Preţurile la carnea de miel au „luat-o razna”, în pieţe. Românii au ajuns să-şi facă rezervare pentru mâncare
Dimensiune font:
Cu o lună rămasă până la Paştele ortodox 2024, românii au început deja să se intereseze de carnea de miel. Iar veştile nu sunt deloc bune. Acest produs s-a scumpit, în medie, cu 20% faţă de anul trecut.
Carnea de miel a apărut în pieţe, iar preţurile sunt piperate.
Carnea de miel costă 60 lei/kg
Un kilogram costă 60 de lei în piețe. Adică o creștere cu 20% față de anul trecut. La începutul lunii mai este posibil să fie și mai mari.
Ciobanii spun că au mărit prețurile din cauza inflației la care adaugă și munca depusă pe tot parcursul anului pentru ca oile să fie hrănite natural și să crească sănătoase.
În piețe, prețurile sunt cu 20% mai mari față de anul trecut, iar cumpărătorii sunt mai chibzuiți în acest an. Producătorii tradiționali vor scoate carnea de miel pe tarabele din piețe cu 10 zile înainte de Paștele ortodox.
Moda rezervărilor la stână
Ca să plătească mai puţin şi ca să fie siguri că primesc „marfă” de calitate, tot mai mulţi români îşi rezervă mielul la stână. Dar chiar şi în aceste condiţii s-a scumpit carnea. Mielul rezervat se vinde cu 55 lei/kg.
România e pe locul trei în Uniunea Europeană la scumpirea cărnii de miel. În faţa noastră mai sunt doar Estonia şi Ungaria.
Iar media Uniunii e de 10,3%. Asta deşi suntem pe locul doi la producţia de carne de miel.
Cu cât ne apropiem mai mult de Paştele 2024, cu atât se scumpeşte carnea de miel.
Într-o singură săptămână, preţul a crescut cu 5%, iar dacă ne raportăm la anul 2023, vorbim de o majorare de preţ de aproape 14 procente la unele măcelării. La altele, creşterea este de 20 de procente.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau