Autostrada Bacău – Brașov, în stand-by. A7 a primit finanțare!
Dimensiune font:
* „Vom prelua A13 încă din faza incipientă, vom derula studiul de fezabilitate de la început. Sunt 164 de kilometri, iar valoare de atribuire va fi în jur la 80 milioane de lei”, a declarat Gabriel Budescu, noul director general CNIR
Contractul cu Consitrans pentru finalizarea studiului de fezabilitate la A13 Bacău – Brașov se va semna în „următoarele zile, maxim saptămâni” – a declarat Gabriel Budescu, directorul general al CNIR (Compania Națională pentru Investiții Rutiere), noua companie care ar trebui să preia de la CNAIR proiectele de autostradă. „Autostrada A13 Bacău – Brașov – din informațiile mele, urmează a fi semnat contractul (pentru studiul de fezabilitate, n.r.) în următoarele zile săptămâni maxim de către CNAIR. În același timp, garanțiile care au stat la baza contractului se subrogă CNIR. Este încheiat un protocol între câștigători și CNIR. Vom prelua acest proiect încă din faza incipientă, vom derula studiul de fezabilitate de la început. Sunt 164 de kilometri, iar valoare de atribuire va fi în jur la 80 milioane de lei”, a declarat Gabriel Budescu.
Pe 30 mai, la a treia licitație, CNAIR a primit trei oferte și a estimat desemnarea câștigătorului cel mai târziu pe 6 octombrie. Cu toate acestea, rezultatul a fost anunțat abia în această primăvară, iar contractul încă așteaptă să fie parafat.
După semnarea contractului, Consitrans SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui studiu de fezabilitate. CNAIR a impus proiectantului obligația de a lucra cu minimum 6 foreze dotate cu sisteme GPS și camere pentru transmisia LIVE, asigurând astfel transparența și eficiența în desfășurarea activităților de foraj geotehnic.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Autostrada A7 România, aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă B, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii. Contractul este în valoare de 600 de milioane de euro.
Numită şi Autostrada Moldova, A7 va trece prin Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Paşcani, Suceava şi Siret.
Potrivit actului normativ, i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului Autostrada A7 România Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
Ministerul Finanţelor încheie cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. un acord subsidiar prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor în implementarea proiectului şi executarea contractului de finanţare.
Cheltuielile aferente proiectului, respectiv cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii împrumutului şi al celorlalte fonduri publice destinate finanţării costului acestuia, inclusiv taxele şi impozitele aferente, se cuprind în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie prin legile bugetare anuale.
Se autorizează Guvernul ca, prin Ministerul Finanţelor, să convină cu Banca Europeană de Investiţii amendamente la conţinutul contractului de finanţare care nu sunt de natură să majoreze obligaţiile financiare asumate de România faţă de Banca Europeană de Investiţii. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau