Manager eficient tot timpul? Top sfaturi pentru a reuși!

Untitled-1

Dimensiune font:

| 07-08-2023 16:28

Description: Citește și află ce trebuie să faci pentru a te bucura de succes atunci când ești manager și să ai parte de eficiență maximă. Sfaturi și ponturi utile!

Abilitățile necesare unui manager de succes!

Prezența unui manager de top în fruntea unei companii reprezintă garanția succesului afacerii respective. Pe lângă abilitățile de decizie la nivel de marketing, rolul informațional și cel de leadership, un manager de top reușește să reducă costurile afacerii, stabilește obiectivele companiei și dispune măsurile necesare îndeplinirii acestora și oferă stabilitate pe termen lung afacerii. Însă, asemenea unei oferte cu rotiri gratuite la inregistrare de calitate, un manager care să fie eficient tot timpul este greu de găsit.

Cum își poate crește un manager procentul de eficacitate?

Managerii eficienți reușesc să obțină cele mai bune rezultate posibile chiar și în condițiile în care resursele afacerii sunt limitate. Pentru a reuși acest lucru, managerul trebuie să aibă capacitatea de a se adapta situațiilor care apar pe parcursul existenței unei afaceri. Eficacitatea unui manager este condiționată de mai multe elemente, printre care se numără:

  1. Abilitatea de a interacționa cu oamenii din echipă și capacitatea de a adaptare la stilul fiecărui membru al echipei.
  2. Aptitudinea de împărțire a obiectivelor mari în mai multe obiective mici și abilitatea de a delega executarea sarcinilor de îndeplinire a acestora membrilor echipei. 
  3. Implicarea membrilor echipei sau departamentului în identificarea punctelor forte și a celor slabe la nivel de grup
  4. Identificarea celor mai bune canale și modalități de comunicare la nivel interpersonal.
  5. Abilitatea de a se dovedi de încredere în orice situație și de a reprezenta un reper în cadrul echipei.
  6. Solicitarea și oferirea de feedback în permanență de la și către membrii echipei
  7. Ajustarea relațiilor de muncă la nivel de ton și frecvență.
  8. Încurajarea muncii în echipă și a schimbului de opinii între membrii acesteia.
  9. Îndeplinirea rolului de mentor pentru membrii echipei și susținerea acestora în atingerea obiectivelor de dezvoltare personală.
  10. Rezolvarea în mod proactiv a eventualelor conflicte în conformitate cu protocoalele stabilite la nivel intern.
  11. Prioritizarea sarcinilor în funcție de urgență acestora și oferirea de suport pentru membrii echipei în momentul în care aceștia nu reușesc să îndeplinească obiectivele prin forțele proprii.

 Relația cu membrii echipei joacă un rol esențial în asigurarea succesului, iar acest lucru înseamnă o comunicare permanentă cu aceștia. În discuțiile cu membrii echipei este indicat ca managerul să îi înștiințeze pe aceștia despre modul în care munca depusă de ei are impact asupra afacerii.

Relația cu membrii echipei joacă un rol esențial în asigurarea succesului, iar acest lucru înseamnă o comunicare permanentă cu aceștia. În discuțiile cu membrii echipei este indicat ca managerul să îi înștiințeze pe aceștia despre modul în care munca depusă de ei are impact asupra afacerii.

Ce înseamnă un manager de succes?

Managerul de succes este persoana care reușește să crească productivitatea unei afaceri în același timp cu creșterea nivelului de satisfacție al angajaților. Productivitatea muncii crește cu 12% atunci când angajații își conștientizează apartenența la companie și încep să se identifice cu aceasta. Pentru a deveni un manager de succes este nevoie de:

       Abilități de comunicare;

       Mediu de lucru motivant;

       Leadership;

       Muncă în echipă;

       Stabilitate emoțională;

       Asertivitate;

       Încredere;

       Deschidere către nou;

       Optimism;

       Empatie;

       Abilitatea de rezolvare a conflictelor;

       Responsabilitate.

 

Capacitatea de a planifica, de a aplica planul stabilit și de a-l comunica în mod eficient membrilor echipei, precum și aptitudinea de a reprezenta tot timpul un factor de referință pentru echipă contribuie decisiv la obținerea eficientiei pe termen lung pentru un manager.

Managerul este lider, dar și un jucător de echipă?

În calitate de factor de decizie, managerul poartă întreaga răspundere în ceea ce privește rezultatele obținute de echipă. Cu toate acestea, înainte de a fi liderul echipei, acesta trebuie să fie și un jucător de echipă. Managerul este conducătorul echipei, dar și un exemplu de referință pentru membrii echipei. Calitatea de a fi un jucător de echipa înseamnă avantaje certe pentru afacere pe termen mediu și lung:

       Munca de echipă încurajează creativitatea și exprimarea membrilor respectivei echipe.

       Nivelul de satisfacție al angajaților este pozitiv.

       Procesul de învățare este accelerat.

       Interacțiunea dintre membrii echipei se îmbunătățește.

       Crește nivelul de productivitate și profitul afacerii.

       Relațiile dintre membrii echipei se consolidează.

       Crește coeziunea echipei facilitându-se atingerea obiectivelor mult mai rapid.

       Nivelul responsabilității evoluează pe o pantă ascendentă.

 

Pentru a deveni un bun jucător de echipă, păstrându-ți în același timp și rolul de lider al acesteia trebuie să dispui de capacitatea de a-ți exprima părerile. Atât timp cât ești activ și implicat în ceea ce face echipa și îți verbalizezi acțiunile, membrii echipei vor observa faptul că ești interesat de ceea ce se întâmplă echipei, nu  doar la nivel individual.

Nu ezita niciodată atunci când vine vorba despre acțiuni în afara sarcinilor prevăzute în fișa postului de manager, dar care sunt utile echipei pentru buna funcționare sau îndeplinirea obiectivelor stabilite. A fi un jucător de echipă înseamnă implicare maximă tot timpul, nu doar atunci când este vorba despre propriile atribuții.

Protejează-ți echipa și împarte cu ceilalți succesul, asumându-ți eșecurile! Dovedește-le celor din echipă că reprezinți o persoană de încredere, ascultă-le părerile și oferă-le sprijin atunci când au nevoie de ajutor. Un manager de top nu doar că știe să vorbească, dar știe și să asculte și, mai ales, să se implice în tot ceea ce înseamnă echipă!

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Germaniul, mai valoros decât aurul! Planurile României pentru Roșia Montană
18/05/2024 00:23

Tribunalul Arbitral de la Centrul International de Reglementare a Disputelor privind Investitiile (ICSID) a dat castig de cauză statului roman in dosarul Rosia Montană. Această victorie importantă permite ...

Trenurile soarelui pleacă spre Litoral din iunie
17/05/2024 09:12

CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” in 14/15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe di ...

România preia afacerile Gazprom din Republica Moldova: Romgaz are o nouă sucursală la Chișinău
17/05/2024 06:42

Sucursala Romgaz din Chişinău a fost inregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, in Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat Prin Hotărare ...

Mugur Isărescu, veste proastă. „S-ar putea să nu vină”
16/05/2024 17:37

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea să nu vină in acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat, mierc ...

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba piața muncii din România: se pregătește salariul minim european
16/05/2024 15:44

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că intentia clară a Guvernului este de a aplica de la 1 iulie măsura deja anuntată de a creste salariul minim brut la 3.700 de lei. Măsura nu este una usor de luat, pent ...

Noi investiții în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 12:26

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON Romania, are in plan pentru acest an infiinţarea de noi staţii de distribuţie a gazelor naturale pentru mărirea capacităţii de transport către consumatorii c ...

Mugur Isărescu vorbește despre un scenariu apocaliptic pentru România: Ar însemna un șoc teribil! Eu am trăit asta
16/05/2024 07:04

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzaţiile potrivit cărora Guvernul se imprumută pentru a finanţa deficitul bugetar, că soluţia nu este s ...

Economia Rusiei sfidează sancțiunile și crește în continuare. BERD: Este nerealist să ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să conducă la o criză economică
16/05/2024 00:17

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decat s-a prevăzut şi urmează să crească in acest an, in pofida sancţiunilor impuse de către Occident, iar Războiul din Faşia Gaza afectează ţările din reg ...

Guvernatorul BNR liniștește populația: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi
15/05/2024 16:14

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede Romania iin pragul recesiunii şi a precizat că riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adăugat că toţi indicatorii cu ...

Trăim pe credit! Datoria externă a României a săltat cu aproape 10% în 2024
15/05/2024 07:51

Datoria externă totală a Romaniei a crescut in primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, pană la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naţionale a Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei