Împreună contribuim la o lume mai bună

redirectionare-procent-impozit

Dimensiune font:

| 01-03-2024 10:26

Împreună contribuim la o lume mai bună Uneori, ne este dificil să ne imaginăm că viața unor persoane este mult mai grea decât a noastră. Însă a ne pune în locul unor oameni pentru care traiul de zi cu zi este o luptă pentru o viață mai bună este un exercițiu de recunoștință pentru lucrurile pe care le avem și pe care tindem să considerăm că ni se cuvin. De aceea, este important să ajutăm, de câte ori putem.

Nu doar perioada sărbătorilor este ideală pentru a fi mai buni și pentru a ajuta, ci ar trebui ca tot timpul anului să fim conștienți de realitățile de lângă noi și să încercăm să facem lucrurile mai bune pentru cei mai puțin norocoși. Pentru ei, nesiguranța, teama și lipsurile sunt parte din realitate, o lume în care motivele de bucurie se rezumă la lucruri simple, care nouă ni se par normale și de care credem că beneficiem cu toții în mod egal.

Cum putem sprijini copiii din mediile defavorizate

Viața este din ce în ce mai grea, iar dacă pentru noi asta înseamnă că poate anul acesta nu ne vom permite o vacanță într-un loc exotic, pentru cei din categoriile defavorizate, poate însemna că vor trece mai multe zile până vor avea ce pune pe masă pentru familie. Sau că își vor pierde locuințele din cauza lipsei de bani ori că nu vor mai putea să își trimită copiii la școală. Abandonul școlar este o realitate în România, iar unul dintre motivele pentru care mulți copii nu merg la școală sau renunță după doar câteva clase este că părinții nu au suficienți bani pentru haine, rechizite sau mâncare pentru școală și că cei mici pot ajuta la treburile din gospodărie sau la muncile câmpului, cele care le asigură un venit.

În România, contribuabilii au posibilitatea să redirectioneze 3,5% din impozitul pe venit către entități non-profit sau organizații caritabile. Această opțiune oferă o oportunitate unică de a sprijini cauzele sociale și de a ajuta comunitățile vulnerabile. Printre beneficiarii principali ai acestui sprijin, se numără copiii din medii defavorizate, care se confruntă cu dificultăți economice și sociale în dezvoltarea lor.

Cum funcționează redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit?

Deși lipsurile sunt o realitate care afectează toate categoriile de vârstă în mod egal, copiii sunt cei pentru care sărăcia se simte cel mai acut. Pentru copiii din mediile defavorizate, școala este doar un vis frumos, care va rămâne doar atât în lipsa mijloacelor materiale care să le permită să meargă la școală.

De aceea, procesul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit este creat pentru a funcționa cât mai simplu și accesibil pentru toți contribuabilii din România. În momentul completării declarației unice de venit, contribuabilii au opțiunea de a alege să direcționeze o parte din impozitul lor către o organizație non-profit sau o cauză caritabilă. Acest lucru se face complet gratuit pentru contribuabili și nu implică costuri suplimentare.

Cum poate ajuta această măsură copiii din medii defavorizate?

Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către programe și organizații care sprijină copiii din medii defavorizate poate avea un impact semnificativ în viețile acestora. Banii colectați pot fi folosiți pentru a asigura accesul la educație de calitate, îngrijire medicală și asistență socială pentru copiii proveniți din familii sărace sau marginalizate. De asemenea, pot fi finanțate programe și proiecte care promovează incluziunea socială, dezvoltarea personală și profesională a acestor copii.

Cine sunt beneficiarii acestor fonduri?

Pentru a crea un viitor cât mai bun pentru copiii din mediile defavorizate este esențial să ne implicăm împreună pentru a le oferi șansa la o viață mai bună și să îi ajutăm, atât cât putem, să treacă peste momentele dificile. Fie că alegem să ne implicăm ca voluntari într-o cauză socială sau donăm lunar persoanelor care provin din medii defavorizate, putem contribui la un viitor mai bun pentru cei mai puțin norocoși.

Organizațiile non-profit și fundațiile care lucrează în domeniul protecției și sprijinirii copiilor din medii defavorizate sunt beneficiarii principali ai fondurilor colectate prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Aceste organizații pot fi centre de plasament, orfelinate, școli speciale, fundații care oferă burse școlare sau programe de sprijin pentru copiii proveniți din familii sărace sau aflate în dificultate.

Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către sprijinirea copiilor din medii defavorizate este o modalitate eficientă și simplă prin care fiecare contribuabil poate sprijini schimbarea în bine a vieților acestor copii. Prin implicarea în această inițiativă, putem contribui cu toții la construirea unei societăți mai echitabile, oferind șanse egale pentru toți copiii, indiferent de situația lor socio-economică.

Susa foto: Shutterstock

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
TOP 5 cadouri interesante pentru un iubitor de vinuri
17/04/2024 09:35

 Poză de Elle Hughes pe Unsplash.com  Fie că este vorba despre un prieten pasionat de vinuri sau despre un coleg de birou cu gusturi rafinate, găsirea cadoului perfect pentru un iubitor de arome f ...

Oaze naturale în București și în împrejurimile sale: Redescoperă conexiunea cu natura
17/04/2024 09:31

  Fotografie de Min An de pe Pexels.com Aglomeratia si poluarea din Bucuresti sunt principalele cauze pentru care oamenii aleg să se refugieze in natură, chiar si pentru cateva ore. A petrece timp in na ...

Povestea fructului miraculos
16/04/2024 13:51

 Într-o lume in care zahărul este omniprezent si lupta impotriva obezitătii si a bolilor legate de dietă continuă să fie o prioritate globală, apare un aliat neasteptat: fructul miraculos, sau ...

Evoluția Agentului Imobiliar: Cursurile Smart Experience de la Inter Imobiliare modelează profesioniștii de mâine
15/04/2024 14:02

 Ai observat vreodată cat de rapid se schimbă lumea imobiliarelor? Dacă esti agent imobiliar sau te gandesti să devii unul, e esential să fii mereu informat si pregătit pentru noile provocări. &Ici ...

Povestea parfumului de trandafiri
14/04/2024 14:46

În grădina cu flori a naturii, există un personaj incantător care captivează simturile cu frumusetea si misterul său delicat: parfumul de trandafiri. În spatele fiecărui strop de esentă parfu ...

La 48 de ani, Georgiana Văcaru are 10 băieți și 10 fete. Ireal câți urmași are femeia cu cei mai mulți copii din lume
12/04/2024 17:11

Georgiana Văcaru este o adevărată mamă eroină. Argeseanca născută in anul 1976 este femeia cu cei mai multi copii din Romania. La doar 48 de ani, femeia a adus pe lume 10 băieti si 10 fete. Iată povest ...

Surori siameze, dezvăluiri despre viața amoroasă. Ce se întâmplă dacă una dintre ele moare
11/04/2024 16:03

Desi la nastere cadrele medicale au spus că vor trăi doar cateva zile, două surori siameze, Carmen si Lupita Andrade, au sfidat sansele de supravietuire si se bucură de tot ce le oferă viata la cei 23 de a ...

 Cele mai populare branduri de ochelari de soare
09/04/2024 12:18

 Cele mai populare branduri de ochelari de soare  Într-o lume in care protectia ochilor de razele soarelui nu mai este doar o necesitate, ci si o declaratie de stil, este esential să alegi cor ...

 3 trucuri prin care poți prelungi viața laptopului tău
08/04/2024 18:00

 3 trucuri prin care poti prelungi viata laptopului tău Investitia intr-un laptop, fie el Lenovo Thinkpad, Lenovo Yoga sau Lenovo Legion, este una destul de mare, asa că nu credeam că există vreun uti ...

Mirajul vindecării. Adevărul ascuns despre uleiul de șarpe
02/04/2024 15:52

  De-a lungul istoriei, omenirea a căutat in mod constant remedii miraculoase pentru diverse afectiuni, un panaceu universal care să ofere vindecare rapidă si eficientă pentru toate bolile. În a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei