Angajații consideră că training-urile nu le sunt de folos în activitatea de zi cu zi
Dimensiune font:
Majoritatea angajaților se înrolează în programe de training pentru dezvoltarea personală, și nu pentru avansarea în carieră, arată un studiu realizat de EY România, punând sub semnul întrebării eficacitatea acestor programe.
Dacă în cazul competențelor digitale relevanța percepută (51%) este apropiată de frecvența cu care se organizează astfel de cursuri (47%), în cazul cursurilor pentru dezvoltarea de abilități soft se înregistrează o nealiniere semnificativă, în defavoarea relevanței percepute.
Astfel, pe locul doi în frecvența celor mai des întâlnite cursuri, organizate de 41% din companii, cele de competențe soft sunt considerate semnificative de doar 15%, înregistrând cel mai mare decalaj de acest gen.
Mai mult, un procent extrem de ridicat – 50% dintre respondenți - consideră că programele actuale de reskilling/upskilling eșuează în a dezvolta abilități adecvate scenariilor reale de viață. Această opinie este și mai pronunțată în companiile mari, unde 56% dintre respondenți împărtășesc această preocupare, subliniind necesitatea reevaluării și ajustării conținutului și metodologiei acestor programe.
„Upskilling” înseamnă îmbunătățirea sau dezvoltarea competențelor și abilităților unei persoane, de obicei prin training, cursuri sau alte forme de educație continuă, pentru a se adapta la cerințele în schimbare ale locului de muncă. Scopul este ca angajații să devină mai competenți și mai eficienți în rolurile lor actuale sau să poată prelua noi responsabilități.
Actualizarea continuă a competențelor este esențială pentru a rămâne competitivi în peisajul profesional dinamic de astăzi, însă doar 65% dintre angajați văd aplicabilitatea directă în rolurile lor actuale – este principala concluzie a studiului realizat recent de EY privind necesitatea upskilling-ului și reskilling-ului în rândul forței de muncă.
„Pentru a răspunde eficient nevoilor angajaților, este crucial să adoptăm o abordare diferențiată și personalizată în crearea programelor de reskilling și upskilling, altfel riscăm să perpetuăm un ciclu de inițiative sterile care nu aduc nicio îmbunătățire tangibilă", subliniază Horațiu Cocheci, EY România
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau