De ce încălzirea în pardoseală este soluția ideală pentru casele moderne
Dimensiune font:
Încălzirea în pardoseală a ajuns să fie foarte populară și cerută de către proprietarii caselor cu un design modern. Aceștia vor ca locuința lor să fie estetică, cu un design extravagant sau minimalist și să ascundă unele lucruri dacă se poate pentru ca aceștia să-și facă casa cât mai eficientă posibil.
Astfel, încălzirea în pardoseală este idea cea mai bună dacă vrei să scapi de caloriferele care te deranjează vizual sau care îți ocupă spațiul din casă. Instalarea încălzirii în pardoseală este un cost semnificativ și costisitor pe care trebuie să ți-l asumi, însă rezultatele sunt pe măsură.
Această inovație care a devenit trendy și iubită de o majoritate de oameni, este foarte benefică. Mai ales dacă îți place să mergi desculț prin casă, încălzirea în pardoseală este perfectă pentru tine. Nu-ți va fi frig la picioare, aceasta îți va menține o temperatură optimă a tălpilor tale pentru a nu trebui să te încalți.
Aceasta este o modernizare și un lucru inovativ pe care poți să-l aduci locuinței tale, care este un avantaj deosebit și care aduce multe beneficii pardoselii tale pentru a-ți oferi comoditate și eficiență maximă. Află totul despre încălzirea în pardoseală, din ghidul celor de la Dolinex!
Avantajele și dezavantajele încălzirii în pardoseală
Există și avantaje și dezavantaje când vine vorba despre un kit pentru încălzirea în pardoseală. Avantajele acesteia sunt următoarele:
● Confortul termic pe care îl oferă – încălzirea în pardoseală vine cu o serie de avantaje, printre care și confortul optim. Aceasta creează un spațiu comod, plăcut și o încălzire uniformă și benefică pentru locuința ta sau clădirea în care este amenajată.
Încălzirea în pardoseală este avantajoasă din motivul pentru care podeaua nu mai este rece, aceasta fiind încălzită și potrivită să calci pe ea fără vreo problemă.
● Eficacitatea energetică a încălzirii în pardoseală – prin acest sistem de încălzire al pardoselii, există o eficacitate energetică pe măsură față de instalațiile de încălzire convenționale, tradiționale, pentru că încălzirea în pardoseală transferă căldura exact unde trebuie, încălzind aceea suprafață.
Economiile sunt semnificative și reduse critic, datorită pierderilor nesemnificative de căldură care apar prin montarea încălzirii în pardoseală.
● Design-ul și flexibilitatea – estetica pe care încălzirea în pardoseală o oferă este una mult mai plăcută, atât vizual, cât și din punct de vedere al spațiului disponibil în casă. Nu mai ai nevoie de radiatoare care să emane căldură și să fie montate pe pereți, datorită acestui nou sistem de încălzire inovativ și de actualitate.
Poți să-ți organizezi mobilierul mult mai estetic și pe placul tău, fără a fi nevoie să faci prea multe schimbări din cauza radiatoarelor care sunt poziționate pe pereți. Încălzirea în pardoseală este un avantaj din acest punct de vedere, lăsându-ți creativitatea estetică să înflorească.
● Calitatea aerului – încălzirea în pardoseală nu provoacă praf sau producerea altor tipuri de particule în aer, care pot să dăuneze, așa cum fac sistemele tradiționale.
Dezavantajele încălzirii în pardoseală sunt:
● Prețul de achiziționare costisitor – pentru a monta acest sistem de încălzire, trebuie să fie instalate cabluri și conducte încălzitoare, iar acestea trebuie conectate la o sursă de energie. Lucrul acesta este foarte complex de făcut, iar costul acestei instalații este mult mai ridicat, decât instalarea unui sistem de încălzire tradițional.
● Impasuri în reparații și intervenții – pentru reparații sau intervenții trebuie să ajungi la cablurile sau conductele care se află sub pardoseală. Astfel, o parte din pardoseală trebuie să fie demontată pentru a putea inspecta care este problema. Însă, costurile sunt foarte ridicate datorită procedurii de lucru și demontării pardoselii.
● Un timp mai mare de încălzire a pardoselii – pentru că sistemul de încălzire în pardoseală nu este ca și cel tradițional, durează puțin mai mult timp pentru a se încălzi locuința. Mai întâi se încălzește pardoseala și doar apoi se transmite căldura și în locuință.
Tipurile de încălzire în pardoseală care există
Există două tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală, iar acestea sunt: încălzirea cu apă caldă prin pardoseală și încălzirea electrică prin pardoseală. Oricare ai alege-o trebuie să fie potrivită pentru nevoile tale și pentru bugetul tău. Poate ai o preferință în legătură cu alegerea pe care vrei să o faci, așa că alege ce ți se potrivește.
Încălzirea cu apă caldă a pardoselii trebuie să circule cu ajutorul unor conducte care sunt special amenajate sub pardoseală pentru transportul apei calde. Conductele trebuie să fie legate de o pompă de căldură sau de un cazan. Apa urmează să fie încălzită, după care este transportată prin conducte până ajunge la nivelul pardoselii care se încălzește și după ajunge în încăpere.
Încălzirea electrică prin pardoseală se realizează prin utilizarea unor plăci subțiri de căldură sau a unor cabluri încălzitoare și electrice, care urmează să fie poziționate sub pardoseală. După preferințele pe care le ai, cu privire la temperatura pe care o vrei în încăpere, poți stabili acest lucru cu ajutorul unui termostat care este conectat la plăcile sau cablurile de încălzire.
Pentru încălzirea electrică prin pardoseală cu ajutorul plăcilor sau a cablurilor încălzitoare, se poate folosi și energia solară sau cea electrică, ca și sursă de energie. Energia solară nu poate să fie folosită în fiecare caz, însă sunt momente și cazuri speciale unde folosirea acesteia este acceptată.
Fiecare din aceste două tipuri de kit pentru încălzirea în pardoseală oferă câteva avantaje benefice locuinței tale. Avantajele pe care acestea le oferă sunt calitatea aerului care este calitativă, o eficiență energetică la un nivel ridicat, o estetică și versatilitate benefică, iar confortul termic este optim pentru oricare din cele două sisteme de încălzire.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau