Anchetă: Călătoriile sponsorizate ale europarlamentarilor. Niciunul nu a fost sancționat
Dimensiune font:
Din ce în ce mai mulți europarlamentari, 140 până acum, ”uită” să declare călătoriile ”sponsorizate” de țări străine, așa cum regulamentul prevede.
Înregistrarea călătoriilor ”sponsorizate” de țări terțe în termen de două luni de la călătorie ar fi datoria fiecărui europarlamentar în conformitate cu regulile Camerei.
Deși această clauză este obligatorie și a fost încălcată, după cum arată o anchetă a ziarului Le Soir citat de Europa Today, niciun europarlamentar nu a fost sancționat în actuala legislatură pentru depunerea cu întârziere a declarațiilor.
”Stimulați” de Qatargate
În mod curios, majoritatea declarațiilor au început să curgă în birourile Eurocamerei după scandalul de corupție Qatargate, care a dus deja la arestarea a trei europarlamentari.
Ziarul belgian a analizat declarațiile depuse de 140 de europarlamentari care au efectuat călătorii ”sponsorizate” începând din 2019. Potrivit Le Soir, mai mult de una din patru declarații (27,1%) au fost depuse cu întârziere.
India și Israelul au fost cele mai frecvente destinații pentru călătoriile ”sponsorizate”. Cu toate acestea, deputații europeni nu ar trebui să plătească pentru călătorii, deci nu ar trebui să accepte ”sponsorizări” deoarece au dreptul la rambursări de până la 4.716 EUR pe an pentru cheltuielile de călătorie efectuate în alte scopuri decât întâlnirile oficiale, de exemplu pentru a participa la o conferință sau a organiza o întâlnire de lucru.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau