Cum alegi o combină frigorifică?
Dimensiune font:
Poză de Andrea Piacquadio de pe pexels.com
Este greu de imaginat o bucătărie modernă fără o combină frigorifică. Acesta ne simplifică foarte mult viața și ne sporește confortul de zi cu zi. Cu toate acestea, deseori te poți confrunta cu întrebarea: ce fel de combină frigorifică să alegi? Dimensiunea și culoarea sunt primele criterii care ne vin în minte, dar sunt departe de a fi singurele.
Dacă vrei să afli după ce criterii să alegi combina frigorifică potrivită pentru bucătăria ta, citește în continuare
1. Mărimea
Pentru alegerea potrivită a unei combine frigorifice, este crucial să cunoști dimensiunile acesteia. Acest lucru este deosebit de important dacă ai deja un spațiu pregătit pentru combină sau dorești să înlocuiești un aparat vechi. Iar dacă planifici o nouă bucătărie, cu atât mai mult îți vei dori să deții mai mult spațiu liber. Poți găsi combine frigorifice cu o înălțime de la 130 cm până la 200 cm (sau mai mult), și cu o lățime de la 31 până la 90 cm.
2. Volumul
Câtă hrană ai nevoie să depozitezi în combină? Deoarece combinele frigorifice de dimensiuni mai mari oferă mai mult spațiu de depozitare pentru alimente, ele consumă și mai multă energie electrică. De aceea, se recomandă achiziționarea unei combine cu un volum care să se potrivească exact nevoilor tale.
3. Design-ul
Design-ul combinelor frigorifice a evoluat semnificativ de la vechile modele. Înainte, toate erau de culoare albă, din considerente de universalitate și igienă. Albul se potrivea bine cu orice altă culoare, așa că aparatul frigorific se potrivea oricărui ansamblu de bucătărie. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, s-a diversificat și gama de modele. Au fost introduse combine albe, gri și negre, pentru fiecare gust și interior.
În acest sens, combinele frigorifice moderne se integrează ușor în orice interior, fie că îl completează sau devin un accent luminos și centrul vizual al camerei.
4. Eficiența energetică
Din cauza creșterii constante a tarifelor la energia electrică, consumul de energie al unei combine frigorifice a devenit aproape principalul criteriu de alegere a acestuia. La urma urmei, dispozitivul funcționează non-stop, așa că ar trebui să fie cât mai economic posibil. Pentru a afla cât de mult consumă frigiderul, un autocolant pe peretele său din spate care indică clasa de consum de energie va fi de ajutor. Acesta este etichetat cu litere latine de la A la G și este plasat pe o bandă verde, galbenă, portocalie sau roșie.
Clasa înseamnă ce procent de energie consumă frigiderul în raport cu consumul mediu din grupul său.
Modelele cu litera A pe fond verde sunt considerate cele mai economice. Indicele lor de eficiență energetică este de numai 55%. Dar acest lucru este departe de limită. Tehnologiile sunt în continuă dezvoltare, așa că în 2003 clasa A a fost împărțită în două subclase - A+ și A++. Indicele lor de consum energetic este de 42% și, respectiv, 30%. Recent, au apărut și unități din clasa A+++, cu un indice de eficiență energetică de aproximativ 22%. Aceasta înseamnă că acestea utilizează de 2 ori mai puțină energie electrică decât modelele din clasa A.
Pe locul al doilea din punct de vedere economic se află modelele din clasa B, al căror indice de eficiență energetică este de 55-75%. Acestea sunt mai ieftine decât frigiderele din clasa A, așa că sunt, de asemenea, la mare căutare.
Clasa C este mai puțin economică. Aceste modele consumă 75-95% din energia electrică din norma nominală.
La aparatele etichetate D, indicele poate ajunge la 95-110%. Acum poți alege clasa energetică care ți se potrivește nevoilor tale, în raport cu prețul și calitatea.
5. Metodele de curățare și dezghețare
Este important să alegi o combină frigorifică care să fie ușor de curățat. Căută pe altex.ro modele cu sertare detașabile și rafturi din sticlă. De asemenea, unele combine frigorifice sunt concepute pentru a păstra prospețimea în interiorul aparatului. Apropo de dezghețare, multe combine sunt echipate cu tehnologia de asistență NoFrost. "No Frost" reprezintă o inovație tehnologică ce împiedică formarea gheții în interiorul congelatorului și frigiderului. Această tehnologie menține o temperatură uniformă în întregul spațiu și previne acumularea de gheață pe alimente, facilitând astfel păstrarea acestora într-o stare proaspătă și de calitate. No frost îți va economisi timp și efort.
Prin urmare, atunci când îți alegi o combină frigorifică, este esențial să acorzi atenție criteriilor de selecție menționate mai sus. Asigurarea unei alegeri adecvate în ceea ce privește dimensiunea, eficiența energetică și designul este crucială pentru confortul și funcționalitatea bucătăriei tale. Investiția într-o combina frigorifică de calitate este un pas important pentru un mediu de locuit plăcut și eficient în casa ta.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau