Malachit, piatra care alungă energiile negative
Dimensiune font:
Denumirea de malachit vine din limba latină molochitis care provine la rândul său din greacă μαλάχη (maláchē), cuvânt ce desemnează planta numită malvă (Malva sylvestris) care are frunzele de un verde la fel de intens precum malachitul.
În Roma și Grecia antică, malachitul era folosit pentru a sculpta camee montate apoi în aur, iar în Egiptul antic, malachitul era foarte apreciat, din el se sculptau mici amulete în formă de scarabeu pe care egiptenii le purtau ca să atragă energii pozitive.
Tot egiptenii, mari iubitori de machiaj spectaculos, măcinau malachitul pentru a-l transforma în fard de pleoape. Să ni le imaginăm doar pe magnificele regine egiptene Nefertiti sau Cleopatra cu pleoapele pictate cu malachit!
O utilitate neașteptată a malachitului a fost folosirea lui pentru lipirea obiectelor de aur. Egiptenii au fost primii care au descoperit că atunci când malachitul este încălzit se produce o reacție chimică, prin care mineralul se descompune în dioxid de carbon și cupru, acesta din urmă având efectul de lipire.
Din acel moment malachitul a început să fie folosit și la lipirea obiectelor de aur, tehnică folosită și în construcția celebrei măști de aur a lui Tutankhamon.
Ulterior, și etruscii au folosit această metodă de lipire pentru obiectele din aur. Mai târziu, în Evul Mediu, piatra zdrobită era folosită și în pictură pentru o nuanță intensă de verde.
Semnificațiile malachitului, o piatră ca o amuletă
În anumite zone montane din Europa, malachitul era privit ca un simbol norocos pentru femeile gravide.
În satele din Elveția și din Alpii Francezi, piatra era așezată în leagănul micuțului atunci când acesta dormea, ca să îi asigure un somn liniștit. Chiar și atunci când creșteau, copiii purtau amulete din malachit despre care se credea că alungă coșmarurile și îi ferește de farmece și vrăji.
De asemenea, malachitul era și una dintre pietrele asociate Sfântului Francisc din Assisi. Legenda spune că acela care va bea dintr-un pocal de malachit va înțelege limba animalelor și va putea să comunice cu ele.
Totodată, de-a lungul istoriei malachitul a fost asociat cu protecția, nu doar a copiilor, ci și a călătorilor, mulți oameni crezând că această piatră ține la distanță magia neagră.
În zilele noastre, malachitul este privit ca un simbol al spiritualității, dar și al energiilor benefice. Malachitul simbolizează și abundența, intenția și manifestarea emoțiilor pozitive în timp ce le curăță pe cele negative.
Pentru că nu există două pietre semiprețioase de malachit identice, fiecare piatră este unică și poartă semnificații aparte, nu doar ca amulete protectoare, ci și ca o legătură profundă cu Natura, simbolizată de verdele intens.
Însă multe femei îl adoră pur și simplu pentru felul în care arată, bijuteriile cu malachit având mereu un aspect fermecător și magnetizant, indiferent de modelul purtat, și chiar spectaculos, mai ales când piatra este de mari dimensiuni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau