Crezi că ai telefonul spionat? Iată cum afli acest lucru
Dimensiune font:
Dacă consideri că ai telefonul spionat sunt mai multe modalități prin care afli acest lucru. Nu puține persoane din România, dar și din lume se confruntă cu această teamă. Cea de a avea telefonul ascultat.
Odată cu apariția telefoanelor inteligente, spionarea acestora a devenit foarte facilă pentru hackeri dar și pentru autorități. Sunt extrem de multe programe care, odată instalate vor putea trimite către terțe persoane informații sensibile cum ar fi date bancare.
Crezi că ai telefonul spionat? Iată cum afli acest lucru
Experții în tehnologie explică modul în care poți identifica dacă telefonul tău este ținta unei monitorizări de către o persoană cu intenții negative. Există câteva semnale de avertizare pe care este esențial să le observi.
Dispozitivele mobile sunt indispensabile în viața de zi cu zi, însă ele pot deveni vulnerabile în fața celor care le folosesc în scopuri ilicite. De la distanță, telefonul poate fi supravegheat, dar anumite comportamente anormale îți pot semnala acest lucru.
Un prim semn este descărcarea rapidă a bateriei, chiar și în absența utilizării intense. Acest lucru poate indica prezența unei aplicații spion care rulează în fundal. De asemenea, supraîncălzirea inexplicabilă a dispozitivului este un alt simptom ce nu trebuie trecut cu vederea.
Dacă aceste simptome apar, este important să plasezi telefonul într-un loc sigur pentru a preveni eventualele daune suplimentare. În plus, un consum nejustificat de mare al datelor mobile poate reprezenta un indiciu clar al unei posibile supravegheri. Au fost multe cazuri în care oameniilor le-au fost furate datele confidențiale din cauza unor hackeri care au accesat în mod ilegal telefonul. Tocmai din aceste considerente trebuie să îți verifici telefonul inteligent și să vezi dacă acesta se ”comportă” în parametri normali.
Camera telefonului îți poate oferi un indiciu vital
Aplicațiile de tip spion pot transfera în mod constant informații între telefonul compromis și dispozitivul folosit de atacator. Pentru a detecta astfel de activități, este important să monitorizezi consumul de date mobile, mai ales în momentele în care nu utilizezi telefonul. Un trafic anormal poate indica o problemă.
Schimbările neobișnuite pe care nu le-ai făcut personal reprezintă un alt semn de alarmă. De exemplu, poți observa mesaje șterse din aplicații precum WhatsApp sau fotografii care dispar fără o explicație clară.
Totodată, ar trebui să acorzi atenție aplicațiilor instalate fără acordul tău, deoarece acestea pot fi instrumente utilizate pentru supraveghere. Dacă descoperi că anumite permisiuni au fost activate fără ca tu să le fi acordat, există o probabilitate mare să fii vizat de un atac.
Un alt indiciu îl reprezintă funcționarea anormală a camerei și a microfonului. Dacă acestea se activează spontan, fără intervenția ta, este posibil ca dispozitivul să fie monitorizat. Mai mult, dacă auzi sunete stranii în timpul apelurilor telefonice, acest lucru ar putea semnala că cineva interceptează conversațiile sau înregistrează ceea ce spui. Așadar ai aflat câteva metode prin care să verifici dacă telefonul tău este spionat. Este esențial să îți protejezi telefonul și să rămâi vigilent pentru a-ți asigura confidențialitatea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau