Cresc salariile în toată România: patronii au luat decizia, vin salariile majorate pentru milioane de angajați
Dimensiune font:
Perioada economică dificilă pe care o traversăm îi determină pe patronii români să majoreze bugetele de salarii în 2023. O analiză recent efectuată în sectorul autohton de business scoate la iveală că majoritatea companiilor de la noi din țară au de gând să crească salariile angajaților în perioada următoare.
Foarte mulți angajați români se plâng în această perioadă de faptul că salariile lor au ajuns să fie insuficiente și nu-și mai permit să trăiască decent din banii încasați de la angajator.
Inflația a adus scumpiri în masă, iar România se confruntă acum cu o veritabilă criză a costului vieții, ce pune mare presiune pe buzunarele noastre, diminuându-ne semnificativ puterea de cumpărare.
În acest context, majorarea veniturilor este o necesitate reală, iar patronii sunt conștienți de acest lucru, cel puțin asta relevă datele unui sondaj recent realizat de platforma Undelucrăm.ro. Specialiștii spun că aproximativ 62% dintre angajatori au în plan să majoreze salariile angajaților în acest an, 21% doar pentru anumite poziții, iar 17% nu le vor crește.
Cresc salariile pentru milioane de angajați. Nu are legătură cu salariul minim și nu vorbim despre bugetari!
În jur de 36% dintre specialiștii în HR spun că în companiile pe care le reprezintă salariile vor crește cu 5-10%, aproximativ 22% afirmă că majorarea va fi de 5%, iar în 17% dintre companii va fi o creștere de 10-15%. Aproximativ 2,5% dintre experții în resurse umane au menționat o creștere de 30-40% în companiile în care lucrează.
„De asemenea, 52% dintre angajatori spun că mărirea salarială pe care vor să o facă este ca parte a unui plan anual de a-și menține angajații motivați, 28% vor să facă acest lucru din cauza contextului economic, 17% ca urmare a dinamicii din piața muncii, iar 2,5% datorită rezultatelor peste așteptări ale companiei. În jur de 5% vor să majoreze salariile personalului din alte motive.
Cei care nu vor face majorări de salarii, au decis astfel pentru că își doresc să își recompenseze angajații și prin alte metode – 39%. În jur de 28% nu vor crește salariile pentru că situația financiară a companiei de la finalul 2022 nu permite o majorare salarială, 17% din cauza întregului context macroeconomic și tot 17% pentru că firmele în care activează majorează salariile doar în urma unor negocieri angajat-angajator”, mai notează autorii studiului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau