O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSV ...
Tradiţia creşterii porcilor in propria curte se vede in cifre. Circa 400.000 de gospodării din Romania deţin un număr similar de porci cu 360 de ferme comerciale. Cum acoperim deficitul de 830 mil. euro la carnea de porc, dacă peste 40% din efect ...
Celebrul porc Pigcasso, considerat artist pentru talentul său de a picta, a murit in cele din urmă, la varsta de 8 ani. El a castigat peste un milion de dolari in toată „cariera” sa. Picturile lui Pigcasso s-au vandut cu o medie de 25 ...
Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie de porci din Europa se construieşte cu 20 de milioane de euro in Semlac. Ferma va avea capacitatea de 5.000 de capete. În urma acestei investitii private, veniturile anuale din taxe şi impozite al ...
Comunitatea jurnalistilor sportivi deplange disparitia subită a lui Mike Dickson, o figură proeminentă in domeniul reportajelor despre tenis. Dickson, care urma să implinească 60 de ani pe 27 ianuarie, a murit subit in timp ce se afla la Melbourne ...
Peste 20.000 de porci vor fi eutanasiaţi la Goleşti, in urma unui focar de pestă porcină africană (PPA) izbucnit la cea mai mare societatea comercială de creştere a suinelor din judeţ, a informat, joi, Prefectura Vrancea, transmite Agerpres. ...
Cand spunem jumări de porc ne gandim la un aliment traditional romanesc. Acestea sunt apreciate mai cu seamă de către cei care consumă carne, datorită texturii lor crocante si gustului deosebit. Potrivit cercetărilor medicale recente, se dovedesc ...
“PORC”-ării pentru un Crăciun traditional. Slăninută afumată, leber si caltabos-un trio obligatoriu in meniul de Sărbători. Ce au in comun aceste preparate? Faptul că sunt făcute din organe si părti mai putin nobile ale porcului: urechi, c ...
Carnatii de porc sunt printre preferatii romanilor cand vine vorba de masa de Crăciun. Iată cum se prepară aceste bunătăti. INGREDIENTE 1.5 kg carne de porc (pulpa din faţă) 500 g carne grasă de porc (fleică fără şorici) 700 g carne de v ...
Cu cinci zile inainte de sărbătoarea Crăciunului, este zarvă mare in casele romanilor. In mediul rural, are loc evenimentul cunoscut sub numele de Ignat, zi in care porcul crescut in gospodărie este sacrificat pentru masa festivă de Crăciun. C ...
Cand vine vorba de mancare, rar se găsesc doi nutriţionişti care să fie de acord cu ingredinetele din aceeaşi farfurie. Toţi insă recomandă cumpătare, indiferent de produse, mai ales că sărbătoriel la romani inseamnă,"pomana porcului" „P ...
Un cetătean din Constanta a fotografiat o scenă care tinde să devină obisnuintă in orasele din Romania. Imaginea arată o masină de ambulantă inmatriculată in judetul Ialomita parcată pe aleea unui parc din Constanta. In jurul automobilului s ...
Traditii si obiceiuri de Crăciun, din mosi-strămosi. Tăierea si prepararea porcului Tăierea porcului este o traditie importantă in Romania, care se desfăsoară in fiecare an, de obicei in luna decembrie, inainte de Crăciun. În Muntii Apuse ...
Porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată in Romania, iar ideea acordării de tichete pentru achiziţia de carne e o mare prostie, pentru că incurajează consumul de carne de porc din străinătate, a declarat, sambătă, ministrul A ...
O elevă de doar 16 ani s-a dus la scoală si a injunghiat in spate un profesor de la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” din Bihor. Victima a fost injunghiată in hemitoracele posterior. Eleva s-a dus la scoală cu un cutit utilizat pentru tăierea porc ...
Romania acoperă doar 20% din cererea de carne de porc, din cauza pestei porcine. Si nici nu se poate lăuda cu cea mai bună carne. Preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, a vorbit despre carnea de porc, pentru DCNews si DCBusiness. Intrebat de Mihai ...
Dacă nu mă insel, Mihail Bulgakov zicea că „anii treceau ca porcii”. La noi, miliardele trec ca porcii. Si dosarele grele. Pe EADS, pe autostrada Bechtel, pe OMW, pe Microsoft, pe vaccinuri pe cite si mai cite. Nu mai vorbesc de miliardele de dol ...
ANSVSA ii asigura luni pe romani că isi vor putea sacrifica fără probleme porcii inainte de Crăciun, in propriile gospodării, şi că vor putea comercializa carnea, dar a omis să facă o precizare esenţială. Principalii vinovati sunt Alexandru B ...
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat luni că după ce a convocat conducerea ANSVSA şi structura din cadrul Ministerului Agriculturii a luat decizia ca in perioada sărbătorilor de iarnă atat porcii crescuţi in gospodăria ţărănească ...
Normele privind aplicarea Legii porcului interzic in totalitate vanzarea porcilor crescuti in gospodăriile tărănesti, fiind interzisă de asemenea si comercializarea cărnii provenită de la acestia. ANSVSA a emis de curand noile norme privind aplica ...
Medicul veterinar Petru Antoniu Muresan anuntă că a intrat in vigoare Legea Porcului si atentionează Directia Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita-Năsăud să nu transforme medicii veterinari in ”comisari ai poporului”. ...
Intr-o carte lansată de curand, care s-a bucurat de un real succes, dr. Simona Tivadar, medic specialist in boli de nutritie si diabet, explică şi argumentează cum ar trebui să ne alimentăm corect, cum să ne organizăm viaţa şi, mai ales, să c ...
Pret porci in viu si carcasă in 2023, luna octombrie. Chiar dacă ne mai despart circa două luni si jumătate pană la Crăciun, cand interesul pentru carnea de porc este mult mai mare, cumpărătorii care achizitionează carne din ferme sunt interesa ...
Romania este dependentă de importul de carne de porc. In prezent, tara noastră importă 80% din necesarul de consum, la pret dublu. Pentru a ajunge la un grad de autosuficientă de 100%, Romania trebuie să producă zece milioane de purcei in următor ...
Romanii consumă anual undeva la 9 milioane de porci, din care 7 milioane vin din import, 6 milioane sub formă de carcasă iar 1 milion sunt adusi pentru ingrăsat. Estimativ, consumăm an de an 720.000 de tone de carne. Potrivit Institutului National ...