Generația Z ca angajați: principalele așteptări pe care le au cei tineri
Dimensiune font:
Generația Z ca angajați: principalele așteptări pe care le au cei tineri
Generația Z reprezintă cea mai tânără categorie de angajați din prezent. Tinerii din Gen Z s-au născut între anii 1997-2012, ceea ce înseamnă că mare parte dintre aceștia au schimbat câteva joburi, până la acest moment.
Tinerii din Generația Z sunt recunoscuți ca fiind cei care își doresc schimbări drastice, astfel încât totul să fie pe placul lor și chiar și al oamenilor din jur. Le place să își facă vocea auzită și, de cele mai multe ori, datorită curajului lor, multe persoane au numai de câștigat. Iată ce așteptări au cei din Generația Z, când vine vorba despre locul de muncă.
Generația Z preferă comunicarea „face-to-face”
Te-ai aștepta ca o generație care a crescut odată cu internetul și care știe tot ce mișcă în materie de tehnologie să prefere munca remote. În realitate, lucrurile nu stau așa. Gen Z preferă comunicarea față în față, din mai multe motive. Unul dintre acestea este tocmai faptul că au cunoscut internetul și comunicarea online încă din copilărie, iar acum își dau seama că au nevoie și de experiențe autentice, spre deosebire de generațiile de dinainte, care întâi au comunicat în realitate, abia apoi online.
70% dintre angajații din Generația Z spun că au nevoie de cel puțin 3 zile pe săptămână la birou
Nevoia de comunicare face-to-face a Generației Z se manifestă și la locul de muncă. Astfel, conform unui sondaj realizat de Genesis Property, compania fondată de antreprenorul Liviu Tudor, aproape 70% dintre tinerii Gen Z au nevoie să lucreze cel puțin 3 zile pe săptămână de la birou. Motivele? În acest fel, sunt mai productivi și colaborează mai eficient cu echipa.
Conform aceluiași sondaj, pentru persoanele aflate la început de carieră, colaborarea cu echipa și socializarea sunt foarte importante pentru dezvoltarea și evoluția în carieră. De asemenea, echilibrul între viața profesională și personală este mai ușor de atins de către cei din Generația Z, întrucât știu să delimiteze timpul de muncă de cel personal.
Preferă oportunități de muncă semnificative și de impact
Generația Z are o preferință aparte pentru oportunități de muncă semnificative și de impact, deoarece acestea le reflectă dorința de a contribui la schimbarea pozitivă în lume. Tinerii își doresc mai mult decât un loc de muncă: aspiră la roluri ce le oferă posibilitatea de a-și pune abilitățile în valoare și de a aduce contribuții semnificative în societate. Pentru Generația Z, scopul și responsabilitatea socială în cadrul organizațiilor contează foarte mult, de aceea caută angajatori cu viziuni aliniate cu valorile lor. Această atitudine reflectă dorința de a avea un impact real în lumea profesională și în comunitate.
Apreciază flexibilitatea și echilibrul dintre viața profesională și viața privată
Nu în ultimul rând, tinerii din Generația Z își doresc un mediu de lucru care să le permită să-și gestioneze timpul într-un mod eficient și să-și amelioreze calitatea vieții. Programul flexibil și, din când în când, posibilitatea de a lucra de la distanță sunt aspecte cruciale pentru Gen Z. Bineînțeles, cel mai important este un birou la care să se întoarcă mereu cu drag și care să le ofere toate posibilitățile de dezvoltare.
Generația Z caută angajatori care înțeleg și promovează importanța sănătății mintale și viața și dezvoltarea personală. Din punctul de vedere al tinerilor, sunt importante dorința de a avea succes profesional și nevoia de a menține un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală, într-o lume solicitantă, în continuă schimbare.
Așadar, principalele așteptări pe care le are Generația Z de la angajatori sunt: posibilitatea de a lucra într-un spațiu ce le permite dezvoltarea profesională, șansa de a se afirma și de a face o schimbare și posibilitatea de a păstra un echilibru bine stabilit între viața personală și cea profesională.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau