Cele mai bune 17 ponturi pentru a scăpa de hoți în concediu. Metodele profesioniste folosite de spionii CIA trimiși în țări străine
Dimensiune font:
CIA desfășoară de ceva vreme o campanie de transparentizare menită, printre altele, să ajute turiștii să nu devină victime în țările străine pe care le vizitează.
Aceste seturi speciale de ponturi au fost create pentru mai multe țări. De exemplu, dacă mergeți în Tel Aviv, Israel, înainte de a vă aventura pe pista de biciclete pentru un tur lung de vizitare a obiectivelor turistice, ar trebui să vă îmbrăcați în haine deschise la culoare, cu o șapcă simplă, fără brand la vedere și cu pantofi relativ ieftini, potrivit eu.usatoday.com.
Practic, atunci când sunteți într-o mulțime de oameni, nu trebuie să ieșiți în evidență sau să deveniți o țintă pentru hoți, teroriști sau răpitori, chiar dacă sunteți pur și simplu în vacanță.
Agenții CIA care pleacă în misiuni numesc acest tip de comportament ”a fi omul gri”, care trece neobservat.
Ponturile dezvăluite de agenții CIA pentru a gândi ca un spion în vacanță
Obiectivul 1: Ajungerea la destinație
1. Faceți atât o copie printată cât și una digitală a pașaportului. În timpul călătoriilor în străinătate, ar putea deveni literalmente biletul vostru către casă în caz că apar probleme. Dacă vi se spune că trebuie să vă lăsați pașaportul la hotel, vedeți dacă acceptă copia.
2. Notați câteva numere importante de telefon pe hârtie, cum ar fi contacte de urgență și ambasada țării de unde veniți.
3. Înregistrați-vă la ambasadă. Acest lucru va permite angajaților ambasadei să vă contacteze dacă apare o urgență sau o criză în curs de desfășurare.
Ads
4. Învățați măcar câteva cuvinte în limba țării unde călătoriți. Este ideal să aveți un ghid conversațional de buzunar sau o aplicație pe telefon pentru a putea prelua rapid expresii și cuvinte cheie.
5. Să vă cunoașteți destinația. Nu numai obiectivele turistice, ci și posibile probleme geopolitice.
6. Atenția la transportul local. La sosire, întrebați un angajat al aeroportului cât ar trebui să coste cursa până la hotel. Asigurați-vă că ați stabilit prețul cu șoferul de taxi înainte de a vă pune bagajele în mașină. Luați numai taxiuri de la coada oficială sau mașini din aplicațiile de transport oficiale, unde aveți la dispoziție datele șoferului.
Obiectivul 2: Cazarea la hotel
1. Interesați-vă care este ruta de evacuare din camera de hotel și familiarizați-vă cu planurile de evacuare de urgență ale hotelului în general. Uitați-vă câte uși sunt în camera voastră și care este cea mai apropiată de scări. Ați putea să o găsiți în întuneric sau în caz de fum gros?
2. Folosiți întotdeauna liftul, cu excepția cazului în care este o situație de urgență care nu permite asta. Crimele au loc cel mai adesea pe scările laterale izolate.
Ads
3. Încercați să rezervați o cameră la un etaj aflat la mijloc. Dacă stați la parter, puteți deveni ușor o țintă pentru hoți, iar dacă stați la ultimele etaje există posibilitatea ca autoritățile din țara respectivă să nu aibă dotările necesare pentru a ajunge atât de sus, ca de exemplu o scară de pompieri foarte lungă.
4. Dacă mergeți într-o țară în care sunt conflicte militare, ar trebui să alegeți o cameră care se află poziționată în spatele hotelului, în caz că există un risc de mașini-capcană sau de atacuri teroriste. Pe de altă parte, țineți cont că atacurile teroriste apar și în țări unde nu există conflicte militare, de regulă în zonele unde se adună foarte mulți turiști.
5. Încuiați ușile. Încuietorile automate ale ușilor de hotel pot fi adesea forțate, iar lanțurile tăiate. Mai bine cumpărați un opritor de ușă ieftin, din cauciuc, care este ușor de transportat, funcționează uimitor de bine.
6. Aveți grijă cui deschideți ușa. Dacă cineva bate la ușă, nu deschideți decât dacă știți cine este sau puteți verifica. Fiți atenți mai ales la livrările speciale nesolicitate, apelurile de la întreținere sau serviciul de room service. Nu trebuie să vă fie rușine să sunați la recepție pentru a confirma identitatea vizitatorului.
Ads
Obiectivul 3: Ieșirea în oraș
1. Fie că închiriați o mașină sau luați un taxi, încuiați ușile mașinii și țineți geamurile închise dacă treceți printr-o zonă aglomerată.
2. Fiți atenți. Folosiți-vă toate cele cinci simțuri pentru a acorda atenție către ceea ce se întâmplă în jur pentru a putea observa din timp dacă ceva este în neregulă.
3. Aveți grijă cât alcool consumați. Alcoolul are impact asupra vigilenței și judecății și vă poate pune în pericol, mai ales într-o țară necunoscută.
4. Fiți încrezător. Dacă mergeți pe jos, pe stradă, afișați un comportament încrezător pentru a descuraja potențialii hoți sau escroci. Ideal este să nu păreți confuz sau pierdut.
5. Evitați studierea hărților în public, în zonele aglomerate. Și nu ieșiți în evidență cu ceasuri scumpe sau alte obiecte personale extravagante deoarece veți fi luat în vizor de hoți.
6. Planificați-vă ruta de la bun început, fie că mergeți pe jos, cu mijloacele de transport în comun sau cu mașina. Interesați-vă care sunt zonele orașului considerate mai periculoase ca să le puteți evita. Nu mergeți singur noaptea, rămâneți în zone bine luminate, care nu sunt izolate. Asigurați-vă că aveți numărul de urgență al autorităților locale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau