ATENȚIE cum sună CLAUZA din contract pusă special de dezvoltatorul imobiliar pentru un PROCES: Te lasă complet descoperit!

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 23-03-2022 23:59

Sunt clauze în contractele din imobiliare de vânzare - cumpărare care lasă cumpărătorii complet descoperiți. Mai mult, dezvoltatorii imobiliari care insistă să fie semnat contractul la ”notarul lor” reprezintă un semnal de alarmă, pentru că notarul ar trebui să fie în echipa opusă, a cumpărătorului, ca o protecție a acestuia.


Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, a dat o serie de sfaturi celor care vor să investească, în acest an, într-o locuință. ”Urmăriți oportunitățile care pot apărea în zona apartamentelor deja construite, cele finalizate în care îți rezolvi foarte repede cu actele, cu utilitățile, proprietatea este a ta, poți să beneficiezi de pe urma ei repede.” a spus Adrian Asoltanie. În același timp, el avertizează că ”până nu știm în ce direcție merge acest conflict (n.r. războiul din Ucraina), aș recomanda să stăm puțin ”potoliți”, însă să stai potolit în imobiliare nu înseamnă să te duci să te culci, înseamnă să faci research, să-ți pui niște filtre pe site-urile de imobiliare, pe zonele care te interesează, pe genul de proprietăți pe care le cauți, pe preț, pe suprafață. Nu te oprește nimic să mergi la vizionări. Chiar dacă nu faci achiziții, e foarte importantă această perioadă în scop educațional: să câștigi experiență”.

”Deși mulți optau ca-n perioadă de inflație să-și parcheze banii în imobiliare, apariția acestui conflict (n.r. războiul) a stricat jocurile și-n această direcție, pentru că s-ar putea să se aleagă praful de tot” a mai spus trainerul de educație financiară despre imobiliare ca investiție, în perioadele în care banii noștri își pierd puterea de cumpărare.

Atenție la CLAUZELE puse de dezvoltatori
Răspunzând mai multor întrebări de la cei care-l urmăresc și așteaptă sfaturi de la el, Adrian Asoltanie a afirmat că ”dacă ai plătit integral un apartament, nu poate să existe o creștere de preț (din partea dezvoltatorului, invocând creșteri de prețuri la materialele de construcții n.r.), asta este în mod clar o clauză băgată de notarul vânzătorului”. În cazul unui precontract, prețul se poate modifica de către dezvoltator, dacă s-a dat un avans mic, în funcție și de clauzele din contract.

Trainerul de educație financiară a citit o clauză dintr-un ante-contract de vânzare - cumpărare, despre care spune că este ”pregătit dinadins pentru un posibil viitor proces”, iar, dacă se va ajunge la proces, ”te lasă complet descoperit” (n.r. pe tine cumpărător): ”Promitentul cumpărător declar că am luat la cunoștință și înțeleg că, prin semnarea prezentului contract de vânzare cumpărare, în forma autentică, nu am, nu voi avea și renunț la dreptul de a primi despăgubiri, daune, foloase, compensații sau orice alt tip de remediu, motivat de pierderea valorii, de prejudiciul direct sau indirect sau în vreun alt fel sau, în general, ca urmare a existenței și descoperirilor lipsurilor sau defectelor imobilului de la promitenta vânzătoare, urmând ca orice situație de acest fel să fie soluționată exclusiv între promitentul cumpărător și constructor”.


”Ați observat cum este formulat? Nu a lăsat niciun fel de portiță pentru ce? Nu pentru mofturi, ci pentru descoperirea lipsurilor sau defectelor imobilului. Adică ți-a închis toate portițele, acesta fiind motivul pentru care nu dăm toți banii deodată” a spus Adrian Asoltanie.

De cele mai multe ori, notarul este desemnat de dezvoltator. ”În primul rând, dacă dezvoltatorul nu este de acord să semneze la alt notar decât la notarul lui, este un semnal de alarmă. Argumentul principal trebuie să fie următorul: eu, cumpărătorul, plătesc notarul. Notarul este de fapt în echipa de protecție a cumpărătorului” a spus trainerul de educație financiară.

Mitul tranzacțiilor imobiliare cash de 40%
El se așteaptă la o presiune de scădere a prețurilor în imobiliare, pe fondul scăderii și căutărilor. Expertul financiar a vorbit și despre mitul tranzacțiilor imobiliare cash, în proporție de 40%. Există o astfel de analiză în piață. Anul trecut, din aproximativ 800.000 de tranzacții, undeva peste 300.000 au fost cu ipotecă. ”Trebuie să avem în vedere că sunt inclusiv tranzacții între rude, tranzacții pentru mici parcele de teren, pentru căsuțe vechi. În perioada de pandemie a crescut foarte mult interesul pentru case la sat și parcele de pământ retrase. Există o doză foarte importantă de tranzacții de 10.000 de euro până la 30 - 40.000 de euro, care se fac mai mult cash. Achizițiile mari din centrele principale sunt făcute preponderent pe bază de ipotecă.” a spus Adrian Asoltanie. Expertul financiar a explicat capcana lichidităților ca fiind ”o piață în care există o grămadă de bani, dar ei nu se mișcă, ceea ce duce la scădere economică, la blocaje pe piața imobiliară, duce poate și la niște blocaje pe bursă - care ce reprezintă, de fapt? Oportunități de investiții și de cumpărare”.

Atenționare: Cocktail de CRIZE foarte periculos
El a vorbit și despre posibilitatea să urmeze ceea ce pentru Japonia s-a numit ”the lost decade”, o perioadă de mai bine de 10 ani fără creștere economică: ”Luați în calcul inclusiv această variantă în care orizontul tău de investiții va fi de nevoie”: ”Un maraton de 10 ani în care bursa nu scade, nu crește este copleșitor emoțional.” le-a spus Adrian Asoltanie celor care-l urmăresc pe grupul ”Viața și banii”, de pe rețeaua socială Facebook. În același timp, trainerul de educație financiară a vorbit despre ”un cocktail foarte periculos, format din criza economică, criza energiei - Energia este fundația economiei, nimic nu se mișcă în economie fără energie. Mi-e teamă că am afectat destul de serios fundația energetică a economiei, iar consecințele vor fi destul de periculoase și cineva va profita de acestea, criza pandemică, blocajele din zona aprovizionării/ a producției, conflictul militar din Ucraina care nu știm până unde și până când se va întinde.” 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Germaniul, mai valoros decât aurul! Planurile României pentru Roșia Montană
18/05/2024 00:23

Tribunalul Arbitral de la Centrul International de Reglementare a Disputelor privind Investitiile (ICSID) a dat castig de cauză statului roman in dosarul Rosia Montană. Această victorie importantă permite ...

Trenurile soarelui pleacă spre Litoral din iunie
17/05/2024 09:12

CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” in 14/15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe di ...

România preia afacerile Gazprom din Republica Moldova: Romgaz are o nouă sucursală la Chișinău
17/05/2024 06:42

Sucursala Romgaz din Chişinău a fost inregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, in Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat Prin Hotărare ...

Mugur Isărescu, veste proastă. „S-ar putea să nu vină”
16/05/2024 17:37

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea să nu vină in acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat, mierc ...

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba piața muncii din România: se pregătește salariul minim european
16/05/2024 15:44

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că intentia clară a Guvernului este de a aplica de la 1 iulie măsura deja anuntată de a creste salariul minim brut la 3.700 de lei. Măsura nu este una usor de luat, pent ...

Noi investiții în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 12:26

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON Romania, are in plan pentru acest an infiinţarea de noi staţii de distribuţie a gazelor naturale pentru mărirea capacităţii de transport către consumatorii c ...

Mugur Isărescu vorbește despre un scenariu apocaliptic pentru România: Ar însemna un șoc teribil! Eu am trăit asta
16/05/2024 07:04

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzaţiile potrivit cărora Guvernul se imprumută pentru a finanţa deficitul bugetar, că soluţia nu este s ...

Economia Rusiei sfidează sancțiunile și crește în continuare. BERD: Este nerealist să ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să conducă la o criză economică
16/05/2024 00:17

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decat s-a prevăzut şi urmează să crească in acest an, in pofida sancţiunilor impuse de către Occident, iar Războiul din Faşia Gaza afectează ţările din reg ...

Guvernatorul BNR liniștește populația: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi
15/05/2024 16:14

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede Romania iin pragul recesiunii şi a precizat că riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adăugat că toţi indicatorii cu ...

Trăim pe credit! Datoria externă a României a săltat cu aproape 10% în 2024
15/05/2024 07:51

Datoria externă totală a Romaniei a crescut in primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, pană la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naţionale a Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei