Noua lege adoptată de Zelenski privind Legiunea străină a Ucrainei
Dimensiune font:
Noua lege adoptată de Zelenski privind Legiunea străină a Ucrainei a fost semnată marţi, 1 martie. Preşedintele Ucrainei a semnat o lege ce îi scuteşte pe combatanţii străini care doresc să lupte în „Legiunea internaţională” ucraineană împotriva trupelor ruse, de obligativitatea obţinerii unei vize.
Măsura intră în vigoare de astăzi, 1 martie „pe toată durata legii marţiale” în ţară.
Preşedintele Ucrainei a semnat o lege ce îi scuteşte pe combatanţii străini care doresc să lupte în „Legiunea internaţională” ucraineană împotriva trupelor ruse, de obligativitatea obţinerii unei vize
Lege adoptată de Zelenski privind Legiunea străină a Ucrainei
Potrivit documentului de lege adoptat de Volodimir Zelenski privind Legiunea străină a Ucrainei, în unitatea de luptători internaţionali pot intra cetăţeni din orice ţară, cu excepţia statelor recunoscute drept „agresoare” de către Ucraina, cum este cazul Rusiei.
Această lege a fost promulgată după ce autorităţile de la Kiev au declarat că mii de persoane au trimis cereri de aderare la „Legiunea internaţională”, formată din voluntari care vor să lupte de partea Ucrainei şi împotriva Rusiei.
Într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, Hanna Maliar, adjuncta ministrului apărării ucrainean a declarat că s-au primit mii de cereri de la cetăţeni străini care vor să lupte alături de cauza lor.
„Am primit mii de cereri de la străini care vor să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea lumii de regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin”, a spus Hanna Maliar.
Preşedintele Zelenski a anunţat crearea legiunii duminica trecută, în a patra zi a invaziei ruse în Ucraina, spunând că toţi aceia care vor să se alăture „apărării securităţii în Europa şi în lume” pot veni în ţara sa şi să lupte „cot la cot cu ucrainenii împotriva invadatorilor secolului al XXI-lea”.
Într-un mesj postat pe reţelele de socializare, Hanna Maliar, adjuncta ministrului apărării ucrainean a declarat că s-au primit mii de cereri de la cetăţeni străini care vor să lupte alături de cauza lor
Rezultatele discuțiilor ruso-ucrainene
Secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov, a declarat că Președintele Vladimir Putin a fost informat despre rezultatele discuțiilor ruso-ucrainene purtate ieri, dar este prea devreme pentru a face o evaluare.
„Desigur, președintele a fost informat. Este prea devreme pentru a da vreo evaluare, nu am dori să facem acest lucru prematur. Trebuie să le analizăm și apoi să ne gândim la perspective”, a spus Peskov.
Comentând oferta Kazahstanului și Turciei de a oferi servicii de mediere în negocierile cu Kievul, Dmitri Peskov a răspuns că negocierile directe între Rusia și Ucraina sunt deja în desfășurare. El a mai adăugat că după prima rundă de discuții ruso-ucrainene, nu sunt încă planificate contacte între președinții Rusiei și Ucrainei.
Un academic militar a făcut comentarii privind tactica de luptă a rușilor, el spunând că până în momentul de față, Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%. Dr. Jack Watling este cercetător în domeniul războiului terestru și al științelor militare la Royal United Services Institute. Întrebat despre sugestia cum că Rusia ar fi folosit rachete gradate în zonele rezidențiale din Harkov, el a descris aceste arme ca fiind sisteme de lansare de rachete multiple care trag un număr mare de rachete nedirijate într-o zonă.
Având în vedere situația din teren a războiului, noua lege adoptată de Zelenski privind Legiunea străină a Ucrainei, ce îi scuteşte pe combatanţii străini care doresc să lupte în „Legiunea internaţională” ucraineană împotriva trupelor ruse, de obligativitatea obţinerii unei vize poate fi un avantaj pentru combaterea armatei ruse.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau