Numai așa poți fi sigur că radonul nu este un pericol pentru casa ta
Dimensiune font:
Sistemul de ventilație previne acumularea gazului Radon în casă
Radonul este un gaz ucigas dar poate fi ținut în afara spațiului locuit cu un sistem de ventilatie
Cum să te asiguri că radonul nu este un pericol pentru casa ta?
Scapă de teama acumulării gazului radon! Instalează un sistem de ventilație!
Numai așa poți fi sigur că RADONUL nu este un pericol pentru casa ta!
De cele mai multe ori când te gândești la poluare, ai în vedere dioxidul de carbon, acesta fiind indicatorul gradului de poluare din aer și principalul parametru al aparatelor de monitorizare a calității aerului.
Totuși, acesta este un pericol mai puțin alarmant, căruia te expui în fiecare zi. O problemă mult mai gravă poate proveni de la un gaz extrem de periculos, un „ucigaș tăcut”, care poate ajunge în casa ta fără ca măcar să fii conștient de acest lucru. Este vorba despre radon.
Ce este radonul?
Radonul este un gaz periculos, care nu are miros, gust sau culoare, și de a cărui prezență în general nu suntem conștienți. De ce? Pentru că nu îl poți vedea, nu îl poți simți și, până de curând, nu s-au spus prea multe în media despre el.
Totuși, radonul este principala cauză a cancerului pulmonar, după fumat. El provine din sol, din materialele de construcție, din gazul utilizat la încălzit sau la gătit și chiar din apa pe care o folosești zi de zi.
Dacă ai o locuință modernă, cu tâmplărie PVC, șansele de a scăpa de acest gaz sunt mult mai mici decât în cazul în care ai o locuință veche, cu tâmplărie de lemn, prin care aerul este circulat pasiv. Clădirile cu o fundație neizolată corespunzător vor permite unei cantități mai mari de radon să intre. Aceeași este și situația clădirilor cu o etanșeitate ridicată, dar neventilate mecanic.
Astfel, în absența unui sistem performant de ventilație, poți avea radon în casă fără să știi, măcar!
Cum scapi de radonul din locuința ta?
Instalarea unui sistem de ventilatie mecanică controlată reprezintă principala modalitate de a scăpa de acest gaz toxic! Prin faptul că poți aerisi continuu încăperea, nu doar că te bucuri în permanență de un aer curat, dar previi și acumularea radonului în interior!
În plus, acest sistem vine la pachet cu o mulțime de beneficii importante pentru confortul să sănătatea familiei:
1. Scapi nu doar de gaze și de noxele poluante, dar îți iei la revedere și de la igrasie! Întrucât ventilația se realizează în mod constant, umiditatea este eliminată automat, lăsând locuința proaspătă și aerisită. Astfel, probleme precum igrasia, praful și acarienii devin necunoscute pentru o locuință ventimată mecanic!
2. Crește eficiența energetică a locuinței - când te gândești la ventilația clasică asigurată de ferestrele deschise, te gândești și la un transfer de căldură care se poate dovedi extrem de ineficient vara/iarna. Totuși, în cazul ventilației mecanice controlate, aerul care pătrunde în locuință este încălzit/răcit la temperatura deja existentă în interior. Astfel nu vei mai avea nevoie vara de aer condiționat, iar pe timpul iernii facturile de încălzire vor fi considerabil mai mici!
3. Scapi de grija aerisirii: poți pleca liniștit în concediu, la serviciu, la plimbare, fără să îți mai faci griji că la întoarcere te va întâmpina acel miros închis. Conceptul de „a uita să aerisești” nici nu mai există, pentru că ai o casă inteligentă care face asta în locul tău, mereu! Și când plouă, și când e prea cald, în locuința ta vei găsi o oază de aer proaspăt.
4. Scapi de alergii, ai un somn mult mai odihnitor și te bucuri de viață! Da, este adevărat că oamenii sunt extrem de puternic influențați de cantitatea de oxigen din locuință. Deși nu ești mereu conștient de acest aspect, atunci când nu ai un aer curat în încăpere, ai insomnii, dureri de cap și o stare generală mult mai proastă. Cu acest sistem de ventilație vei constata că va fi mult mai ușor să te relaxezi, să dormi sau chiar să muncești, fără a face vreun efort suplimentar în acest sens. În plus, având temperatura, umiditatea și alergenii în parametrii, vei scăpa și de simptomele neplăcute ale rinitelor sau alergiilor.
5. Scapi de zgomotele neplăcute: poluarea cu radon este ceva de care nu ești conștient. Dar poluarea fonică datorată traficului, vecinilor sau chiar condițiilor meteorologice, se resimte puternic, mai ales în serile de vară, când ești forțat să ții geamul deschis pentru a răcori locuința. Cu acest sistem scapi de tot ce înseamnă zgomot nedorit!
Așadar, indiferent că vrei să fii mai sănătos, să ai facturi mai mici la energie electrică sau gaz (pe timp de iarnă), soluția de lungă durată o reprezintă instalarea unui sistem de ventilație mecanică controlată!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau