Imagini de la demolarea turnurilor termocentralei de la Doiceşti
Dimensiune font:
Coşul de fum, înalt de peste 200 de metri, şi turnul de răcire ale fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița, au fost demolate joi, 17 noiembrie, la ora 14.00, fără incidente.
Localnicii au fost sfătuiți să evite circulaţia în apropierea CET Doicești în intervalul orar 13.45-14.15, în care a fost efectuată detonarea controlată. Poliția a oprit traficul pe DN71 pe perioada operațiunilor.
În urma detonării, întreaga zonă a fost acoperită de un nor gros de praf. O comisie locală va evalua casele, pentru a vedea dacă sunt probleme cu structura de rezistență, a scris Târgoviște News.
Sătenii au privit cu nostalgie la „căderea simbolurilor” Doiceștiului. Într-un reportaj realizat de Libertatea la fața locului, oamenii care trăiesc în așezarea cu 5.000 de locuitori aveau sentimente amestecate: spaimă de vreun accident în timpul demolării, dar şi uşurare, pentru că vor scăpa de poluare.
Inițial, demolarea prin implozie controlată era programată pe 11 noiembrie, dar data a fost schimbată din cauza unor probleme tehnice întâmpinate de firma care urma să pună la pământ cele două turnuri.
Nuclearelectrica a dorit eliberarea terenului pentru a face loc unei reactor nuclear modular de mici dimensiuni, realizat în colaborare cu americanii de la NuScale. Statele Unite și România vor coopera pentru realizarea unei centrale bazate pe mici reactoare nucleare modulare (SMR). Planurile includ construirea a șase astfel de unități în țara noastră.
Temocentrala de la Doiceşti a funcționat din 1953 până în 2008 și utiliza lignitul, un cărbune inferior. Ca suport de ardere folosea păcură şi gaz. În 2018, uzina a intrat în procedură de faliment.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau