Cum sunt pregătite cele mai populare sortimente de alcool

gin_whitley

Dimensiune font:

| 04-08-2021 16:55

Alcoolul pe care îl bei atunci când bei o băutură alcoolică, numit alcool etilic sau etanol, este produs prin fermentarea carbohidraților, cum ar fi zaharurile și amidonul. Fermentarea este un proces anaerob folosit de drojdie pentru a transforma zaharurile în energie. Etanolul și dioxidul de carbon sunt produse reziduale ale reacției.

Produsul fermentat (de exemplu, vinul) poate fi utilizat sau poate fi distilat pentru a concentra și purifica alcoolul (de exemplu, vodcă, tequila).

Ce este fermentarea?

Vinul  și  cidrul  se obțin prin fermentarea fructelor, în timp ce cerealele fermentate precum orzul și secara formează baza berii și a  băuturilor spirtoase.

Conținutul de alcool al unei băuturi este afectat de cât timp este lăsat să fermenteze.

Spirtoasele trec, de asemenea, printr-un proces numit distilare – în care o parte din apă este îndepărtată, lăsând o concentrație mai mare de alcool și aromă.

De unde provine alcoolul?

Aproape orice materie vegetală poate fi utilizată pentru a produce alcool. Iată materialele sursă pentru unele dintre cele mai populare tipuri de băutură alcoolică:

Ale: Fermentat din malț cu hamei

Bere: Preparată și fermentată din cereale malțuite (de exemplu, orz), aromate cu hamei

Bourbon: Whisky distilat dintr-un piure de cel puțin 51% porumb și îmbătrânit în butoaie noi de stejar, cel puțin doi ani

Rachiu: Distilat din vin sau suc de fructe fermentat

Cognac: Coniac distilat din vin alb dintr-o anumită regiune a Franței

Ginul: Băuturi spirtoase  neutre distilate sau redistilate din diferite surse, aromate cu fructe de ienupăr și alte produse aromatice

Rom: Distilat dintr-un produs din trestie de zahăr, cum ar fi melasă sau suc de trestie de zahăr

Sake: Produs printr-un proces de fabricare a berii folosind orez

Scotch: Whisky distilat în Scoția de obicei din orz malțiat

Tequila: Lichior mexican distilat din agave albastre

Vodcă:  Distilată dintr-un piure de cartofi, secară sau grâu

Whisky: Distilat dintr-un piure de cereale, cum ar fi secară, porumb sau orz

Vin: Suc fermentat din struguri proaspeți și / sau alte fructe (de exemplu, vin de mure)

Orice material care conține zaharuri sau amidon poate fi folosit ca punct de plecare pentru fermentare pentru a produce alcool.

Diferența dintre băuturile spirtoase distilate și băuturile fermentate

Deși tot alcoolul este produs din fermentare, unele tipuri de băutură alcoolică sunt în continuare purificate prin distilare. Băuturile fermentate sunt consumate ca atare, posibil după filtrare pentru îndepărtarea sedimentelor. Fermentarea cerealelor (berii) și a strugurilor (vinului) poate produce alte produse secundare, inclusiv metanol toxic, dar acestea sunt prezente în cantități suficient de mici încât să nu cauzeze de obicei probleme de sănătate.

Băuturile distilate, numite „băuturi spirtoase”, încep ca băuturi fermentate, dar apoi are loc distilarea. Lichidul este încălzit la o temperatură atent controlată pentru a separa componentele amestecului în funcție de punctele lor de fierbere. Porțiunea care fierbe la o temperatură mai mică decât etanolul se numește „capete”. Metanolul este unul dintre componentele eliminate cu „cap”. Etanolul fierbe în continuare, pentru a fi recuperat și îmbuteliat. La o temperatură mai ridicată, „coada” fierbe. Unele dintre „cozi” pot fi incluse în produsul final, deoarece aceste substanțe chimice adaugă o aromă unică. Uneori, se adaugă ingrediente suplimentare (coloranți și aromă) la băuturile spirtoase distilate pentru a face produsul final.

Băuturile fermentate au de obicei un conținut mai mic de alcool decât băuturile spirtoase. O spirtoasă tipică are 40 la sută alcool în volum. Distilarea poate fi considerată o metodă de îmbunătățire a purității alcoolului și de concentrare a acestuia. Cu toate acestea, deoarece apa și etanolul formează un azeotrop, alcoolul pur 100% nu poate fi obținut prin distilare simplă. Cea mai mare puritate a etanolului care poate fi obținută prin distilare se numește alcool absolut.

Care sunt pericolele alcoolului?

Consumul în exces de băutură alcoolică te poate pune în pericol și poate provoca o serie de daune asupra sănătății pe termen scurt și lung. De exemplu, consumul de prea mult alcool într-un interval scurt de timp te-ar putea expune riscului de otrăvire cu alcool.

Pe termen lung, a bea prea mult poate crește riscul de a dezvolta diferite forme de cancer și alte  probleme grave de sănătate.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Secretele tinereții fără vârstă: În căutarea frumuseții de durată
15/11/2024 17:10

Într-o lume in care timpul lasă inevitabil urme asupra chipului nostru, visul tineretii fără varstă a devenit o prioritate pentru multe femei. Noile descoperiri din domeniul ingrijirii pielii si ter ...

Somnul de frumusețe: mit sau realitate?
15/11/2024 15:28

Într-o lume tot mai grăbită, unde orele de somn sunt adesea sacrificate pe altarul productivitătii sau al divertismentului, conceptul de „somn de frumusete” poate părea un mit romantic. Da ...

Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor
15/11/2024 15:10

Beneficiile uimitoare ale imbrătisărilor De multe ori ne imbrătisăm reciproc atunci cand suntem fericiti sau atunci cand ne intalnim cu persoane pe care le iubim. Simtim bucurie si fericire atunci cand i ...

Mâncăruri rare de sărbători: Rețete din colțurile uitate ale lumii
15/11/2024 14:41

Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europ ...

Cum poti avea cea mai frumoasa gradina cu plante ornamentale
15/11/2024 14:32

 Grădina ta este locul unde natura isi face simtită prezenta, iar alegerea plantelor ornamentale potrivite poate transforma orice spatiu intr-un colt de rai. Arbustii si arborii ornamentali sunt elemente ...

Cum să-ți menții sănătatea în sezonul rece: Trucuri pentru un corp sănătos și o piele strălucitoare
15/11/2024 13:25

Frigul iernii nu este doar un motiv de a scoate hainele groase din dulap, ci si o provocare pentru sănătatea noastră. Temperaturile scăzute, aerul uscat si expunerea mai redusă la soare pot afecta imunitat ...

Plăcinte și prăjituri tradiționale: diversitatea deserturilor de Crăciun
15/11/2024 12:00

Crăciunul nu inseamnă doar brad impodobit, colinde si daruri. Pentru romani, masa de sărbătoare este un adevărat spectacol de gusturi, traditii si amintiri de familie, iar deserturile sunt vedetele inconte ...

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?
15/11/2024 11:29

Ce se intamplă dacă inghiti guma de mestecat? Încă din copilărie ti s-a spus să nu inghiti guma de mestecat, pentru că va rămane in stomac timp de sapte ani. Totusi, ce pătesti dacă inghiti gu ...

Ghidul norocului: ce trebuie să știi înainte de a juca la cazinouri online
15/11/2024 11:25

Poză de the blowup pe Unsplash.com   Cazinourile online au castigat popularitate intr-un ritm ametitor, oferind jucătorilor ocazia să se bucure de jocurile favorite din confortul propriei case. Ghi ...

4 sfaturi pentru a-ți găsi locuința ideală
15/11/2024 11:19

4 sfaturi pentru a-ti găsi locuinta ideală    Căutarea locuintei potrivite poate părea o adevărată provocare, insă cu putină planificare si atentie la detalii, procesul devine mai usor si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei