pisicile erau considerate animale sacre. Fiecare familie avea câte o pisică, fiindcă se presupunea că aceasta aduce noroc. Cine ucidea o pisică primea pedeapsa cu moartea.
Alfabetul egiptenilor, din acea perioadă, era format din hieroglife, peste 700. Aceștia credeau că limba lor provine de la zei.
Egiptul Antic s-a închinat la peste 2.000 de zei. Mulți dintre aceștia aveau corp uman cu cap de animal. Cei mai cunoscuți au fost: Osiris – regele celor vii, Thoth – Dumnezeul Cunoașterii și al înțelepciunii, Ra – Zeul Soarelui și al strălucirii.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau