Ce sunt piesele auto OEM și ce trebuie să știi despre ele?
Dimensiune font:
Dacă ți-ai dus vreodată mașina în service sau ai căutat piesele de care aveai nevoie la un distribuitor, este posibil să fi fost întrebat dacă dorești piese OEM. Chiar dacă există și alte variante de încredere, între acestea și piesele OEM există câteva diferențe de care e important să fii conștient.
Așadar, dacă ești în căutarea unor piese auto în Craiova, iată ce poți alege și ce diferențe există între ele.
La ce se referă termenul OEM?
OEM este abrevierea pentru Original Equipment Manufacturer și este un indicator care se pune pe piesele auto ale producătorului sau furnizorului care montează piese originale pe mașină.
Ce alte tipuri de piese mai există și care sunt diferențele?
Indicativul OE
Anumite piese de mașină au indicatorul OE. Chiar dacă și în cazul acesta piesele sunt originale, există o diferență. Indicativul OE este folosit de producătorul auto în procesul de asamblare.
În cazul acestei mențiuni, piesele auto sunt fabricate de producătorul respectiv și vândute de un furnizor care are contract de exclusivitate cu acesta. De aceea, vei vedea că logoul mărcii mașinii se află alături de logoul furnizorului.
O altă diferență între cele două este prețul. Pentru că furnizorii sunt aleși preferențial de către producători, piesele de schimb vor avea un preț mai mare.
Indicativul Aftermarket
Chiar dacă piesele aftermarket nu au logoul producătorului auto, nu trebuie să-ți faci griji că ar putea fi contrafăcute. Companiile producătoare sunt omologate de organismele internaționale. Așadar, acestea respectă standardele de calitate, se potrivesc la montaj și sunt în conformitate cu prevederile legislative cu privire la mediu.
Iată ce trebuie să reții pentru a face alegerea potrivită pentru tine atunci când vine vorba de piesele auto:
Piesele cu indicativul OEM e posibil să le găsești la mai mulți furnizori. Prețul lor este redus, dar respectă standardele de calitate ale constructorului auto.
Piesele cu indicativul OE sunt de cea mai înaltă calitate, aceasta fiind garantată de către producătorul auto. Totuși, ele sunt și cele mai scumpe de pe piață.
Piesele cu indicativul Aftermarket nu sunt fabricate de producători consacrați, însă respectă toate standardele impuse.
O clasificare mai clară este: piesele OE – excelente; OEM – foarte bune; Aftermarket – bune/foarte bune.
Ce piese se înlocuiesc cel mai frecvent la o mașină?
Filtrul de ulei
Uleiul și filtrul de ulei au nevoie de o verificare și înlocuire periodică obligatorie la un anumit număr de kilometri parcurși, de obicei între 10.000 și 15.000.
Filtrul de aer
Recomandarea producătorilor de piese auto este de a înlocui filtrul de aer o dată la 10.000 de kilometri parcurși. Dacă frecventezi drumuri prăfuite, e posibil să schimbi această piesă mai devreme.
Plăcuțele de frână
Tot din categoria pieselor care se uzează repede fac parte plăcuțele de frână. Dar nu e de mirare de ce. Durata lor de viață va varia în funcție de tipul de autoturism, în cazul celor grele fiind mai mică.
Bateria
După statistici, durata de viață a unei baterii este de 3-4 ani. Există excepții în care bateria rezistă și 6-7 ani, dar și cazuri mai nefericite, în care se poate ca după doi ani să trebuiască schimbată. Durata de viață este decisă de mai mulți factori, nu doar de calitatea piesei.
Pentru ca mașina ta să-ți ofere siguranța și confortul de care ai nevoie, piesele auto trebuie să fie într-o stare bună. Există trei categorii de încredere dintre care poți alege – piese OEM, OE și Aftermarket. În funcție de nivelul de calitate dorit, dar și de bugetul maxim, poți găsi aceste piese la furnizorii din orașul tău sau poți merge direct la reprezentanța auto. Ultima varianta este mai confortabilă, dar probabil ceva mai costisitoare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau