Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de influente pre-hispanice, spaniole si a altor ...
Retete pentru cocktailuri de party cu romul Bumbu Dacă sunteti pe cale de a plănui o petrecere surpriză pentru cineva drag sau poate vreti să organizati o intrevedere intre prieteni, atunci inseamnă că aveti nevoie si de niste băuturi pe m ...
O parte dintre romani au ajuns, peste noapte, să nu mai aibă asigurare de sănătate. Sandra Alexiu, presedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, atrage atentia că persoanele care au un venit minim garantat nu mai apar in sistemul ...
Retete de cocktailuri delicioase pentru petrecerea de Revelion Cu siguranta fiecare dintre dumneavoastra ati testat macar o data in viata savoarea unui cocktail, alcoolic sau non-alcoolic. Pentru petrecerile din cluburi, cocktailul este un must have, ...
Dacă te-ai săturat de aceeasi salată de boeuf in noaptea de Revelion, vă oferim cateva alternative delicioase si foarte aspectuoase de aperitive festive. Acestea nu trebuie să inlocuiască retetele clasice cu care probabil te-ai obisn ...
Ciuperci umplute de post, o reteta simpla si gustoasa de care va puteti bucura oricand veti dori un aperitiv sau o gustare calda pregatita in varianta fara oua, branzeturi sau sunca. INGREDIENTE: 8 ciuperci foarte mari (champignon brune) 1 ceapa mica ...
CNAS are conturile goale si a cerut bani din Fondul de rezervă. Ministerul de Finanţe dă bani cu ţaraita, deşi pană la sfarşitul anului mai e nevoie de aproape trei miliarde de euro pentru a acoperi seviciile medicale. Bolnavii romani sunt prins ...
Bucuria unui stil de viată sănătos incepe cu alegerile pe care le faci in fiecare zi, iar alimentatia joacă un rol central. O masă echilibrată si gustoasă poate reprezenta sursa de energie si vitalitate de care ai nevoie pentru a te strădui să ...
Candva, parcă nu cu mult timp in urmă, s-au indrăgostit şi au plecat impreună pe drumul ce voia să fie căsnicia. S-au adaptat unul la celălalt, s-au cunoscut mai bine, cu multe bune, dar şi cu cele care păreau tot bune sub ceaţa indr ...
Cuscus cu legume este o retetă usoară, rapidă si delicioasă. INGREDIENTE 1 dovlecel 2 ardei grasi, rosu si galben 3 morcovi 1 ceapa 5 rosii mici 1/2 cub concentrat de legume 250 g cuscus 400 ml apa 40 g unt MOD DE PREPARARE 1. Pentru inc ...
Usturoiul este aproape nelipsit din mancăruri, cărora le dă un gust special. Pe langă faptul că transformă gustul alimentelor, este parte din multe remedii terapeutice, cele mai răspandite fiind tinctura, uleiul si sucul de usturoi. Beneficiile ...
Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le-au imprumutat de la noi, dandu-le o savoare ...
Borsul rusesc este o adevărată delicatesă, foarte bun in perioadele de post. Ingrediente 500 g boabe fasole inmuiate in apa minim 12 ore 1 sfecla rosie medie 1 jumătate varza medie 1 morcov 3 cartofi 1 ceapa 3/4 pahar ulei 3 linguri ...
Fie că este vorba despre o simplă friptură sau despre tradiţionalul drob, carnea de miel poate fi preparată in mai multe moduri, iar cateva sugestii ne permitem să furnizăm şi noi in continuare. Drob de miel Fierbem măruntaiel ...
Candva, parcă nu aşa de mult timp in urmă, s-au indrăgostit şi au plecat impreună pe drumul ce voia să fie căsnicia. S-au adaptat unul la celălalt, s-au cunoscut mai bine, cu multe bune, dar şi cu cele care păreau tot bune sub ceaţa ...
Dacă tii post, dar ai chef de ceva dulce, iti propunem această retetă de prăjitură de post cu gem. Ingrediente necesare: 125 g margarină 150 g zahăr 2 pliculete zahăr vanilinat 125 g făină 100 g faina de migdale o lingurită praf de cop ...
Romanii iubeau natura si căutau plăcerea senzuală inclusiv in mancarea bună. La Roma, un chef extrem de talentat si ambitios reinvie retete ale uneia dintre cele mai vechi cărti de bucate din lume pentru a pune in evidentă originea gastronomiei ...
In cartea "200 de Retete Cercate", scoasa in Moldova pe la 1842 de catre Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi, apare o minunata reteta numita "zalatina de toporasi". Pelteaua de toporasi era obtinuta din sucul florilor, indulcit ...
Termenul „omlette“ provine din franţuzescul „lemelle“, devenit ulerior „lamelle“, cu sensul de lamă foarte fină. De aici s-a format cuvantul „omlette“, sub influenţa latinescului „ovum&ldqu ...
Caterina Sforza (1463-1509), una dintre cele mai celebre contese din Italia secolului al XV-lea a fost autorea unor lucrări preţioase pentru acele vremuri, care cuprindeau sfaturi şi reţete pentru bunăstarea vieţii sexuale. Ea a fost unul ...
Ikaria este o insulă izolată din Grecia, ai cărei locuitori sunt recunoscuti pentru longevitatea lor. Ei trec cu usurintă peste pragul de 100 de ani. Chiar si persoanele care suferă de boli incurabile se vindeca de la sine. Stilul de viată ...
Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decat atat, avocado se poate prepara in foarte mul ...
Vel Pitar, cel mai mare producător de paine din Romania, a fost vandut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă, au transmis surse apropiate tranzacţiei pentru Profit.ro. Potrivit sursei citate, Vel Pitar a fost ...
Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că suntem prea infometaţi să băgăm de seamă. & ...
Traditionalele sărmălute nu trebuie să ne lipsească de pe masă cu ocazia Anului Nou. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru sarmalele ardelenesti: - 2 verze murate; - 1 kg de carne tocată de porc; - 3 cepe mari; ...