Cum arată orașul de sub pământ pe care oamenii îl venerează. Cu ce se ocupă locuitorii lui VIDEO
Dimensiune font:
În mijlocul Australiei există un oraș în care coșurile se ridică din nisip, iar semne mari roșii avertizează oamenii despre „găurile nemarcate”. Așa arată localitatea de sub pământ pe care oamenii îl venerează. Aici gătesc, dorm, se plimbă și locuiesc foarte mulți australieni. Zidurile arată incredibil. Peste 2500 de oameni locuiesc în aceste încăperi. Unele datează din anii 1960 și atrag mii de turiști în fiecare an. Localitatea dispune de baruri, piscine și biblioteci.
2500 de oameni locuiesc într-un oraș subteran din Australia
Ceea ce a început în 1916 ca poate cea mai mare operațiune de exploatare a opalului din lume s-a extins, de atunci, într-o adevărată comunitate subterană, unde oamenii pot locui fără probleme în timpul verilor toride, unde temperaturile din zonă se ridică la 50 de grade Celsius.
Dormitoare întregi, librării, biserici și baruri sunt instalate în pereții subterani sculptați ai lui Coober Pedy – și după 100 de ani de locuit în aceste „piguri”, cei care îi spun acasă nu au de gând să se oprească.
Orașul este denumit „capitala mondială a opalului”. Coober Pedy este un cuvânt aborigen, ce se traduce aproximativ prin „om alb într-o gaură”. Localitatea australiană reprezintă o atracție turistică de zile mari.
Chiar și la umbră, temperaturile de pe meleagurile australiene sunt extrem de ridicate. Spre consternarea localnicilor și a vizitatorilor, există puține precipitații pentru a oferi alinare de soarele aspru. Așadar, orașul Coober Pedy este locul perfect pentru a te adăposti de soarele torid și a te bucura de puțină umbră.
Potrivit jurnaliștilor de la ABC News, localitatea australiană Coober Pedy își aprovizionează apa din Marele Bazin Artezian, situat la aproximativ 15 mile distanță de oraș.
Cum arată camerele din orașul subteran locuit din Australia
Se pare că, pe vremuri, Coober Pedy a fost acoperit de un ocean, ceea ce a ajutat la crearea minelor de opal ale orașului. Când apele s-au retras, mineralele de pe fundul oceanului au umplut crăpăturile pământului și au creat pietrele prețioase în teren.
Pe măsură ce mineritul de opal a devenit o adevărată afacere pentru localnici, cei din Coober Pedy au început să transforme minele de opal aruncate în pisoane permanente. Mulți au transformat minele în case improvizate, pe care le-au folosit pentru a se adăposti de căldura infernală.
Orașul care se află pe buzele tuturor adăpostește 2500 de suflete, ceea ce înseamnă că aproximativ 80% dintre localnici și-au făcut o casă în interiorul minelor de opal. Unele case au fost săpate și construite în anii 1960, iar astăzi sunt pe post de muzeu, atrăgând mii de turiști în fiecare an, notează cei de la Bussiness Insider.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau