Agitație la Consiliul Județean Iași! Funcționarii achitați în dosarul lui Adomniței revin pe funcții
Dimensiune font:
Conducerea CJ Iași a oferit un punct de vedere referitor la solicitarea celor două angajate
”Ce pot să vă spun este că ne-au parvenit notificările făcute în cadrul legal de cele două colege ale noastre cu privire la sentințele definitive. Urmează ca structurile noastre de specialitate să fundamenteze deciziile de luat în baza legii”, a menționat Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași
Două dintre angajatele Consiliului Județean Iași cercetate în dosarul ”Albumul” au depus zilele trecute o cerere la vârful instituției pentru a se întoarce la serviciu. Teodora Jinga și Carmen Irimescu au fost achitate de către Curtea de Apel Galați în urma încetării procesului penal pe motiv de prescripție. În același dosar Cristian Adomniței, fost președinte al Consiliului Județean Iași, a fost achitat, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. De asemenea, Letiția Popa, administratorul firmei Laser Co a fost achitată pe motiv de prescripție.
Teodora Jinga a fost achitată de magistrații de la Curtea de Apel pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, instigare la fals intelectual, în formă continuată. Carmen Irimescu a fost achitată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată, complicitate la fals intelectual.
Pe ce posturi vor reveni cele două angajate?
Teodora Jinga va reveni pe postul de director la Direcția de Proiecte și Dezvoltare Durabilă, post pe care îl ocupa în momentul suspendării din funcție. De asemenea, Carmen Irimescu va reveni pe funcția de șef serviciu Proiecte și Parteneriate. Cele două se vor întoarce la CJ Iași întrucât au încetat motivele suspendării. Jinga și Irimescu au fost suspendate până la emiterea unei sentințe definitive și irevocabile. Cum Curtea de Apel s-a pronunțat în acest caz, iar ambele au fost achitate, acestea au depus deja de la finalul săptămânii trecute, la o zi după decizia instanței, o cerere de revenire la posturile pe care le ocupau.
Istoricul dosarului ”Albumul”
Dosarul a fost deschis în 2015 de către Direcția Națională Anticorupție. Asta, după ce, în august 2013, la nivelul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă, din cadrul Consiliului Județean Iași, a fost redactat caietul de sarcini în scopul achiziției prin procedura „ cerere de ofertă” de servicii de tipărire materiale de promovare a județului Iași, contractul fiind adjudecat de SC Laser Co SRL, administrată de Letiția Popa și semnat la 27 septembrie 2013.
Durata maximă de execuție a contractului de servicii era de 3 luni de la data semnării, în caz de executare cu întârziere, prestatorul putând fi obligat la plata de penalități de 0,1% (pe fiecare zi de întârziere) din contravaloarea serviciilor rămase de executat.
Conform celor de la DNA, pentru ca acest contract să fie atribuit SC Laser Co SRL, Letiția Popa a întocmit și utilizat documente false, (cv-urile unor angajați), pentru a crea aparența îndeplinirii criteriilor de admisibilitate și conformitate a ofertei, depunând apoi toate aceste înscrisuri la autoritatea contractantă Consiliul Județean Iași.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau