Simulare la Bac, proba la matematică
Dimensiune font:
Viitorii absolvenți de liceu au astăzi, 28 martie, simularea pentru BAC. Aceștia susţin al doilea examen de simulare pentru Bacalaureat 2023, cel la materia obligatorie a profilului, adică istorie sau matematică, după caz. Elevii vor susține proba la materia la alegere, miercuri, 29 martie.
Simularea examenului de bacalaureat constă în următoarele probe: la Limba și literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Istorie, Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Filosofie, Sociologie.
Simulare Bac 2023! Cum se desfășoară probele
Startul evaluărilor se va da la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi împărțite subiectele. Elevii au voie să intre până la ora 8:30.
Elaborării unei lucrări scrise la simularea BAC 2023 va dura trei ore. Timpul pentru rezolvarea lucrării se calculează din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral / frecvenţă redusă, sunt cei care participă la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional.
Să reținem că „notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”.
Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor, ne informează Ministerului Educaţiei.
„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară.
Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, precizează Ministerul Educaţiei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau