Un deputat propune desființarea Poliției Locale din subordinea primăriilor
Dimensiune font:
Deputatul neafiliat Ana-Loredana Predescu a susținut o declarație politică referitoare la reorganizarea poliției locale.
“Stimate domnule prim-ministru,
In anul 2010, prin Legea nr. 155/2010, Poliţia comunitară a fost transformată în Poliţia Locală. Astăzi, mai toate atribuţiile Poliţiei Locale le dublează pe cele ale Poliţiei Române, care sunt prevăzute în art. 26 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Fac excepţie atribuţiile Poliţiei Locale privind paza bunurilor. După zeci de ani de existenţă pe străzile noastre, Poliţia Locală a reusit o disoluție a autorității și generarea unui efect de subminare a Politiei Române. Și, mai ales, a reuşit ostilizarea opiniei publice prin fapte de discriminare, hǎrțuire și persecuție a cetățenilor, amplificând gradul de neîncredere al acestora vizavi de abuzurile ce se pot comite și s-au comis de primarii care au în subordine poliția locală, devenită, în multe situații, instrument de opresiune și control.
- Pe fondul îngrijorărilor cetățenilor vizavi de ritmul alarmant în care Poliția Locală a primit atribuții ce nu vizează interesul cetățeanului, inclusiv atribuții de dirijare a traficului rutier fără pregătirea necesară;
- Având în vedere nenumăratele procese în instanțele din toată țara care au ca spețe abuzurile, mai ales cele din pandemie, la care au fost supuși cetățenii de către reprezentanții acestei instituții, cu cerințe minimale de angajare, mulți cu aspect de bodyguarzi de clan, plătiți de multe ori dublu față de Poliția Română;
- Dat fiind faptul că există structuri ale Ministerului Afacerilor Interne care pot îndeplini atribuțiile acestei instituții și le îndeplinesc de ani de zile,
Propun desființarea Poliției Locale din subordinea primăriilor și, eventual, reorganizarea ei în Corpul gardienilor publici, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, structură ce avea deja competențe mai mult decât suficiente pentru nivelul pregătirii de care dau dovadă unii polițiști locali în relația cu cetățeanul.
Un alt câștig ar putea fi obținerea de sume considerabile la bugetul de stat prin oferirea unor servicii de pază bunuri, protecție persoane, pază imobile și chiar instituțiile MAI și ale aparatului central și local (înlocuirea firmelor de pază privată, ce căpușează banul public, prin oferirea de servicii de pază, în urma reorganizării, selectării și instruirii personalului de pază din Corpul gardienilor publici în instituțiile de forță ale MAI).
Vin, totodată, cu propunerea desființării Poliției Locale, având în vedere deciziile unor UAT -uri din țară de a renunța la acest serviciu, dar, mai ales, ca o consecință a voinței cetățenilor exprimată în zecile de mii de semnături strânse în petițiile demarate în țară, inclusiv în Brașov, județul pe care îl reprezint”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau