"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!
Dimensiune font:
Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. "Poalele-n brâu" sunt vestitele plăcinte moldovenești de la care nu te-ai putea abține niciodată. Sunt absolut delicioase. Iată rețeta.
Ingrediente pentru aluat: un kilogram făină, 150 ml ulei, 50 gr drojdie proaspata, 450 ml lapte, 2 ouă , un praf sare , 5 linguri zahăr , coaja de la o lămâie , o fiolă esentă de vanilie
Ingrediente pentru umplutură: 600 gr brânză dulce de vaca, 2 ouă, 200 gr zahăr , o fiolă esenţă rom, 150g stafide ( opţional )
Cum se prepară
Preparare umplutură
"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul până devin cremoase şi se topeşte tot zahărul. Se adaugă în compozitie stafidele, esenţa de rom şi brânza rasă, apoi se amestecă bine toate ingredientele.
Preparare aluat
"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. Drojdia se dizolvă cu putin lapte călduţ, o lingură de zahăr şi două linguri de făină, apoi se amestecă bine până se formează o maia fără cocoloaşe şi se lasă la loc călduţ, aproximativ 15 minute, potrivit gustoase.net. Într-un bol adânc se cerne făina, se face in mijloc o gropită si se adaugă sarea, ouăle, uleiul şi maiaua de drojdie.
"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. Compozitia se frământă pană se desprinde de pe mâini și obținem un aluat omogen și elastic, apoi se acoperă vasul cu un prosop de bucătărie si se lasă la crescut circa o oră.
"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. Din aluatul obtinut se formează biluțe mici care se întind în foi rotunde, pe care le porționăm și le umplem cu brânză, apoi se strâng și se împăturesc colț peste colț și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
"Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!. Se lasă plăcintele la crescut în tavă circa 15-20 minute, apoi se ung cu gălbenuș de ou şi se dau la copt în cuptorul încins la 180˚, pentru circa 30-35 de minute (în functie de cuptorul fiecăruia), până se rumenesc frumos la suprafață. Se pot servi calde sau reci la micul dejun.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau