Grijile pe care oamenii de peste 80 de ani regretă că și le-au făcut când erau tineri. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri

batran 12

Dimensiune font:

| 15-06-2024 22:46

 Între probleme financiare, probleme de relații și probleme de sănătate, există o mulțime de griji de-a lungul vieții noastre.

Potrivit Asociației Americane de Psihologie, aproximativ o treime dintre oameni declară că stresul se simte copleșitor în majoritatea zilelor. Unele dintre aceste îngrijorări sunt incredibil de valabile. Costul vieții este absurd de ridicat, problemele de sănătate pot declanșa o anxietate intensă, iar conflictele pot fi extrem de dureroase.

Cu toate acestea, există o mulțime de alte scenarii pe care le rumegăm adesea și care nu merită. Așa cum spune o vorbă, "majoritatea lucrurilor pentru care ne facem griji nu se întâmplă".

Pentru a testa cât de adevărat este acest lucru, HuffPost a vorbit cu persoane de 80, 90 și 100 de ani pentru a afla părerea lor despre lucrurile de care își făceau griji când erau mai tineri. Și, se pare că și-au pierdut timpul îngrijorându-se pentru unele dintre lucrurile care te-ar putea îngrijora pe tine acum. Iată ce au spus:

 

Și-ar fi dorit să nu le pese de ceea ce cred oamenii despre ei

 

Jackie Stricker, care are 100 de ani și trăiește la St. John's Meadows din Rochester, New York, a spus că, în adolescență, "presupun că pentru mine conta ce credeau oamenii despre mine".

Deși aceasta era o preocupare a ei în tinerețe, ceea ce credeau oamenii despre ea a devenit o preocupare mai puțin importantă pe măsură ce a îmbătrânit. "Uneori, oamenii nu te plac și nu prea ai ce să faci în privința asta", a explicat ea pentru HuffPost. "Ei înșiși nici măcar nu știu de ce, așa că nu-mi fac griji în privința asta".

 

"Este doar ceva ce se află în imaginația ta"

 

Și-ar dori să nu se streseze atât de mult în legătură cu rezultatul situațiilor.

Întrebat despre ce crede că ar trebui să îi îngrijoreze mai puțin pe tineri, Kenny Vance, un muzician în vârstă de 80 de ani care își împarte timpul între New York și Florida, a declarat pentru HuffPost că rezultatul unor situații ar trebui să fie mai puțin îngrijorător.

"Dacă ajungi la rezultat înainte de a trece prin acest proces, este doar ceva ce se află în imaginația ta - nu are legătură cu realitatea", a spus Vance, care este solistul grupului doo-wop Kenny Vance and the Planotones.

În loc să te gândești prea mult la o situație sau să lași negativitatea să te oprească din a face ceva, pur și simplu ia inițiativa, a spus Vance. „Îți garantez că dacă iei inițiativa, se va întâmpla ceva ce nu te-ai fi așteptat niciodată. Niciodată nu este ceea ce te aștepți,” a spus el.

 

Și-ar fi dorit să nu-și facă griji că se vor plictisi când se vor pensiona

 

Ruth Snyderman-Works, în vârstă de 87 de ani, a declarat că își făcea multe griji cu privire la tot timpul liber pe care îl va avea după ce va ieși la pensie. Snyderman-Works a deținut împreună cu soțul ei, Rick Snyderman, o galerie de artă în Philadelphia timp de peste 50 de ani.

"Am fost foarte îngrijorată de închiderea galeriei și de ce aș putea face cu mine toată ziua după ce am fost legată timp de 52 de ani", a declarat Snyderman-Works pentru HuffPost. "De atunci, parcă zilele zboară. Locuim într-un apartament pe o stradă cu atât de mulți oameni cu care putem socializa."

Cuplul a declarat că se menține ocupat și socializează, întâlnindu-se cu foști angajați, foști clienți, prieteni, artiști și oameni tineri și bătrâni, cu convingeri diferite de ale lor. 

"Sunt atât de multe moduri în care poți vorbi cu oamenii încât găsești locuri în care poți avea un fel de puncte comune", a declarat Snyderman pentru HuffPost. "Iar dacă vorbești doar despre cele în care ai diferențe, este o viață destul de tristă și goală, iar noi nu am trăit niciodată o astfel de viață."

"Așadar, nu ne mai facem griji în privința timpului nostru", a adăugat Snyderman-Works. "Acea cea mai mare teamă a dispărut".

 

Își doresc să nu le pese atât de mult de aspectul lor

 

"Îmi făceam multe griji în legătură cu aparențele de care am încetat să-mi mai fac griji la 40-50 de ani", a declarat pentru HuffPost Naomi Goldrich, o femeie de 91 de ani care locuiește în California. "Eram îmbrăcată corect? Arătam bine? Eram foarte înaltă și foarte slabă și mereu îmi făceam griji că mă simțeam ca o tocilară".

Ea a adăugat că aspectul a devenit foarte important, mai ales în liceu, când fetele erau dornice să aibă un anumit tip de pulover sau un anumit tip de pantofi. "Și eu provin dintr-o familie săracă. Nu aveam bani să cumpărăm acei pantofi și acel pulover", a spus ea. 

Pe măsură ce timpul a trecut, Goldrich a învățat că aspectul fizic nu era de fapt atât de important, a spus ea.

"Atâta timp cât eram curată și îngrijită, aspectul meu nu conta", a spus Goldrich. Ceea ce conta cu adevărat "era ceea ce făceam - și mi-am propus să-mi reorientez în mod activ viața. M-am dus la facultatea de drept și am început să-mi trăiesc viața departe de aparențe".

 

Și-ar fi dorit să nu fi exagerat cu gândul că lumea se va sfârși

 

"Îmi amintesc că poate când aveam 5 ani... adulții vorbeau despre faptul că lumea se va sfârși", a declarat Diane Johnson, o persoană în vârstă de 85 de ani care locuiește în Connecticut. "Îmi amintesc că m-am uitat mult timp pe fereastră așteptând să se întâmple".

Pentru Johnson, acest lucru s-a întâmplat la începutul anilor 1940, când cel de-al Doilea Război Mondial făcea ravagii, iar Statele Unite își reveneau după bombardamentul de la Pearl Harbor. Acum, oamenii ar putea fi îngrijorați de conflictele politice, de tensiunile rasiale sau de efectele schimbărilor climatice. Toate acestea sunt preocupări reale și, la fel ca atunci, mulți oameni din lumea de astăzi nu sunt în siguranță în fața acestor situații. Dar, pentru cei care sunt în siguranță fizică față de aceste amenințări, există o diferență între îngrijorare și exagerare a catastrofelor care este atunci când cazi în capcana "ce-ar fi dacă" și mintea ta intră în modul de supraviețuire "luptă sau fugi" atunci când nu este nevoie. Acest lucru duce la stres, anxietate și multă îngrijorare cu privire la o situație de care ești în siguranță fizică.

 

Ar vrea ca oamenii să nu se obosească pentru a se răzbuna pe cineva

 

Bob Wheeler, un bătrân de 82 de ani din Connecticut, a declarat că vede mulți oameni din jurul său care își fac griji pentru un lucru care este o pierdere de timp: răzbunarea.

"Unii oameni... simt că trebuie să se răzbune. Dacă primesc un apel telefonic nesolicitat sau un e-mail sau orice altceva, trebuie să se răzbune și să încerce să se răzbune pe persoana care o face, iar asta nu funcționează niciodată", a spus Wheeler. "Ar trebui doar să ignori aceste lucruri... și vei trăi mai mult dacă faci asta". (Să simți că trebuie să te răzbuni pe cineva creează stres, iar stresul este rău pentru inima ta, sănătatea intestinală și multe altele).

Unii nu și-au făcut griji deloc - și asta le-a fost de folos.

Jerry Spoerl, un bărbat de 87 de ani care locuiește în New Jersey, a declarat că, în loc să se îngrijoreze în legătură cu o situație, s-a documentat pentru a putea face schimbările necesare și în cunoștință de cauză. De asemenea, se roagă atunci când este îngrijorat.

Îngrijorarea nu face decât să ne distragă atenția, a spus el. "Scoateți-vă furnicile din cap - concentrați-vă asupra lucrurilor reale, nu asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla", a spus Spoerl.

Atunci când se ocupă de o îngrijorare, o face rapid. Spoerl poate cu ușurință să o dea la o parte și să își amintească faptul că ceea ce îl îngrijorează nu este adevărat sau nu este atât de important pe cât crede el.

"O parte din abordarea mea mentală, dacă am un gând rău sau ceva de genul acesta, îmi spun: "Jerry, ești un bătrânel arătos și ar trebui să ai încredere în tine", iar asta mă ajută să mă ajut pe mine însumi", a spus Spoerl.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Auditul de mediu: ce este și de ce este esențial pentru companii?
21/06/2024 08:49

 Sursă foto: Shutterstock  Responsabilitatea companiilor de a se asigura că isi desfăsoară activitatea intr-un mod care respectă mediul inconjurător este mai mare ca niciodată. Un instrument i ...

Cele zece porunci, afișate în școlile din Louisiana
20/06/2024 15:35

Autorităţile din Louisiana au impus, miercuri, afişarea celor „Zece Porunci” in toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite. Această premieră a reaprins dezb ...

Lejeritate și grație - pantofi balerini pentru fiecare femeie
20/06/2024 13:08

 Balerinii de damă sunt printre cele mai versatile articole de incăltăminte din garderobă. Cu designul usor de recunoscut, acestia reusesc să se integreze perfect in orice tinută, oferindu-ti un aer ...

Caracteristicile-cheie pentru iOS 17
20/06/2024 12:56

Caracteristicile-cheie pentru iOS 17 Apple s-a străduit intotdeauna să fie lider in crearea si imbunătătirea tehnologiei usor de utilizat. Din perspectiva unui utilizator, lansarea iPhone 15 si a actual ...

Floarea de frangipani, simbol al frumuseții și spiritului
16/06/2024 14:41

Floarea de Frangipani, cunoscută si sub denumirea stiintifică Plumeria, este un simbol al frumusetii si al spiritualitătii in multe culturi din intreaga lume. Originară din zonele tropicale ale Americii Cen ...

Bârfa, firul nevăzut dintre oameni
14/06/2024 07:58

Cand ne gandim la barfă, deseori ne imaginăm soapte indiscrete si judecăti pripite, dar acest fenomen este mult mai profund si mai semnificativ decat pare. Barfa nu este doar un schimb superficial de informa ...

  Neîncrederea, ruina din suflet
12/06/2024 16:51

Neincrederea este un sentiment complex si profund, care poate avea efecte majore asupra vietilor noastre. Acest sentiment poate afecta relatiile personale si profesionale, influentand modul in care interaction ...

Pericolul demotivării
11/06/2024 18:37

  Demotivarea este un fenomen psihologic complex care afectează indivizii la nivel personal si profesional. Ea apare atunci cand există o scădere a motivatiei de a realiza anumite activităti sau obiec ...

Românii sunt tot mai puțini și mai bătrâni
10/06/2024 13:45

Peste 11.800 de copii s-au născut in luna aprilie a acestui an, in creştere cu 13,6% faţă de martie, insă sporul natural s-a menţinut negativ (-7101), numărul persoanelor decedate fiind de 1,6 ori mai ma ...

Secretele înțelepciunii stoice pentru fericire
10/06/2024 13:15

 Întelepciunea stoică, o filozofie antică fondată de Zeno din Citium in Grecia antică, rămane relevantă si aplicabilă in viata de zi cu zi, oferind instrumente valoroase pentru gestionarea str ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei