LIVE Război în Ucraina, ziua 21: Teatrul din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, bombardat. „Este terorism pur!" / Discuții despre un plan de pace, în timp ce orașele ucrainene sunt atacate continuu

razboi  mitraliera-fara-watermark-afp

Dimensiune font:

| 16-03-2022 23:44

 

 Volodimir Zelenski a spus miercuri noapte că negocierile de pace par să fi devenit mai realiste, dar că este nevoie de mai mult timp. În ziua 21 a invaziei bombardamenteșe rusești continuă să ucidă oameni în Kiev și în restul Ucrainei, iar numărul refugiaților plecați din țară a trecut de 3 milioane. Trupele rusești nu au făcut progrese semnificative și nu au capturat niciunul dintre cele mai mari 10 orașe din Ucraina.

ziua 21 

Cele mai importante informații de miercuri privind războiul din Ucraina sunt LIVETEXT  :

23:36Imagini din satelit: Cuvântul ”COPII” (дeти) a fost scris pe două părți ale teatrului Mariupol înainte de bombardament

 
 

22:14Activitate navală sporită” a Rusiei în Marea Neagră / Bombardamente navale lângă Odesa

21:47Cinci cadavre, dintre care trei ale unor copii, au fost găsite miercuri sub dărâmăturile unui bloc de apartamente bombardat în Cernihiv, nordul Ucrainei, au declarat serviciile de salvare, potrivit AFP.

21:41Joe Biden: Vladimir Putin e un „criminal de război”. Președintele l-a calificat pentru prima oară, miercuri, pe președintele rus, care a lansat invadarea Ucrainei, drept un „criminal de război”.

 

21:20Slovacia ar fi de acord să trimită în Ucraina un sistem de apărare antiaeriană S-300

21:14Forțele ruse l-au eliberat pe primarul din Melitopol, Ivan Fedorov. Primarul oraşului Melitopol, aflat sub controlul armatei ruse, fusese reţinut vinerea trecută de către ruși.

 

 20:45

Un tanc rusesc pe străzile din Mariupol, lovit din toate părțile de rachete. Tot atacul a fost filmat din dronă 20:40

Patriarhul Kirill al Rusiei discută despre Ucraina cu liderul Bisericii Angliei

20:33Imagini din interiorul teatrului din Mariupol înainte de bombardamentul rusesc, cu mulțimea de oameni care se adăpostea în cladire:

 

20:08Președintele Klaus Iohannis spune că „România va primi atâţia refugiaţi câţi vin, nu am de gând să refuz niciun ucrainean ce caută refugiu”

19:43Cerințele Ucrainei pentru SUA: De la sisteme antiaeriene, la drone kamikaze și elicoptere

Ucrainenii au întocmit o listă extinsă privind asistența militară și tehnologică pe care încă o mai solicită sguvernului SUA, potrivit CNN care citează două surse familiare cu lista.

 
 

19:40Reacția Ucrainei la planul de pace apărut în presă: E doar un draft cu poziția Rusiei / Cele trei cerințe pe care le vrea Ucraina incluse pentru pace

19:17Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), care investighează acuzaţii de crime de război în Ucraina, s-a deplasat miercuri în această țară şi a discutat prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Teatrul din Mariupol, cel mai mare adăpost din centrul orașului, bombardat. „Sunt femei însărcinate și copii sub dărâmături”

19:10Președintele SUA, Joe Biden, a confirmat un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina de 800 de milioane de dolari, care se adugă celor 200 de milioane alocate în ultima săptpmână, potrivit CNN. Astfel, ajutorul se ridică la 1 miliard de dolari. Lista de echipamente militare pe care Ucraina le-ar vrea de la SUA

19:03Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni, a fost bombardată de trupele ruse, a declarat pentru BBC viceprimarul orașului, Serhiy Orlov. Nu există informații privind victimele, autoritățile localel spunând că totul este blocat de moloz și nu se poate ajunge la acestea, mai ales că atacurile aeriene ar continua.

„Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, pentru că Rusia continuă să bombardeze zone rezidențiale. Se știe că în urma bombardamentului partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă. La fel și intrarea în adăpostul din subsolul clădirii”, a transmis Consiliul Local.

18:57VIDEO. Ororile războiului din Ucraina: Imaginile tulburătoare pe care Volodimir Zelenski le-a arătat Congresului american

18:15O balerină vedetă de la Teatrul Bolşoi a demisionat după ce a denunţat războiul din Ucraina

18:00Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga cere Moscovei să oprească imediat războiul din Ucraina / Reacția lui Zelenski

17:42Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Psekov, a spus că „este prea devreme" pentru a vorbi despre potențiale acorduri de pace între Moscova și Kiev, scrie Reuters, citând agenția de presă RIA. Reacția vine după ce Financial Times a scris, citând 3 surse apropiate de discuții, că Ucraina și Rusia au redactat o primă versiune a unui plan de pace care include 15 puncte, printre care încetarea focului și retragerea trupelor rusești dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate.

 

17:30Vladimir Putin a susținut miercuri că avalanșa de sancțiuni vizând Rusia, economia sa, sportivii și lumea culturală, este comparabilă cu persecuțiile antisemite.

17:29Decizie istorică: Elveția impune sancțiuni împotriva a aproape 200 de oameni de afaceri și oficiali ruși

17:19Putin compară sancțiunile puse Rusia cu „pogromurile”

 

17:17Patriarhul Kirill - care a declanșat o revoltă fără precedent în Biserica Ortodoxă după ce s-a transformat în portavocea lui Putin pentru războiul din Ucraina - a discutat cu Papa Francisc despre invazia rusă, a anunțat patriarhul rus, potrivit Reuters.

16:31Perspectiva unui analist economic de la Moscova asupra sancțiunilor impuse Rusiei: „De ce Occidentul pierde lupta cu acest regim? Pentru că noi trăim într-un sistem feudal”

Rusia și Ucraina ar fi redactat un plan de pace

16:28FT: Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului 

16:26Directorul armean al gigantului rus de internet Yandex a demisionat

16:25Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat la televiziunea rusă: "Aş vrea să simt că acest sacrificiu nu a fost degeaba şi că oamenii îşi vor deschide ochii"

 15:58Rusia a încetat, începând de astăzi, să fie membru al Consiliului Europei, informează instituția, steagul său fiind scos din rândul celorlalte națiuni:

 
 

15:48Reacția Kremlinului la sancțiunile contra oligarhilor ruși: „banditism de stat”

15:47Lavrov, despre o potențială întâlnire Zelenski-Putin: "Nu există niciun obstacol în calea organizării unei astfel de întâlniri, cu precizarea că aceasta nu va fi doar de dragul de a fi făcută, ci pentru a pecetlui acorduri concrete care sunt în curs de elaborare în prezent de către cele două delegații"

 
 

15:41Zelenski, în Congresul american: Vă cer să faceți mai mult în cea mai neagră perioadă pentru Ucraina, pentru întreaga Europă

15:27Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a deschis discursul susținut în fața Congresului american lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum.

Capitala Kiev este „supusă rachetelor și atacurilor aeriene din partea trupelor ruse în fiecare zi. Dar nu renunță", a spus Zelensky, adresându-se Congresului prin intermediul unui translator. El a arătat că țara sa se află „în cel mai rău război de la al Doilea Război Mondial”.

 
 
  • „Am onoarea să vă salut în numele poporului ucrainean, oameni curajoși și iubitori de libertate, care de opt ani rezistă agresiunii ruse (...)
  • "În acest moment, se decide destinul țării noastre. (...) Rusia ne-a atacat nu doar pe noi, nu doar pământul nostru. A intrat într-o ofensivă brutală împotriva valorilor noastre, a valorilor umane de bază”, a spus el.

15:17Zece oameni care stăteau la coadă la pâine, uciși de o lovitură rusească în Cernihiv.

15:15"Vă cer să faceți mai mult!", a spus președintele ucrainean în intervenția sa video în Congresul american. El a cerut ca Rusiei să îi fie impuse sancțiuni împotriva "până când mașinăria de război se oprește".

15:01Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se adresează Congresului american. Intervenția sa a fost primită cu ovații, toți membrii ccongresului ridicându-se în picioare.

14:35

Autoritățile ruse au tăiat și accesul la siteul Bellingcat.com, una dintre cele mai importante publicații din punctul de vedere al dezvăluirilor și investigațiilor privind serviciile secrete ruse, regimul de la Kremlin și afacerile din jurul acestuia.

 
 

14:29Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că „Ucraina nu va adera în niciun caz la NATO în viitorul apropiat", el spunând că în urmă cu o zi a discutat din nou cu „Volodimir" şi că i s-a explicat clar şi preşedintelui rus Vladimir Putin că Ucraina nu va deveni în curând membră a NATO. El a afirmat însă că deciziile privind viitorul Ucrainei trebuie să revină "poporului ucrainean" şi "liderului ales" al acestuia şi a promis că Londra în va sprijini în continuare pe Zelenski.

14:25Papa Francisc compară Rusia lui Putin cu Cain: „Continuă să bea sângele morților sfâșiați de arme”

14:21”Bulshit!” Reacția furioasă a primarul Kievului, Vitali Klitschko, la o declarație a lui Vladimir Putin a devenit virală pe Twitter.

 

14:05VIDEO Un al treilea primar ucrainean ar fi fost răpit, alături de viceprimar, de către forțele ruse

14:04Mesajul ironic al unui ucrainean cu „Dl. Javelin” în mână, lângă un tanc rusesc: Stațiunea Ucraina este bucuroasă să vă vadă. Veniți, avem cu ce vă primi pe toți!

13:56Reacția Ucrainei la modelul de neutralitate suedez sau austriac propus de Rusia: Avem nevoie de „garanții absolute” de securitate, oferite de țări care să lupte de partea noastră în caz de conflict

 
 

13:46Un turn de televiziune din orașul Vinița aflat în centrul Ucrainei a fost lovit de o rachetă a armatei ruse, miercuri dimineață, potrivit unui comunicat al serviciului de comunicații de stat al Ucrainei, citat de CNN. Nu există informații privind eventuale victime.

Este cel mai recent dintr-o serie de atacuri ale armatei ruse asupra unor turnuri de televiziune din Ucraina. Cel mai recent a vizat turnul de televiziune din apropierea orașului Rivne din vestul Ucrainei, iar în urma atacului au fost uciși 21 de oameni.

13:35Așa arată o școală din Mariupol în urma unei atac cu rachete al armatei ruse:

13:30Orașul Zaporojie, destinație pentru mii de ucraineni evacuați, a fost bombardat pentru prima dată

12:57Rusia spune că va aplica sancțiuni personale liderilor țărilor „neprietenoase” (inclusiv România)

12:51Procurorii ucraineni l-au pus sub acuzare în lipsă pe Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos

12:39Starea emoțională a lui Vladimir Putin este normală, în ciuda faptului că are un program neregulat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

12:29Kremlinul spune că este posibil un compromis în negocieri privind o Ucraină neutră după modelul Suediei și Austriei.

12:10Rusia publică la rândul ei imagini cu drone rusești care atacă forțele ucrainene - VIDEO

12:07Aproximativ 20.000 de oameni au reușit să iasă din Mariupol cu ​​mașini private, a anunțat miercuri Ministerul ucrainean de Interne, dar sute de mii rămân blocați în orașul bombardat constant de către trupele ruse și rămas fără încălzire, electricitate sau apă curentă, scrie Reuters. Oficialii ucraineni estimează că peste 2.500 de locuitori au fost uciși în atacurile ruse, iar cel puțin 200.000 au nevoie urgentă de evacuare.

12:01Șeful spionilor ruși spune că invadarea Ucrainei s-a bazat pe o evaluare „extrem de precisă” / Putin pare să nu fie de acord

12:00O jurnalistă ucraineancă ce lucra pentru Fox News a murit, alături de cameramanul Pierre Zakrzewski, în atacul de luni de lângă Kiev care a vizat mașina echipei televiziunii americane. Oleksandra „Sasha” Kuvshynova avea 24 de ani, era jurnalist independent și colabora cu echipa postului american de televiziune.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Ce se știe despre moartea lui Raisi: Elicopterul Bell 212 s-a izbit de un vârf de munte iar pe lângă președintele Iranului a murit și ministrul de externe
20/05/2024 13:39

Presedintele iranian Ebrahim Raisi si ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, si-au pierdut viata in urma prăbusirii elicopterului care ii transporta intr-o zonă muntoasă, in conditii de vreme fo ...

E oficial: Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj în României. Județele vizate
20/05/2024 12:49

Oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) mentionează că Rusia a declansat un război electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei. Astfel, dispozitivele montate de fortele armate ruse ar pune in pericol ...

Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!”
19/05/2024 20:03

Republica Moldova exporta in Romania, in trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grau, iar după inceperea războiului, in trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 de tone de grau, pentru ca in ...

Explicațiile pentru presiunea mare de la granițele României: Peste 275.000 de oameni au trecut frontierele în 24 de ore
19/05/2024 17:01

Peste 275.000 de oameni si circa 86.000 de masini au trecut frontiera Romaniei in ultimele 24 de ore, anuntă duminică Politia de Frontieră. Punctele de trecere a frontierei sunt mai aglomerate deoarece dumin ...

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit
19/05/2024 16:53

Un elicopter in care s-ar fi aflat presedintele Iranului, Ebrahim Raisi, ar fi fost implicat intr-un accident aviatic. Acesta călătorea intr-un convoi de 3 elicoptere, unul dintre ele s-ar fi prăbusit, dar n ...

Colonelul Talpan, declarații de noaptea minții: și-a făcut de râs superiorii și a dat o veste bulversantă
19/05/2024 15:56

Pe vremuri, se stia că disciplina e o conditie de bază in cadrul Armatei. Iar ierarhiile se respectă cu sfintenie. In ultimii ani insă, in ceea ce priveste Armata Romană cel putin, aparitia personajului Fl ...

Armata României se „dezintegrează”. Val de plecări din Ministerul Apărării Naționale din cauza salariilor mici
19/05/2024 15:36

Tinerii care sunt ingineri in Armata Romaniei, dar si cei care au alte functii, aleg să-si dea demisia, ca urmare a salariilor mici. Studentii de la cele 4 facultăti ale Academiei Tehnice Militare din Bucures ...

Ciclonul care a distrus Europa ajunge în România! Meteorologii anunță ploi abundente, grindină și vânt puternic
19/05/2024 10:53

În Europa, in ultimele zile, un ciclon a făcut ravagii, cea mai afectată tară fiind Italia. Meteorologii avertizează că ciclonul se intreaptă spre tara noastră si, chiar dacă nu va lovi cu aceeasi ...

Atenție! Reguli stricte în mai multe cafenele din România în weekend
19/05/2024 06:54

Mai multe cafenele din Bucuresti si din Cluj au inceput să le interzică clientilor folosirea laptopului in timpul weekend-ului. Motivul principal ar fi că uneori oamenii sunt atat de focusati pe muncă, inca ...

Trendul bizar care a luat amploare în liceele din România! Elevii se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali: 'Urcă în patru labe'
19/05/2024 06:46

Trendul care a uimit Romania! Elevii "furry" au ajuns să sperie profesorii. Fenomenul inspirat de pe reţelele de socializare ii transformă pe copii in diverse animale. Se imbracă şi se comportă ca nişte ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei