Rafturile și ușile glisante, perfecte pentru designul spațiilor mici
Dimensiune font:
Spațiile mici pot fi o adevărată provocare în termeni de design interior, dar cu siguranță nu reprezintă o misiune imposibilă. Important este să ai viziune și să-ți alegi cu atenție fiecare element pe care urmează să-l instalezi în camera de zi. Cu pasiune și răbdare, vei reuși să creezi o oază primitoare, confortabilă și plină de armonie. Pentru un strop de inspirație, parcurge sfaturile noastre și transformă orice spațiu într-un loc șic.
Optează pentru o ușă veche glisantă
O astfel de ușă, ce amintește de hambarele de odinioară, te va ajuta să optimizezi spațiul și, în același timp, să-i oferi un aer vintage și plin de personalitate. Poți merge să o cumperi direct din magazin sau poți folosi un element ieșit din uz pe care să-l recondiționezi. În funcție de culorile pe care le adopți în locuința ta, poți alege o feronerie de culoare neagră sau chiar ruginie. Tot în ideea de a economisi spațiu, gândește-te să renunți la clasicele radiatoare și să mizezi pe calorifere verticale. Acestea sunt extrem de elegante, versatile și nu ocupă mult loc pe perete după ce au fost montate. Această variantă te va ajuta să salvezi din suprafața încăperii și îți va oferi mai multe oportunități din punctul de vedere al amenajării.
Montează rafturi
În locul unui set pentru living, ia în calcul să-ți construiești propria mobilă și să te folosești de versatilitatea rafturilor pentru a crea mai mult spațiu. Rafturile sunt o modalitate excelentă de a te juca cu interiorul unei încăperi de mici dimensiuni și asta pentru că pot fi montate oriunde, mai ales în colțurile pe care rar le folosim. Alege să vopsești etajerele în aceeași culoare precum peretele, tocmai pentru a da senzația unei camere spațioase și aerisite. Poți depozita cărți, elemente de decor sau fotografii cu tine și cei dragi ție.
Încorporează oglinzi
Știm deja că oglinzile ajută încăperile mici să pară mult mai mari, tocmai de aceea este esențial să găsești locul potrivit pentru un astfel de element. Adoptă un stil îndrăzneț și introdu oglinzi de mari dimensiuni sau caută cum să incluzi în designul camerei un întreg perete din oglinzi.
Alege un covor de mari dimensiuni
Chiar dacă pare greu de crezut, un covor mare va da impresia unui spațiu mai larg. În plus, nu te gândi la ceva simplist, ci încearcă să forțezi barierele și să mizezi pe un model mai îndrăzneț, care să surprindă și să acapareze atenția. Un covor mic va diviza încăperea și va scoate în evidență spațiul redus de care beneficiezi. Un alt avantaj al unei țesături voluminoase este că va crea o imagine unitară, lucru care îți va fi de folos pentru o amenajare reușită.
Cumpără mobilă cu picioare
Canapelele și fotoliile care au huse lungi ce acoperă picioarele pot fi extrem de atrăgătoare și plăcute din punct de vedere vizual, dar nu sunt potrivite pentru spațiile mici. În schimb, optează pentru mobilier ce au expuse picioarele pentru că acestea creează iluzia de încăpere de mari dimensiuni și asta datorită faptului că lasă podeaua neacoperită.
Evită culorile calde
Chiar dacă te inspiră și te trimit cu gândul la relaxare, culorile calde sunt total nerecomandate. Utilizarea lor într-un spațiu restrâns va face ca întreaga atmosferă să fie încărcată și aglomerată. Rămâi fidelă culorilor clasice și simple, fără prea multe modele. Același lucru este valabil și pentru pereți, draperii și alte accesorii textile din locuință.
În plus, lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă în încăpere și caută perdele fine, deschise la culoare și cât mai transparente. Contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare cu ajutorul unui sistem stratificat de iluminat și îmbină lampadare, plafoniere și veioze!
Sursă foto: Unsplash
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau