Există riscul ca Uber și Bolt să dispară din România: Guvernul pregătește o mare lovitură
Dimensiune font:
La nivel guvernamental s-au purtat negocieri extinse pentru a se modifica OUG 49/2019 pentru a reglementa transportul de persoane. Conform celor de la Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), Guvernul va modifica OUG 49 și va institui aceleași obligații pentru șoferii de taxi și pentru șoferii platformelor de ridesharing precum Uber sau Bolt. Cătălin Codreanu, președintele Coaliției pentru Economia Digitală, a explicat că modificarea condițiilor de funcționare va duce ”mai mult ca sigur” la dispariția Bolt și Uber din România.
“Nu este nicio îndoială că adoptarea acestor prevederi ar duce la dispariția platformelor de transport alternativ din România. Ne este greu să credem că Guvernul ar putea să accepte aceste solicitări, care nu se referă la crearea unui mediu concurențial, ci la închiderea unui întreg sector în beneficiul altuia,” a declarat Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economia Digitală.
Codreanu arată faptul că serviciile de ridesharing sunt validate de către români, care le preferă în dauna serviciilor clasice de taxi.
„Avem de ales între modernitate și transparență și întoarcerea la sisteme monopoliste care nu sunt construite în interesul consumatorului, ci al intereselor de grup. Credem că în primul rând alegerea trebuie să fie a românilor, iar cei peste 3 milioane de români care au ales transportul alternativ sunt o dovadă a viabilității acestui sistem”, a concluzionat Codreanu, informează HotNews.
Condițiile impuse Uber sau Bolt
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) și Guvernul au negociat modificarea OUG 49, iar acum se pregătesc o serie de schimbări importante.
”Taxele și impozitele pe care le plătesc firmele cu același tip de activitate trebuie să fie aceleași. De asemenea, condițiile prevăzute de lege pentru desfășurarea acestor activități similare trebuie să fie aceleași:
- un număr egal de licențe de taxi și copii conforme pentru transport alternativ;
- același tip de aparatură pentru taxare, cu principii transparente pentru clienți;
- același mod de stabilire a prețului unei călătorii, eliminându-se tariful dinamic – acesta fiind doar o metodă prin care clientul este păcălit de firmele de transport alternativ, pentru a i se lua mai mulți bani pentru o cursă;
- firmele trebuie să dețină autoturismele în patrimoniul propriu și să fie eliminate contractele de comodat oneroase care se practică acum în transportul alternativ, astfel încât să se poată garanta siguranța în trafic și siguranța clienților;
- mașinile nu trebuie să fie mai vechi de 10 ani, astfel încât să se asigure siguranța clienților și protecția mediului.”,. arată cei de la C.O.T.A.R.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau