O minciună bântuie pe net: CEDO ar obliga România să recunoască „familiile” formate din persoane de același sex
Dimensiune font:
„Hotărâre istorică a CEDO: Statele din Consiliul Europei, inclusiv România, sunt obligate să recunoască și protejeze familiile formate din persoane de același sex” este doar unul dintre titlurile apărute în cursul zilei de marți, în presa din țara noastră.
Cu doar câteva excepții, Hotnews sau Știrile Pro TV, majoritatea a anunțat mai mult sau mai puțin același lucru. În realitate, însă, titlurile de acest gen sunt false și nu au nicio bază reală.
CEDO s-a pronunțat marți împotriva Rusiei în cazul Fedotova vs. Rusia, în care niște activiști LGBT au reclamat statul rus pentru că nu le recunoaște statutul de familie. Mai precis, aceștia s-au prezentat la starea civilă, iar oficialii le-au replicat că în conformitate cu legea rusească, familiile sunt reprezentate de uniunile dintre un bărbat și o femeie. Petenții au reclamat Rusia la CEDO, iar instanța le-a dat dreptate, hotărând că Rusia trebuie să adopte o legislație care să le permită cuplurilor LGBT să fie recunoscute drept „familii”.
În acest context, asociația Accept, cunoscută pentru minciunile exprimate fără jenă în spațiul public, a publicat o reacție în care a afirmat că „statele semnatare ale Convenției Europene au obligația pozitiva să asigure, fără discriminare, recunoașterea legală a cuplurilor LGBTI, indiferent de opinia unui segment din societate”. Afirmă Accept: „Prin hotărârea pronunțată astăzi, 17 ianuarie, judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis că țările care fac parte din Consiliului Europei, inclusiv România, trebuie să recunoască și să protejeze prin lege familiile formate din persoane de același sex”.
Decizia de marți a CEDO se poate aplica numai Rusiei, pentru că este vorba despre un caz împotriva statului rus, dacă acest stat dorește.
Pentru ca o decizie a CEDO să afecteze direct România, atunci trebuie să fie un caz sau mai multe, împotriva țării noastre. Aceste cazuri există și au fost deschise de activiștii homosexualității, urmând ca CEDO să se pronunțe.
Dar, chiar și dacă România ar pierde la CEDO în fața activiștilor LGBT, trebuie să precizăm că CEDO nu are nicio putere sau modalitate concretă prin care să oblige țara noastră să facă ceva.
Un exemplu faimos este cel al „cazului închisorilor”. România a fost condamnată la CEDO, în 2017, pentru condițiile din închisori, curtea constatând că țara noastră are prea puține celule și prea mulți deținuți. Ce-a făcut România ? Aproape nimic. Din 2017 și până în 2025, România trebuia să asigure minimum patru metri pătrați pentru fiecare deținut, dar și condiții decente celor încarcerați.
De atunci și până în prezent, statul român nu a amenajat niciun loc de detenție nou, după cum remarca Europa Liberă.
În aceeași situație se va afla și dacă va pierde la CEDO cazul declanșat de activiștii LGBT. Decizia de a legifera, într-un fel sau altul, rămâne la latitudinea României, prin Parlament. Cu alte cuvinte, va depinde de persoanele care sunt deja sau pe care românii le vor trimite în Parlament
În concluzie, afirmația conform căreia „CEDO obligă România să recunoască familiile de același sex” este falsă
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau