Top 5 sfaturi utile pentru o primă vacanţă la cort
Dimensiune font:
Campingul este o modalitate excelentă de a petrece mai mult timp în aer liber, pe perioada concediului. Însă, pentru ca experienţa să fie una reuşită, cazarea la cort trebuie să respecte anumite reguli.
Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare următorul concediu. Fie că pleci la mare, la munte, într-un city break, fie stai acasă pentru a-ţi rezolva o mulţime de lucruri personale, zilele libere sunt binevenite oricând.
Încă din perioada pandemiei, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, numărul celor care au ales să se cazeze în campinguri a crescut semnificativ. Acest tip de cazare, pentru începători și cei fără experiență, poate fi dificil. De aceea, am selectat 5 sfaturi utile, ce te vor ajuta să ai o primă experienţă reuşită:
1. Alegerea cortului. Primul lucru de care trebuie să ții cont, atunci când porneşti în căutare de corturi, este numărul de persoane. Dacă sunteţi două persoane, noi te sfătuim să cauţi un cort potrivit pentru trei persoane. Asta deoarece producătorii precizează câte persoane încap să doarmă în cort, fără a adăuga şi bagajele fiecăruia. De aceea, pentru un confort sporit, indicat ar fi să optezi pentru un cort ceva mai mare decât numărul real de persoane.
2. Gasirea campingului perfect. Atunci când eşti novice în campare, vei găsi o mulţime de locaţii ce par a fi potrivite. Sfatul nostru este ca, înainte să faci rezervarea, să îţi stabileşti o serie de criterii, în funcţie de necesităţile voastre: care este numărul exact de toalete şi duşuri, dacă este o zonă prietenoasă pentru copii, dacă acceptă animale de companie etc. În calitate de camper începător, o idee bună ar fi să rezervi un camping cu facilităţi calitative şi în apropierea unui oraş sau a unor staţiuni, ca să te deplasezi uşor pentru a lua masa sau a cumpăra lucrurile pe care le-ai uitat acasă.
3. Inchiriezi, imprumuti sau cumperi. Cei care sunt la început, fie în domeniul campingului, fie al unui sport, au tendinţa de a investi sume mari, la început. Asta nu este niciodată o idee bună, deoarece nu ştii dacă acea activitate ți se potriveşte pe termen lung. Dacă ai în plan activităţi precum canotajul sau caiacul, poţi începe prin a căuta întâi centrele de închirieri din apropiere. O variantă mai bună din punct de vedere economic ar fi să împrumuţi ustensilele necesare de la prieteni, dacă aceştia dispun de ele. E recomandat să le cumperi abia după ce ai prins ceva experienţă şi simţi că este o pasiune pe termen lung.
4. Exerseaza montarea unui cort inca de acasa. Chiar dacă nu este fizică nucleară, montarea unui cort poate da bătăi de cap unui începător, indiferent cât de explicite ar fi instrucţiunile. O idee bună este să experimentezi încă de acasă montarea unui cort sau, dacă nu ai această variantă, măcar să urmăreşti câteva tutoriale online, pentru modelul tău de cort. Ultimul lucru cu care vrei să te ocupi în prima ta excursie de campare la cort este să așezi un cort în întuneric sau în ploaie, fără să știi deja cum se potrivesc piesele.
5. Invata tainele unui foc de tabara. Focul de tabără nu poate lipsi din această primă experienţă. El poate fi sursă de căldură, seara, şi mijloc de gătit, pe timpul zilei. Cu toate acestea, există adesea măsuri de precauție și recomandări specifice de care ar trebui să ţii cont. Respectă mereu instrucțiunile locale de siguranţă referitoare la focul deschis şi documentează-te despre pericolul de incendiu pentru perioada din an în care vei călători. Asigură-te, mereu, că nu laşi niciodată focul de tabără nesupravegheat, menţine focul mic şi stinge-l îndată ce hotărăşti să închei seara respectivă.
Urmând aceste sfaturi, vei avea o primă experienţă plăcută, pe care o vei repeta ori de câte ori vei simţi nevoia. Libertatea pe care ţi-o oferă acest tip de vacanţă este greu de egalat, indiferent de cât de luxos ar fi un hotel.
Sursa foto: Shutterstock
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau