Povestea de succes a antreprenorilor, celebrată alături de ministrul Ștefan-Radu Oprea
Dimensiune font:
Creativitate, dinamism și perseverență. Sunt atribute fără de care nu se poate reuși în afaceri iar Ziua Antreprenorului a luat ființă tocmai pentru a le celebra. Pentru a se ajunge la o poveste de succes în mediul de business este nevoie de oameni cu viziune, care să schițeze o serie de programe și strategii dar și de punerea lor în practică în mod coerent și organizat. În acest sens, ministrul Ștefan-Radu Oprea a vorbit despre bunele practici din antreprenoriatul autohton precum și despre avantajele României, din punct de vedere geografic, dar și al resurselor, la evenimentul „Ziua Antreprenorului” - inovație și succes în mediul de afaceri românesc.
„Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este aici, alături de dumneavoastră, cu o serie de programe, de lucruri care s-au întâmplat în această perioadă. Eram o țară la limita Uniunii Europene. Având un război în preajma granițelor noastre am ajuns să fim o țară la care toată lumea se uită iar stabilitatea pe care o avem aici a făcut ca mediul de afaceri din România să fie extrem de dinamic”, a arătat Ștefan-Radu Oprea.
Potrivit oficialului guvernamental, provocările din preajma granițelor noastre l-au făcut să aducă în discuție și partea din industrie, din apărare. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat necesitatea parteneriatului public-privat real, un exemplu posibil fiind în domeniul construirii unei drone performante.
Acesta a precizat și că este nevoie de programe noi pentru mediul de afaceri, și a vorbit de importanța Start-up Nation. „Investiția în resursa umană, în antreprenoriat, este cea mai bună investiție pe care poate să o facă România, de aceea vom continua programul Start-Up Nation.” Anul acesta, programul are un buget de 446 de milioane de euro, bani din fonduri europene.
„Va fi întâi un program de educare, de formare, de 40 de ore, iar apoi vor putea fi depuse planurile de afaceri, de data aceasta pentru o alocaţie financiară nerambursabilă de 50.000 euro, adică 250.000 lei. Am reușit deja să avem platforma, să fie firmele pentru formare profesională înscrise. Vom începe partea de formare profesională și, în paralel, cu deschiderea platformei pentru depunerea de planuri de afaceri astfel încât să avem o continuitate și să avem cât mai multe proiecte bune”, a adăugat Oprea. Ministrul s-a mai referit și la Femeia Antreprenor, un alt program esențial, dar și la viziunea premierului Marcel Ciolacu despre reindustrializare. Potrivit lui Oprea, România are mai multe atuuri, printre care mixul de energie, vechea tradiţie în petrol şi gaze, rezervele de gaz din Marea Neagră. „Energia este unul dintre lucrurile care vor face diferența”, a mai spus el.
„Toate acestea, împreună cu banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru învăţământul dual, care înseamnă calificare/recalificare, tot acest pachet este ingredientul perfect pentru România, ne dă unicitate în Europa de a aduce industria grea, industria cimentului, industria siderurgică, industria îngrăşămintelor, industria sticlei, industria chimică, aici în România. Asta trebuie să însemne oportunităţi pentru toate companiile, inclusiv pentru întreprinderile mici şi mijlocii”, a arătat Oprea, la evenimentul desfășurat la Mina Museum.
„Ziua Antreprenorului” a însemnat și înmânarea mai multor premii pentru antreprenori de succes dar și pentru parteneri. Printre categoriile premiate se numără “cel mai tânăr antreprenor”, “inovație și sustenabilitate” sau “robotică”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau