Locul din România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Străinii nu ratează șansa de vizita „magnetul” turistic
Dimensiune font:
Turiștii străini sunt îndrăgostiți de un loc superb din România și scot bani grei din buzunar să ajungă acolo.
Un loc spectaculos din Maramureș a devenit un punct de atracție major pentru turiștii străini, care se arată dispuși să plătească bani mulți pentru a admira frumusețea sa. În spatele numelui său se ascunde o legendă înfricoșătoare. Aflată în apropierea stațiunii turistice Borșa, în partea de nord-est a Munților Rodnei, Cascada Cailor este un spectacol impresionant de natură, cu o cădere de apă de 90 de metri. Numele său este strâns legat de o poveste tristă cunoscută îndeosebi de localnici.
Muntele Piatra Rea era locul în care se găseau hergheliile de cai în trecut. Într-o noapte furtunoasă, cu tunete și fulgere, caii speriați de atacurile urșilor și de vremea dezlănțuită și-au dat ultima suflare după ce căzut în prăpastie. Pierderea lor tragică a inspirat denumirea locului – Cascada Cailor. Alte variante ale legendei spun că locul a luat naștere din lacrimile vărsate de cei care și-au pierdut animalele. Turiștii străini sunt invitați să viziteze cascada în orice anotimp, primăvara fiind momentul considerat ideal deoarece debitul apei crește exact în clipă în care întreagă natură ce îi servește drept suport, revine la viață.
Cea mai mare cascadă din România
Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munților Rodnei, in apropierea stațiunii turistice Borșa. Este o destinație foarte populară, anual mii de turiști din toate colțurile țării și din străinătate vin să vadă una dintre cele mai maiestuoase cascade din Carpați. Apa rezultată din topirea zăpezii și din ploi se adună într-un circ glaciar și de acolo de pe versantul abrupt al Rezervației Piatra Rea se prăvălește în jos formând cascada în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 m apoi 20 m si din nou 40 m
Momentul cel mai bun de a vizita cascada este primăvara, deoarece debitul apei crește, iar căderea acesteia devine spectaculoasă.
Ultima cursă a telescaunului este la ora 17.00, dacă nu ajungeți până la această oră la capătul superior al telescaunului, riscați să rămâneți pe munte sau veți fi nevoiți să coborați pe jos la baza muntelui.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau