Cât de adevărat este horoscopul: în ce măsură ne influenţează astrele comportamentul şi viaţa

zodiac

Dimensiune font:

| 29-10-2024 10:05

Cât de adevărat este horoscopul: în ce măsură ne influenţează astrele comportamentul şi viaţa


Astrologia este o pseudostiinta conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană. Astrologia datează cel puțin din al II-lea mileniu î.Hr. și își are rădăcinile în sistemele utilizate pentru a prezice schimbările sezoniere și pentru a interpreta ciclurile cerești ca semne ale comunicărilor divine


De-a lungul majorității istoriei sale, astrologia a fost considerată o tradiție savantă și a fost comună în cercurile academice, adesea în strânsă relație cu astronomia, alchimia, meteorologia si medicina.
După sfârșitul secolului al XIX-lea și adoptarea pe scară largă a metodei stiintifice astrologia a fost puternic contestată, atât din motive teoretice cât și din motive experimentale, și s-a dovedit că nu are validitate științifică sau putere explicativă.


Controversele legate de zodiac au împărţit oamenii în două tabere: unii cred în influenţa astrelor, în timp ce alţii consideră că destinul este condus de alte forţe sau că şi-l fac singuri. Aşadar, cât de adevărat este horoscopul?


Prognozele date de astrologi cu privire la personalitatea fiecărui nativ, influenţată de felul în care erau aliniate planetele în momentul naşterii, dar şi prezicerile zilnice din horoscop, au născut, de lungul vremii, numeroase controverse. Pe lângă astrologi sau persoane pasionate, există şi scepticii, care susţin că horoscopul este, de fapt, o pseudoştiinţă pentru existenţa căreia nu se pot aduce dovezi reale.


Cât de adevărat este horoscopul: astrologia, bazată pe simple presupuneri?


Astrologia ridică numeroase semne de întrebare. De exemplu, potrivit factorilor ştiinţifici, semnele astrologice sunt determinate greşit, după un tipar apărut cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, deoarece de atunci poziţia Pământului, în relaţie cu alte corpuri cereşti, s-a schimbat. Pământul se învârte în jurul axei sale, făcând salturi uriaşe o dată la câteva mii de ani. Prin urmare, constelaţiile nu mai sunt în aceleaşi poziţii în care se aflau atunci când au fost fixate semnele zodiacale. „Toate constelaţiile s-au mutat, iar asta pune zodiacul sub un uriaş semn de întrebare. Astrologii au rămas blocaţi în tradiţie, fără să ţină cont de faptul că hărţile lor nu mai sunt valabile”, a precizat Andrew Fraknoi, de la Societatea Astronomică a Pacificului din San Francisco, SUA, o organizaţie internaţională ştiinţifică şi educaţională.


Cât de adevărat este horoscopul: astrologia, ştiinţă profund iniţiatică


De cealaltă parte, psihologul francez Michel Gauquelin este primul care a realizat studii statistice de o mare amploare în astrologie pentru a demonstra scepticilor că astrologia este o ştiinţă profund iniţiatică. Unul dintre cele mai relevante studii în acest sens este referitor la relaţia dintre profesie şi planete, cercetare inclusă în cartea intitulată „L’influence des astres”, publicată în 1955.
Conform studiului, planeta aflată la naşterea unei persoane pe Mijlocul Cerului ar avea influenţa profesia acestuia. Astfel marea majoritate a sportivilor se născuseră sub influenţa lui Marte, Marte şi Jupiter se evidenţia în general la militari, Jupiter apărea la actori, Luna la scriitori, Saturn la preoţi şi oameni de ştiinţă, Saturn şi Marte la medici, având Jupiter în secundar. Aceste concluzii susţineau ceea ce afirmă astrologia, cum că imaginea publică a unei persoane, adică profesia, cariera, statutul social, titlurile, responsabilăţile, reputaţia sunt influenţate de Casa a X-a. Punctul de început al acestei case este Mijlocul Cerului şi el trasează rolul pe care îl jucăm în viaţă.


Cât de adevărat este horoscopul: căsătorii în funcţie de zodie


În acelaşi timp, profesorul Didier Castille a ajuns tot în urma unor studii la concluzia că numărul de căsătorii realizate între persoane născute în aceeaşi zi, chiar dacă nu şi în acelaşi an este important.


De asemenea, ca frecvenţă a căsătoriilor între persoane din zodii diferite, perechea Femeie Rac şi Bărbat Taur s-a evidenţiat cu cel mai mare număr. Cel mai rar s-a dovedit că se încheie căsătorii între Femeia Leu şi Bărbatul Taur, Femeia Peşti şi Bărbatul Gemeni şi Femeia Berbec şi Bărbatul Fecioară. La nivel de individ, cel mai des se căsătoresc persoanele din zodia Taurului, urmate de Gemeni, Rac, Berbec, Peşti, Leu, Fecioară, Vărsător, Balanţă, Capricorn, Săgetător şi Scorpion. Din punct de vedere astrologic, printre cele mai casnice zodii se numără, într-adevăr Taurul, Racul şi Gemenii.


Didier Castille a afirmat pe baza studiilor statistice că realizarea căsătoriilor are loc ţinând cont de semnul zodiacal al celor doi, pentru că dacă nu ar fi aşa, numărul de căsătorii între persoane din zodii diferite ar trebui să fie ce puţin egal sau mai uniform distribuite.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, tradiții și obiceiuri. Ce se face pe 21 noiembrie
21/11/2024 11:32

 Astăzi, 21 noiembrie, credinciosii prăznuiesc Intrarea Maicii Domnului in Biserică, prima mare sărbătoare din postul Crăciunului 2024, fiind si prima dezlegare la peste.     Intra ...

Reguli stricte pentru credincioșii care merg la biserică! Ce nu au voie să facă enoriașii
19/11/2024 20:07

Au fost stabilite reguli stricte pentru credinciosii care merg la biserică! Vizitarea unei mănăstiri sau participarea la o slujbă religioasă presupune respectarea unor randuieli ce tin nu doar vestimentati ...

Semnificația Postului în diferite religii. O călătorie prin practicile spirituale ale omenirii
19/11/2024 17:01

Postul, ca act de abstinentă voluntară de la hrană, băutură sau alte plăceri, este o practică ancestrală ce transcende culturile si religiile. De la vechii intelepti pană la omul modern, postul a fost ...

Etica și motivele postului. Explorarea intențiilor și importanța sincerității în această practică
19/11/2024 16:11

Într-o dimineată linistită de toamnă, am pornit spre inima unei comunităti rurale din Botosani, unde postul nu este doar o traditie, ci un mod de viată. Pe străzile inguste ale satului, am intalnit ...

HOROSCOPUL ZILEI
19/11/2024 05:55

 BERBEC O să vă bucuraţi de suportul unor oameni care vă apreciază şi vor să vă scutească de nişte eforturi care vă depăşesc. O să aveţi prilejul să reparaţi obiecte, situaţii şi să ...

HOROSCOPUL ZILEI
18/11/2024 05:00

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai "bogată" in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Relatiile cu ...

Horoscopul Zilei
17/11/2024 05:00

 BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să v ...

Postul Crăciunului. Tradiții și practici întâlnite în România
15/11/2024 14:04

Postul Crăciunului, una dintre cele mai importante perioade de pregătire spirituală din calendarul ortodox, reprezintă o ocazie specială de introspectie, purificare si apropiere de divinitate. De-a lungul ...

Locuri misterioase din România. Blestemul comorii de la Râpa Diavolului
15/11/2024 12:33

Locuri misterioase din Romania. Blestemul comorii de la Rapa Diavolului Suntem fascinati de comori ascunse, uitate! Vanatorii aurului ascuns de daci, de turci, de haiduci sau de boieri scormonesc si acum mun ...

A început postul Crăciunului. Care sunt zilele cu dezlegare la pește
15/11/2024 08:38

Postul Crăciunului, care inchipuieşte postul de 40 de zile pe care l-a ţinut Moise pe muntele Sinai pentru a primii Tablele Legii, a inceput vineri si va dura sase săptămani. Postul durează pană in seara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei