Cele mai bune aplicații mobile pentru șoferi. Cum îți transformi telefonul în partenerul de drum perfect
Dimensiune font:
Telefonul mobil a devenit un instrument indispensabil. Când iei masa, când te așezi la volan, telefonul mobil este acolo, în fața ochilor. Din nefericire, smartphone-ul a captivat inclusiv atenția șoferilor, unii dintre ei provocând evenimente rutiere cu deznodământ tragic.
Autovit.ro a realizat o listă de aplicații care nu ar trebui să îți pună în pericol viața și care îți fac drumurile mai plăcute. Fie că te scutesc de bătăile de cap pe care ți le-ar putea provoca un trafic excesiv de aglomerat, fie că pot înlocui alte gadgeturi, aplicațiile de smartphone pentru șoferi sunt ușor de instalat și primesc actualizări frecvente.
În plus, cu ajutorul lor, scapi de riscul unei amenzi, ca urmare a modificărilor prevederilor Codului Rutier, cu privire la folosirea telefoanelor mobile la volan.
Totuși, aceste recomandări nu te pot ajuta să rămâi vigilent în trafic și, în același timp, conectat cu informațiile importante. Tehnologia, însă, nu poate înlocui un condus precaut, așa că nu te baza exclusiv pe telefon. Indiferent de aplicațiile instalate, vigilența și moderația celui de la volan sunt de neînlocuit.
Cum ajungi, la timp, la destinație
Dacă Google Maps ți se pare ușor imprecisă din punctul de vedere al felului în care reflectă situația traficului, în timp real, poți trece la „Waze”. Această aplicație îți oferă notificări de la ceilalți șoferi, cu privire la segmentele de drum în lucru, la zonele în care s-au produs evenimente rutiere și la prezența echipajelor de poliție.
Pentru conducătorii camioanelor, aplicația „Bans for Trucks” oferă informații în timp real despre interdicțiile și cerințele din 40 de țări europene.
The Whales of Hermanus!
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
advertisement
Cum reduci costurile cu deplasarea
Foarte important este ca înainte să te urci la volan să cunoști ruta cea mai eficientă către destinația ta. Alături de acest aspect, nu trebuie să neglijezi nici costurile efective ale parcurgerii unui segment de drum, la care se pot adăuga cheltuielile neprevăzute. „Fuelly” te va ajuta să monitorizezi distanțele parcurse, consumul de combustibil și intervențiile în service. Pe baza datelor despre vehicul, introduse de tine, aplicația îți furnizează avertizări cu privire la schimbarea uleiului sau a filtrelor.
Pentru momentele în care cauți un loc de parcare într-un oraș anume ai la dispoziție aplicația „AmParcat”. Aceasta îți indică traseul până la locul ales și îți permite să rezervi, respectiv să plătești online.
În cazul în care conduci o mașină electrică sau o hibridă de tip plug-in, vei găsi mai rapid puncte de încărcare, cu ajutorul aplicației „PlugShare”, iar prețurile actualizate ale benzinei, motorinei sau GPL-ului, de la stațiile din toată țara, sunt afișate de aplicația Peco Online.
Aplicațiile care „mătură” vechile gadgeturi
Îți place muzica, poate. Sau vrei sa asculți un podcast. În zilele noastre, Deezer sau Spotify fac inutil un CD player sau un modulator FM și îți dau acces către o arhivă aproape infinită de artiști, melodii și talk show-uri, în format strict audio.
Un alt gadget pe care smartphone-ul l-ar putea trage curând pe linie moartă este camera video de bord. „AutoGuard Dash Cam” este una dintre aplicațiile ce permit ca mobilul să ruleze normal pe fundal, în timp ce captează imagini din trafic și marchează traseul parcurs, în Google Maps.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau