ALERTA-Episcopul care a recunoscut câți angajați are și că numărul morților este de două ori mai mare decât al botezurilor

00000 Breaking NEWS

Dimensiune font:

| 10-02-2020 22:28

Sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie a avut loc şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Episcopiei Huşilor. Înaltul prelat a prezentat, în mod transparent, activitatea episcopiei pe care o conduce, precizând câți angajați sunt, personal clerical și non-clerical, dar și o statistică extrem de tristă: numărul copiilor botezați este de două ori mai mic decât cel al persoanelor înmormântate.

Deși zona este una extrem de săracă, iar principalele venituri realizate de biserici sunt din comercializarea lumânărilor și calendarului, sub coordonarea episcopului Ignatie aproape 6.000 de oameni au beneficiat de sprijin din partea bisericilor și așezămintelor sociale ale lăcașurilor de cult, suma ridicându-se la aproximativ 3,3 milioane de lei.



 

Activitatea Episcopiei Hușilor în anul 2019, proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, este sintetizată şi prezentată din punct de vedere pastoral-liturgic și administrativ, economic-patrimonial, cultural-educațional, pentru tineret şi social-filantropic, scrie episcopiahusilor.ro.

Toate activitățile mai importante ale eparhiei în anul trecut s-au înscris în programul cadru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod și transmis tuturor eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române.

1. Activitatea pastoral-liturgică

 

În ceea ce privește activitatea pastoral-liturgică a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, menționăm faptul că în cursul anului trecut, Preasfinția Sa a oficiat 128 de Sfinte Liturghii și a săvârșit un număr de 12 hirotonii în treapta de diacon sau preot; s-au efectuat un număr de 98 de vizite pastorale la parohii și 18 vizite la mănăstiri și schituri; a oficiat un număr de 10 Sfinte Taine, a slujit la 66 ierurgii și slujbe misionare, a sfințit un număr de 7 biserici noi și a resfințit alte 6 sfinte lăcașuri.

În cursul anului 2019, Părintele Episcop Ignatie a slujit și în alte eparhii din țară sau diaspora cu prilejul unor evenimente bisericești importante.

În anul 2019, Preasfinția Sa a participat la cinci ședințe de lucru ale Sfântului Sinod, la o ședință a Adunării Naționale Bisericești, a prezidat o ședință de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor, a prezidat cele 4 conferințe preoțești pastoral-misionare și a prezidat sinaxa monahală eparhială din luna septembrie.

 

Concomitent, s-au efectuat un număr de 11 vizite la așezămintele sociale și la școlile teologice din eparhie.

În anul precedent, s-au acordat peste 300 de audiențe.

Permanența Consiliului Eparhial s-a întrunit în 23 de ședințe, în care s-au analizat și rezolvat problemele curente ale eparhiei.

Activitatea administrativă

În cadrul Episcopiei Hușilor funcționează 3 protopopiate (Vaslui, Bârlad și Huși), care totalizează un număr de 291 de parohii și 194 filii. La acestea se adaugă un număr de 17 unități monahale și Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel – Catedrala Episcopală din Huși, integrată în cadrul Centrului Eparhial Huși, în eparhie fiind 14 mănăstiri și 4 schituri.

Citește și: Restructurarea continuă! Guvernul Orban a pus ochii pe un alt minister

În județul Vaslui, sunt 344 cimitire parohiale, dintre care 14 sunt în mediul urban, 330 în mediul rural, precum și 13 cimitire la mănăstiri.

La finalul lunii decembrie, în cadrul Episcopiei Hușilor își desfășurau activitatea un număr de 603 de salariați, dintre care 294 persoane sunt clerici și 309 persoane reprezintă personal neclerical. În unitățile bugetare funcționează cu binecuvântarea Centrului Eparhial Huși, 2 preoți de caritate la Spitalele din Vaslui și Bârlad, 2 preoți capelani la Garnizoanele Militare din Bârlad și Huși și 1 preot slujitor la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Vaslui.

În anul 2019 la sfintele altare din eparhie au fost oficiate 2110 botezuri, 1065 cununii și 4138 înmormântări.

 

Activitatea economic-patrimonială

Din punct de vedere economic, principala sursă proprie și constantă de venituri a Centrului Eparhial Huși o constituie vânzarea de lumânări, precum și distribuirea calendarului bisericesc și a vinului cultic. Totodată, parohiile și mănăstirile s-au implicat activ și eficient în buna desfășurare a activităților eparhiei, iar veniturile obținute sunt folosite pentru susținerea multiplelor sale activități culturale, misionare, educaționale sau social-filantropice pe care eparhia le desfășoară de la an la an.

În anul 2019, au fost finalizate de construit un număr de 4 biserici, sunt în construcție un număr de 33 de biserici, iar în curs de reparații și consolidări un număr de 30 de biserici. În același an au fost finalizate și lucrările de reparații și consolidări pentru un număr de 5 biserici. Case parohiale aflate în construcție sunt în număr de 3 și în curs de reparații și consolidări sunt în număr de 9, iar case de prăznuire și alte așezăminte bisericești la care se execută lucrări de construcție sunt în număr de 12.

 

În anul 2019, s-au terminat de pictat 7 biserici și se află în curs de pictare 15 biserici.

Sumele alocate acestor activități provin de la Secretariatul de Stat pentru Culte – București, Centrul Eparhial (cota cuvenită din Fondul Central Misionar), Consiliul Județean Vaslui și Consiliile Locale, contribuții de la credincioși și sponsori și sunt în sumă de 7.409.622 lei.

Activitatea culturală, educațională și pentru tineret

Pe plan cultural, Preasfințitul Ignatie a avut intervenții pe diverse tematici la un număr de 26 conferințe și simpozioane.

Citește și: Ministerul Sănătăţii a fost sesizat : `După morţii abandonaţi pe scări, sângele contaminat aruncat în canalizare, materiale resterilizate necorespunzător`!

În anul 2019, la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, a fost înființată Editura Horeb a Episcopiei Hușilor.

În cursul aceluiași an, au fost publicate următoarele lucrări:

1. Episcopul Grigorie Leu în vâltoarea istoriei. Documente (1924-1949), autori: Adrian Nicolae Petcu, Pr. Nicolae Cătălin Luchian, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Doxologia, Iași, 2019.

Citește și: Declaratie șoc! Nașul lui Florian Coldea va fi unul dintre candidații PNL

2. Chronica Hușilor și a Episcopiei cu aseminea numire (ediție anastatică), autor: Melchisedec Ștefănescu, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

3. Episcopul Ioachim Mareș, ctitor de biserici și promotor al culturii creștine (1927-2009), tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

4 Satul vasluian: Vadurile Raiului, album fotografic al satului vasluian, tipărit cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

5. Horeb, nr. I/2019 - Revistă anuală de spiritualitate și actualitate editată de Episcopia Hușilor

De asemenea, s-au editat cele două pastorale - la Învierea Domnului cu titlul: Cina din Emaus – Hristos cel Înviat ca vindecare de tristeţe şi nedumerire, și la Nașterea Domnului cu titlul: Naşterea Domnului – adevărata reînnoire a omului, precum și Calendarul creștin ortodox pe anul 2020.

În cursul acestui an, Preasfințitul Părinte Ignatie a avut un număr de 12 articole publicate, pe teme cultural-misionare.

În anul 2019, au predat disciplina Religie un număr de 142 cadre didactice titulari și suplinitori calificați.

De asemenea, 112 elevi au fost participanți la etapa județeană a Olimpiadei de Religie.

Citește și: Cine e, în realitate, omul care l-a turnat pe Liviu Dragnea – El e cel care a dus valiza la RISE Project și DNA

Episcopia Hușilor a oferit premii în bani și cărți pentru rezultatele excepționale la faza Națională a Olimpiadei de Religie şi la Concursul „Credinţă şi Cultură”, elevii din județul Vaslui fiind prezenți pe podium la fiecare an de studiu.

Concursul național „Hristos: sufletul satului meu”

În Eparhia Hușilor în anul 2019 s-a organizat, prin Sectorul Cultural, Concursul național „Hristos: sufletul satului meu”, cu un număr de 24 de portofolii și 423 copii participanți.

Citește și: Mutare-importantă! Guvernul Orban ia decizii urgente

Activități misionare pentru tineret

La inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în anul 2019 a fost organizată a doua ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui (24.08.2019), eveniment ce a adunat peste 600 de tineri. Obiectivele principale ale acestui eveniment au fost: promovarea modelelor creștin-ortodoxe, formarea tinerilor și facilitarea dialogului între ei, precum şi întărirea conştiinţei şi unităţii ca neam.

Tema din acest an, „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc”, dezvoltată magistral în conferința susținută de domnul Peter Hurley, a provocat o reflecție a auditoriului, și nu numai, asupra mai multor teme de maxim interes pentru societatea noastră.

 

Programul Întâlnirii a conținut: slujba Sfintei Liturghii, conferința tematică susținută de Peter Hurley, ateliere de lucru, marșul tinereții, spectacol tradițional.

Taberele de vară „Copilărie și credință”: Proiectul misionar eparhial „Tabăra «Copilărie și credință»” a fost implementat în fiecare protoierie din Episcopia Hușilor, în anul 2019 desfășurându-se 5 serii de tabere, după cum urmează:

1.07-5.07.2019-comuna Fălciu, unde au participat 220 de copii din satele Rânzești, Odaia Bogdana, Bogdănești, Copăceana, Bozia, Fălciu centru.

8.07-12.07.2019-comuna Bogdănița, unde au participat 100 de copii din satele aparținătoare.

29-31 iulie 2019-municipiul Huși, unde au participat 250 de copii din oraș și din satele vecine.

Citește și: Informații importante! România are nevoie de ei

7.08.-10.08.2019-comuna Pușcași, unde au participat 100 de copii și tineri.

11.08-15.08.2019-comuna Dimitrie Cantemir, sat Hurdugi, unde au participat 120 de copii.

Preasfințitul Părinte Ignatie a participat la 4 tabere „Copilărie și credință”, aducând daruri copiilor, asistând la focul de tabără și la rugăciune. La fiecare tabără a susținut câte o cateheză pentru copii.

Au participat aproximativ 790 de copii din mediul rural, majoritatea provenind din familii cu un statut social precar sau cu posibilități financiare reduse. Acest proiect și-a propus să ofere copiilor și tinerilor din parohiile defavorizate, ce nu își permit suportarea costurilor, o tabără gratuită, unde pot beneficia de un program interactiv format din ateliere de creație și workshop-uri. De asemenea, s-a urmărit apropierea tinerilor de viața Bisericii și de Sfintele Taine.

Citește și: Rareș Bogdan face praf clasa politică: ‘Mai mulți nenorociți nu există altundeva. Îi calc în picioare’

La inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Vaslui s-au desfășurat 2 programe de tabere de vară, la Mănăstirea Ivănești (2 iulie-30 august 2019) și tabăra, în 2 serii consecutive, „Tinerii în bucuria comuniunii”, Tanacu (20.08.2019, 27 august 2019).

La aceste 2 proiecte au participat 450 de copii și tineri din oraș, dar și din mediile rurale, apropiindu-se de viața de mănăstire, beneficiind de activități nonformale, conferințe și cateheze. Pe 27 august, participanții la Tabăra „Tinerii în bucuria comuniunii” au primit vizita Preasfințitului Ignatie.

Citește și: Restructurarea continuă! Guvernul Orban a pus ochii pe un alt minister

Tabăra „Tradiție și noutate” a fost organizată în Episcopia Hușilor, la Mănăstirea „Schimbarea la Față”, din municipiul Huși, în perioada 2-7.09.2019. Au participat 20 de tineri, reprezentanți ai eparhiilor Patriarhiei Române.

Tabăra pentru copiii (20 de tineri) cu rezultate deosebite la învățătură din Eparhia Hușilor, organizată la Eforie Nord (2-7.09.2019).

În perioada 27.11-15.12.2019 s-a desfășurat prima ediție a Concursului Eparhial de iarnă, cu tema „Hristos se naște-n satul meu”, ediția I, la care s-au înscris peste 200 de elevi din mediul rural. Cei opt câștigători au primit premii în bani, cărți și dulciuri.

 

Prezența Episcopiei Hușilor pe Internet

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, site-ul eparhial episcopiahusilor.ro s-a îmbunătățit substanțial în 2019, devenind mai accesibil celor interesați de dinamica vieții bisericești din Episcopia Hușilor.

Site-ul episcopiahusilor.ro este pagina oficială a Eparhiei Hușilor și conține, pe lângă datele de contact și structura administrativă, știri și informații de interes public privind activitățile Centrului Eparhial Huși.

În perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2019 au fost postate 401 de știri.

În această perioadă site-ul a avut un număr de 460.976 utilizatori, reprezentând o medie de 1263 utilizatori unici pe zi. De asemenea, începând cu 2019, Episcopia Huşilor are un corespondent pentru Jurnalul Trinitas TV.

 

Activitatea social-filantropică

Anul 2019 a însemnat pentru Eparhia Hușilor o intensificare a activităților social-filntropice întrucât numărul beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” din cadrul Episcopiei Hușilor, a crescut considerabil, ca urmare a faptului că tot mai mulți sponsori s-au alăturat eforturilor constante de extindere a programelor de asistență socială derulate.

Principale programe și activități sociale derulate în anul 2019 sunt:

Programul „Braţele părinteşti”, susținut financiar de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin care au fost acordate burse sociale unui număr de 100 de copii de vârstă şcolară, cu rezultate bune la învăţătură, provenind din familii sărace şi cu mulţi copii;

 

,,Un ghiozdan pentru noul an școlar”. În cadrul acestui proiect, aproximativ 1700 de copii au primit ghiozdane și rechizite pentru ȋnceputul noului an școlar;

,,Dar de Crăciun ediția a II-a - Căldură pentru inimi curate” - un număr de peste 1700 de copii, proveniţi din familii cu probleme financiare, au primit ȋmbrăcăminte și încălțăminte nouă (geacă de iarnă, ghete, pulovere, căciuli, mănuși, fulare, șosete și dulciuri). Evenimentul s-a desfășurat în curtea Catedralei Episcopale , iar beneficiarii acestei acțiuni filantropice au fost copii din Eparhia Hușilor, precum și 100 de copii din Basarabia;

„Caravana dăruirii” - programul este destinat în special copiilor aflați în dificultate materială, dar și persoanelor în vârstă, cu venituri foarte modeste, din Episcopia Hușilor. Prin intermediul acestuia, în anul 2019 au fost distribuite aproximativ 10.000 kg de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, parte a acestui proiect fiind sprijinită de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Citește și: Declaratie șoc! Nașul lui Florian Coldea va fi unul dintre candidații PNL

„Bucuria e acasă” - Prin extinderea acestui proiect în anul 2019, s-a realizat construirea a patru case pentru familii defavorizate și cu mulți copii;

„Pâinea noastră cea de toate zilele” - proiect social prin care se oferă sâptămânal un număr fix de 250 de pâini mai multor persoane nevoiașe din municipiul Bârlad;

Programul „Ajutor de urgenţă”, care se desfăşoară permanent, scopul său este sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale aflate în situaţie de criză.

 

,,Bun venit, copilărie” ediția a II-a. Evenimentul s-a desfășurat în anul 2019 sub genericul „Tărâm de poveste”, iar în cadrul său, aproximativ 1500 de copii, proveniţi din familii defavorizate de pe raza judeţului Vaslui, ȋnsoţiţi de preoţii coordonatori și de voluntari, au sărbătorit Ziua copilului ȋn curtea Catedralei Episcopale.

Pe lângă aceste programe social-filantropice permanente, amintim și suportul material și financiar acordat de către unele parohii ortodoxe române din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale (Marea Britanie, Irlanda, Franța), Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei si Portugaliei, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord;

 

Așezămintele sociale din cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși:

În anul 2019, în cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși, a mai fost înființat încă un așezământ social, în prezent funcționând sub patronajul Episcopiei Hușilor 4 așezăminte sociale, fiecare dintre ele oferind două tipuri de servicii de asistență socială: centru de zi pentru copii și serviciu de ȋngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, cu mențiunea că Așezământul social „Sfântul Gheorghe” din localitatea Ghermănești, pe lângă cele două tipuri de servicii menționate mai sus, dispune și de serviciul social pentru copii sub forma caselor de tip familial.

Așezămintele sociale sunt:

- Așezământul social ,,Sf. Ierarh Nicolae” Fălciu;

- Așezământul social ,,Sf. Stelian” Boţești;

- Așezământul social ,,Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” Bârlad;

- Așezământul social „Sfântul Gheorghe” Ghermănești, inaugurat în data de 22 octombrie 2019.

 

Totodată, în cursul anului 2020 se vor adăuga următoarele centre sociale:

- Așezământul social „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” Huși, în curs de pregătire pentru inaugurare;

- Așezământul social „Sfântul Ierarh Spiridon” Bârlad, în curs de pregătire pentru inaugurare.

Toate serviciile oferite de cele patru așezăminte sociale au fost licențiate, conform legilor în vigoare.

Valoarea totală a ajutoarelor materiale și financiare, la care se adaugă cheltuielile de întreţinere lunară a aşezămintelor sociale şi costurile cu personalul aferent, a fost de 3.239.527 lei.

 

Numărul total al beneficiarilor acestor programe, copii şi bătrâni, a fost de peste 6000 de persoane.

Această sumă nu cuprinde și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile, ocazionale sau tradiționale, ale parohiilor și mănăstirilor, desfășurate în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar, și nici valoarea produselor distribuite către aceștia în cursul acestui an. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
  Lumina Sfintei Ecaterina. Credință, tradiții și miracolul unei zile de noiembrie
24/11/2024 15:57

Pe 25 noiembrie, Biserica Ortodoxă prăznuieste cu solemnitate pe Sfanta Mare Mucenită Ecaterina, simbol al frumusetii divine, al curajului neclintit si al intelepciunii nepămantene. Această zi, marcată cu ...

HOROSCOPUL ZILEI
24/11/2024 05:32

Berbec Se pare că astăzi pleci intr-o mică excursie la rude sau prieteni apropiati. Atentie că relatiile cu acestia sunt tensionate. Taur Fii prudent, diplomat si detasează-te de problemele altora. Ment ...

HOROSCOPUL ZILEI
23/11/2024 05:56

BERBEC Ziua iti aduce multe schimbări in plan profesional. Se pare că unele relatii cu persoane care te-au sustinut pană acum in demersurile tale de la locul de muncă se vor reconfigura, dacă nu chiar se ...

De astăzi începe perioada pentru un nou semn zodiacal. Zodia Săgetator - caracteristici generale
22/11/2024 11:58

De astăzi incepe perioada pentru un nou semn zodiacal. Zodia Săgetator - caracteristici generale Semn dual (mutabil), de foc, masculin, Sǎgetǎtorul mai este numit si „arcasul”. Sǎgeata arcasul ...

Taina Postului, călătoria spre Lumina interioară
21/11/2024 15:15

În tumultul vietii moderne, unde suntem mereu conectati si bombardati de stimuli, există o practică ancestrală care ne invită să ne oprim si să ne indreptăm privirea spre interior: postul. Dincolo ...

Reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică! Ce nu au voie să facă enoriașii
19/11/2024 20:07

Au fost stabilite reguli stricte pentru credinciosii care merg la biserică! Vizitarea unei mănăstiri sau participarea la o slujbă religioasă presupune respectarea unor randuieli ce tin nu doar vestimentati ...

Semnificația Postului în diferite religii. O călătorie prin practicile spirituale ale omenirii
19/11/2024 17:01

Postul, ca act de abstinentă voluntară de la hrană, băutură sau alte plăceri, este o practică ancestrală ce transcende culturile si religiile. De la vechii intelepti pană la omul modern, postul a fost ...

Etica și motivele postului. Explorarea intențiilor și importanța sincerității în această practică
19/11/2024 16:11

Într-o dimineată linistită de toamnă, am pornit spre inima unei comunităti rurale din Botosani, unde postul nu este doar o traditie, ci un mod de viată. Pe străzile inguste ale satului, am intalnit ...

HOROSCOPUL ZILEI
19/11/2024 05:55

 BERBEC O să vă bucuraţi de suportul unor oameni care vă apreciază şi vor să vă scutească de nişte eforturi care vă depăşesc. O să aveţi prilejul să reparaţi obiecte, situaţii şi să ...

HOROSCOPUL ZILEI
18/11/2024 05:00

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai "bogată" in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Relatiile cu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei