Podul peste Dunăre de la Brăila, înainte de inaugurare. Cum arată „Golden Gate” de România cu câteva zile înainte de deschiderea oficială
Dimensiune font:
Pe 6 iulie, la ora 13.00, va fi inaugurat oficial Podul peste Dunăre de la Brăila, cea mai complexă și scumpă lucrare rutieră derulată de România în ultimii zeci de ani. Un pod suspendat de aproape 2 kilometri, al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE, a fost asemănat cu mult mai celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco - inaugurarea sa vine însă cu întârziere, și doar cu o parte din drumurile de legătură gata la momentul deschiderii traficului.
Podul de la Brăila se deschide oficial pe 6 iulie
Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu a vizitat podul de la Brăila și a anunțat că pe 6 iulie la ora 13.00 va fi deschis oficial traficul.
„În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede”, spune Scrioșteanu.
Totodată, după deschiderea inițială a traficului circulaţia pe pod va fi restricţionată pe timpul nopţii pentru o perioadă, pentru a permite demontarea macaralelor.
Podul de la Brăila - „Golden Gate-ul” de peste Dunăre
Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri.
Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.
Podul de la Brăila are, practic, trei deschideri: o deschidere principala (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.
„La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii”, nota Compania de Drumuri la debutul proiectului.
Mai exact, este vorba de topul podurilor suspendate din actuala UE - Podul de la Brăila va fi pe locul trei după deschiderea principală după Great Belt Bridge - Danemarca (1.624 metri) și Höga Kusten Bridge - Suedia (1.210 metri).
Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt practic cele mai înalte construcții din România (dincolo de coșuri de fum sau antene).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau