Pina Colada, furtuna din pahar
Dimensiune font:
Piña colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, preparat cu rom, cremă de cocos și suc de ananas, de obicei servit fie blenduit, fie agitat cu gheață. Poate fi garnisit cu o felie de ananas, o cireașă maraschino sau ambele. Piña colada a fost băutura oficială a Puerto Rico din 1978.
Numele „Piña Colada” înseamnă literalmente „ananas strecurat”, referindu-se la sucul de ananas proaspăt presat și strecurat folosit în prepararea băuturii. Trei barmani din Puerto Rico revendică crearea băuturii naționale a țării lor. Ramón „Monchito” Marrero Pérez susține că a preparat-o pentru prima dată la barul Beachcomber al Hotelului Caribe Hilton din San Juan, pe 15 august 1952, utilizând crema de cocos „Coco López”, care era disponibilă pe piață la acea vreme. Ricardo Garcia, care a lucrat de asemenea la Caribe, spune că el a inventat băutura. Iar Ramón Portas Mingot afirmă că el a creat-o în 1963 la Restaurantul Barrachina din San Juan - restaurantul susține și astăzi această afirmație.
Hotelul Caribe Hilton este situat pe o peninsulă de 17 acri în afara orașului San Juan și a fost primul hotel de lux care s-a deschis în regiune, devenind o destinație populară pentru cei bogați și faimoși care au ajutat la răspândirea băuturii.
Un ingredient esențial pentru o Piña Colada în stil „portorican” este „crema de cocos”. Aceasta este realizată prin amestecarea sucului de cocos cu zahăr, emulgator, celuloză, îngroșători, acid citric și sare și se vinde în cutii de 425 ml, din care se pot prepara între 14 și 25 de băuturi, în funcție de gust. Odată deschisă, cutia trebuie păstrată la frigider: acest lucru poate îngroșa produsul, așa că o încălzire ușoară poate fi necesară înainte de utilizare.
Marca originală de cremă de cocos este„ Coco López”, care a fost dezvoltată în 1948 în Puerto Rico - de aici și legătura cu Puerto Rico și data din 1952 pentru crearea „Piña Colada” în forma ei modernă la Hotelul Caribe Hilton. Unii susțin că băutura nu și-a primit numele până în anii 1960.
Există numeroase rețete pentru a prepara o piña colada, însă cea pe care prietenii săi o numesc ca fiind rețeta originală creată de Monchito, în cartea lui José L. Díaz De Villegas, este următoarea: Se toarnă 90 mililitri de cremă de cocos, 80 mililitri de suc de ananas și 50 mililitri de rom alb într-un blender sau shaker cu gheață zdrobită și se amestecă sau se agită foarte bine până devine omogenă. Se toarnă într-un pahar răcit, și se garnisește cu o felie de ananas și/sau o cireașă maraschino.
Clara DIMA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau