Instalarea panoului pentru duș: cum se realizează?
Dimensiune font:
Instalarea panoului pentru duș: cum se realizează?
Panoul de duș este o achiziție care îți va garanta în mod sigur o experiență relaxantă în timpul utilizării. Este un sistem ingenios, care integrează de obicei un duș flexibil, o baterie pentru ajustarea debitului și jeturi laterale de hidromasaj. Vine, de asemenea, în completarea efectului vizual și a esteticii generale, tocmai pentru că este disponibil în diverse configurații și stiluri.
Însă, pentru a te bucura de toate avantajele pe care le oferă alegerea unor coloane de duș, trebuie să acorzi o atenție deosebită instalării. Montajul nu este deloc complicat, dar orice greșeală care intervine în etapele de lucru poate aduce atât pagube materiale, cât și estetice.
Pașii de montare a panoului la duș
Ești gata să integrezi panoul de duș în decorul băii? Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:
● Pregătește-ți setul de ustensile. Vei avea nevoie de: bormașină, burghiu, șurubelniță, nivelă cu bule de aer, ruletă și creion. Verifică conținutul pachetului în care se află panoul pentru a te asigura că nu prezintă defecțiuni. Citește și instrucțiunile oferite de producător - modalitatea de instalare poate varia de la un model la altul.
● Alege poziția panoului. Decide-te cu privire la amplasarea echipamentului, dar nu uita să ții cont de celelalte elemente din baie. Măsoară distanța de la podea și marchează punctele de fixare. Folosește nivela pentru a stabili precis locul unde vor fi integrate suporturile. Apoi, găurește peretele cu bormașina și introdu holzșuruburile și diblurile incluse în kit.
● Conectează furtunurile de apă caldă și rece ale panoului la țevile din perete. Aplică bandă de teflon pentru a preveni infiltrațiile. Strânge racordurile cu ajutorul unei chei reglabile. Ai grijă să nu aplici prea multă presiune pentru că riști să deteriorezi garniturile. Fixează cu atenție panoul în perete și strânge șuruburile.
● Aplică un strat de silicon sanitar de-a lungul marginilor panoului pentru a preveni scurgerea apei și implicit apariția petelor de mucegai. Așteaptă cel puțin 24 de ore pentru a se usca complet și a putea utiliza în siguranță panoul. Siliconul are și rol estetic, așadar aplicarea devine mai mult decât necesară.
● Testează funcționalitatea întregului ansamblu. În final, nu-ți rămâne decât să verifici eficiența racordurilor și să te asiguri că toate recomandările primite din partea producătorului au fost îndeplinite. Pornește alimentarea cu apă și vezi în ce stare se prezintă dușul. De asemenea, ține cont că presiunea maximă a apei trebuie să fie de 4 bari, iar temperatura de 60 de grade Celsius.
Cum se instalează panoul cu hidromasaj
În cazul în care preferi ca fiecare duș să devină o experiență relaxantă la SPA, un panou hidromasaj este exact ce ai nevoie. Și într-o astfel de situație, va trebui să ai grijă la montaj. Etapele sunt asemănătoare cu cele aplicate unui model obișnuit.
Însă, există câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere și care îți pot asigura succesul proiectului:
● Panourile cu hidromasaj necesită o presiune a apei între 2 și 4 bari. Dacă presiunea este prea mică, jeturile de masaj nu vor funcționa corespunzător; dacă este prea mare, există riscul deteriorării panoului.
● Asigură-te că centrala sau boilerul furnizează apă caldă la o temperatură constantă. Astfel, poți reduce riscul degradării rapide și-ți poți securiza confortul dorit. Partea bună e că majoritatea modelelor prezintă și baterii termostatice, care oferă posibilitatea reglării cu ușurință a debitului și valorii termice.
● Evaluează caracteristicile materialelor din care este fabricat echipamentul. Dacă panoul include duze de hidromasaj, verifică dacă au protecție anti-calcar. Este o măsură de precauție care te va scuti de apariția petelor dificile, dar și de costurile suplimentare pentru eventuale reparații.
● Măsoară spațiul disponibil în baie. E important ca zona de duș să permită utilizarea confortabilă a tuturor funcțiilor. Asigură-te că instalarea se realizează pe un perete care poate proteja celelalte piese de stropirea cu apă. Nu în ultimul rând, e esențial să adaptezi poziționarea țevilor în cazul în care e necesar.
● Consultă un profesionist în domeniu. Dacă întâmpini probleme în timpul etapelor de execuție, nu ezita să contactezi o echipă specializată. Nimic nu se compară cu expertiza unui profesionist. Orice intervenție care nu respectă standardele în vigoare te-ar putea costa funcționalitatea întregului ambient.
Indiferent că ai ales un panou duș simplu sau unul cu hidromasaj, după montaj ar trebui să:
● Cureți panoul cu o lavetă moale și soluții de curățare non-abrazive (evită produsele care conțin clor sau acizi puternici, care pot deteriora suprafețele din inox sau sticlă).
● Instalezi un sistem de filtrare a apei. Dacă apa din zona în care locuiești e destul de dură, alege un filtru anticalcar.
● Aerisești foarte bine baia. Umiditatea în exces nu poate degrada doar panoul, dar poate impacta și rezistența pieselor de mobilier sau a decorațiunilor.
Acum că ai aflat cât de simplu e să montezi un panou de duș, nu-ți mai rămâne decât să treci la treabă.
Aplică sfaturile de mai sus și bucură-te de rezultatele așteptate!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau