Ciucă a prezentat un scenariu fără precedent la prezidențiale: 'Tot ce e posibil'
Dimensiune font:
Candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă, le-a atras atenția membrilor și simpatizanților liberali, joi, la o conferință electorală la Craiova, că are nevoie de o „diferență incontestabilă de voturi” în primul tur al alegerilor prezidențiale pentru a nu exista riscul „anulării alegerilor” de către CCR la comanda PSD.
„Dragi camarazi, planul Hrebenciuc continuă, din păcate. Astăzi PSD a decis să-l ajute încă o dată pe Simion, de data aceasta prin BEC. După ce PSD a scos-o din cursă pe Diana Șoșoacă să-i facă culoar lui Simion cu mâna CCR, astăzi cu mâna BEC PSD îi pune capac singurului candidat suveranist care-l amenință direct pe Simion, anume Călin Georgescu. PSD este dispus să facă orice ca să-l ducă pe Simion în turul 2. Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei. De ce? Pentru că știu din date că Simion le face meciul mai ușor. Mă întreb până unde pot ajunge cu acest plan? Când eu voi fi ales de români în turul 1 ce vor face? Vor anula alegerile până le iese cu Simion? Cu CCR de partea lor? Tot ce e posibil. De aceea, trebuie să ne mobilizăm, dragi colegi, pentru a avea o diferență incontestabilă de voturi pentru oricine, pentru a neutraliza acest plan”
a declarat Ciucă.CCR are rolul de a confirma rezultatul scrutinului prezidențial
După soluţionarea tuturor contestaţiilor, Curtea Constituțională, pe baza procesului-verbal încheiat de Biroul Electoral Central şi a proceselor-verbale încheiate de birourile electorale de circumscripţie, pronunţă hotărârea privind rezultatele alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României.
Curtea Constituţională validează rezultatul fiecărui tur de scrutin şi asigură publicarea rezultatului alegerilor în mass-media şi în Monitorul Oficial al României, Partea I, pentru fiecare tur de scrutin.
Dacă nu există această situaţie sau după ce au loc alegerile din al doilea tur de scrutin, Curtea, prin hotărâre, stabileşte şi aduce la cunoştinţa publicului rezultatele alegerilor, precizând numele persoanei care a câştigat alegerile, data şi ora la care va avea loc validarea în funcţia de Preşedinte al României prin depunerea jurământului la sediul Curţii Constituţionale.
Actul de validare se întocmeşte în 3 exemplare, dintre care unul rămâne la Curtea Constituţională, unul se prezintă Parlamentului pentru depunerea jurământului prevăzut la art. 82 alin. (2) din Constituţie, iar al treilea se înmânează candidatului ales.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau