Cele mai gustoase iaurturi și cum se prepară. O plimbare prin lumea probioticelor

1-iaurt

Dimensiune font:

| 02-08-2024 14:00


Iaurtul, un aliment adorat de multe culturi din întreaga lume, este apreciat nu doar pentru gustul său, ci și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Probioticele din iaurt contribuie la menținerea unei flore intestinale sănătoase, iar combinațiile infinite de arome și texturi fac din acest produs lactat un deliciu versatil. 

Iaurtul grecesc este cunoscut pentru textura sa densă și cremoasă. Este obținut prin strecurarea iaurtului obișnuit pentru a îndepărta zerul, rezultând un produs cu un conținut mai mare de proteine și mai scăzut de zahăr. Este perfect pentru a fi consumat simplu sau cu adaosuri de miere, nuci și fructe proaspete.

Rețetă simplă pentru iaurt grecesc:

Se încălzește laptele la aproximativ 85°C pentru a distruge bacteriile nedorite și a ajuta proteinele să se coaguleze mai bine.
Se răcește laptele la 43°C și se adaugă o cultură de iaurt activ.
Se lasă să fermenteze timp de 6-12 ore la această temperatură.
După fermentare, se strecoară iaurtul printr-o pânză de brânză timp de câteva ore pentru a obține textura groasă caracteristică.


Iaurtul de bivoliță, deliciu excepțional
Iaurtul de bivoliță, popular în țări precum India și Italia, are un gust bogat și o textură catifelată. Laptele de bivoliță are un conținut mai mare de grăsime decât laptele de vacă, ceea ce conferă iaurtului o cremozitate unică.

Rețetă simplă pentru iaurt de bivoliță:

Se încălzește laptele de bivoliță la 85°C și se menține la această temperatură timp de 10 minute.
Se răcește la 43°C și se adaugă culturile de iaurt.
Se lasă să fermenteze între 8 și 12 ore.
Se poate adăuga zahăr sau miere pentru a îndulci iaurtul după preferință.
Iaurtul cu Fructe: Explozie de Arome
Iaurtul cu fructe este preferat de mulți pentru combinația sa de dulceață și aciditate. Se poate prepara acasă folosind fructe proaspete sau conservate, în funcție de sezon și preferințe.

Rețetă simplă pentru iaurt cu fructe:

Se prepară iaurtul de bază (poate fi iaurt grecesc sau iaurt de bivoliță).
Se taie fructele proaspete (căpșuni, piersici, afine etc.) și se amestecă cu puțin zahăr pentru a elibera sucurile naturale.
Se amestecă fructele cu iaurtul și se lasă la frigider pentru câteva ore pentru ca aromele să se combine.

Iaurtul cu miere și nuci
Pentru cei care preferă o variantă mai simplă dar extrem de gustoasă, iaurtul cu miere și nuci este alegerea perfectă. Mierea adaugă o dulceață naturală, iar nucile oferă o textură crocantă și sunt bogate în nutrienți.

Rețetă simplă pentru iaurt cu miere și nuci:

Se prepară iaurtul de bază.
Se adaugă o lingură de miere și o mână de nuci prăjite.
Se amestecă bine și se servește imediat.
Concluzie
Iaurtul este un aliment incredibil de versatil, care poate fi adaptat la gusturile și preferințele individuale. Fie că preferați iaurtul grecesc dens, iaurtul de bivoliță catifelat sau variațiile cu fructe și miere, există o rețetă pentru fiecare. Prepararea iaurtului acasă nu este doar simplă, ci și o modalitate excelentă de a controla ingredientele și de a obține un produs proaspăt și sănătos. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pancesti, cu sediul in sat Pancesti, Str. Principala nr. 137, judetul Neamt, cod postal 617366, telefon 0233.764.766, fax 0371.600.700, e-mail: primariapancesti@gmail.com, cod fiscal 16404200. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiul in suprafata totala de 50,70 mp, avand ca destinatie de farmacie, situat in satul Pancesti, Str. Principala, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pancesti, judetul Neamt, compus din: 1 incapere –Oficina =16,25 mp, 1 incapere –Depozit =9,80 mp, 1 incapere –Receptura =6,80 mp, 1 incapere -Birou =6,00 mp, 1 incapere -Grup sanitar =2,50 mp, 1 incapere –Hol =4,05 mp, 1 incapere –Laborator =5,30 mp, conform caietului de sarcini, H.C.L. Pancesti nr. 33/29.07.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Achizitii Publice din cadrul Comunei Pancesti, Str. Principala nr. 137, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 Lei/exemplar, care se achita numerar la Casieria institutiei Comunei Pancesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 22.08.2024, ora 14.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pancesti, sat Pancesti, Str. Principala nr. 137, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate -unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 23.08.2024, ora 11.00, in Sala de sedinte a Comunei Pancesti, sat Pancesti, Str. Principala nr. 137, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Neamt, Piatra Neamt, Bulevardul Republicii nr. 16, judetul Neamt, cod postal 610005, telefon 0233.212.294, fax 0233.216.585, e-mail: jud-piatraneamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.07.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Letcani, cu sediul in comuna Letcani, satul Letcani, Str. Principala nr. 156, judetul Iasi, telefon 0722.214.562, fax 0232/296.770, e-mail: primaria.letcani@yahoo.ro, cod fiscal 4540488. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 977 mp, Tarlaua 28, Parcela 3P (parcela 805/1), avand CF nr. 65415, nr. cadastral 65415, situat in intravilanul satului Letcani, F.N., apartinand domeniului public al Comunei Letcani, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. Comuna Letcani nr. 69/25.07.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: se obtine la cerere pe suport hartie de la sediul Comunei Letcani. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Achizitii Publice din cadrul Comunei Letcani, cu sediul in satul Letcani, Str. Principala nr. 156, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 200 Lei/exemplar, ce se achita la Casieria Comunei Letcani. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.08.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 22.08.2024, ora 15.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura al Comunei Letcani, din satul Letcani, Str. Principala nr. 156, comuna Letcani, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 2 exemplare, 1 exemplar original si 1 exemplar copie. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 23.08.2024, ora 09.00, la sediul Comunei Letcani, din comuna Letcani, satul Letcani, Str. Principala nr. 156, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Iasi, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, cu sediul in municipiul Iasi, Str. Elena-Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232/211.265, fax 0232/219.662, e-mail: tr-iasi-pgref@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.07.2024.
Cele mai delicioase rețete cu ardei
02/08/2024 13:10

Pe timpul verii, meniurile cu ardei sunt o alternativă delicioasă atat pentri micul dejun, cat si pentru pranz sau vine. Iată cateva dintre cele mai apreciate retete: 1. Salată de Ardei cu Branză si Ro ...

Cele mai cunoscute rețete de chiftele. Tradiții și gusturi autentice
01/08/2024 14:15

Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat in intreaga lume, fiecare cultură adăugandu-si propria amprentă asupra retetei. Fie că sunt servite ca aperitiv, fel principal sau gustare, chiftelele răman un ...

Top 10 delicii de post
01/08/2024 10:42

Postul reprezintă o perioadă de reflectie si purificare spirituală, dar si o provocare culinară pentru cei care doresc să respecte traditiile religioase sau să adopte un stil de viată mai sănătos. Depa ...

Gusturile Moldovei. O călătorie prin deliciile bucătăriei bucovinene
30/07/2024 13:25

Moldova este o zonă cu o istorie bogată si diversă, iar acest lucru se reflectă in bucătăria sa traditională, unde influentele culturale si geografice se impletesc armonios. Fiecare parte din nord-estul ...

7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei
07/07/2024 14:39

Ziua mondială a ciocolatei este aniversată la 7 iulie, această dată indicand momentul introducerii in Europa, in 1550, a băuturii pe bază de cacao. Istoria deliciilor pe bază de cacao nu este atat de bi ...

Sarmalele, o poveste plină de savoare
04/07/2024 10:42

Oriunde ai călători in estul Europei si in Balcani, sarmalele isi vor face simtită prezenta, incantand papilele gustative si incălzind inimile celor care le gustă. Istoria lor este la fel de bogată si com ...

Sosul chimichurri, o delicatesă în bucătărie
30/06/2024 12:21

Chimichurri este un sos argentinian, adesea servit alături de cărnuri la grătar, peste si alte preparate din carne. Este folosi si pentru marinarea diferitelor tipuri de carne si este recunoscut ca fiind un ...

Kapsalon, shaorma olandeză
30/06/2024 11:03

Ingrediente: 750 de grame cartofi congelati 500 grame carne de porc Pentru marinada: paprika afumata suc de lamaie ulei de masline pudra de ceapa pudra de usturoi pudra de cumin pudra de coriandru putina scorti ...

  Dulceața de trandafir, o delicatesă a bucătăriei rafinate
30/06/2024 09:09

Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o a ...

Dulceață de nuci verzi
21/06/2024 12:02

Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei