„Micul olimpic”, concurs sportiv pentru preșcolari
Dimensiune font:
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 din Iași a făcut o tradiție în promovarea unui stil de viață sănătos și s-a implicat în organizarea Concursului județean „Micul Olimpic”, dedicat preșcolarilor. Lansat în anul 2006, a cunoscut deja patru ediții, până în anul 2008, când s-a oprit din cauza schimbării locației și denumirii grădiniței.
„Ați putut constata că preocupările societății din ultima vreme s-au concentrat pe un echilibru rațional în solicitarea organismului, pe starea de bine a individului indiferent de vârstă, pe dezvoltarea corectă și multilaterală a personalității, pe combaterea fenomenelor degenerative prin alimentație și mișcare. Considerăm că implementarea unei astfel de activități va aduce un plus în viața celor ce iubesc mișcarea”, a spus Vasilica Damaschin, directorul grădiniței. Proiectul este coordonat de către prof. Alexandra Smău, prof. Andreea Gianina Dorcu, prof. Florica Morariu. Sub deviza „Depășește-ți limitele!”, proiectul se adresează preșcolarilor și nu numai și are ca obiective: stimularea participării copiilor la activități ce contribuie la dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere fizic, intelectual, afectiv și comportamental; fomarea spiritului de echipă, promovarea fair-play-ului și încurajarea dezvoltării competitivității pozitive, a respectării regulilor întrecerilor sportive și a concurenților. Organizarea concursului este dispusă în probe: sportivă – cu alergare de viteză 30m cu start din picioare; săritura în lungime fără elan; aruncarea mingii înainte (pe deasupra capului), cultură olimpică (traseu aplicativ; puzzle; asamblare echipament sportive) și artistică (la alegere: recitare, muzică, desen, dans, euritmie etc). Activitățile propuse cuprind un spectru mult mai larg. Pe lângă dezvoltarea calităților motrice, a deprinderilor motrice, sunt incluse și cele de intelectuale, morale și estetice. Acestea din urmă nu sunt de neglijat și constituie o bază în dezvoltarea armonioasă a copilului pe viitor.
Calitățile intelectuale precum atenția, memoria, spiritual de observație, imaginația, creativitatea, rapiditatea gândirii suferă schimbări pozitive, îmbunătățiri sub influența educației fizice și a sportului. Se pune accent pe formarea unor deprinderi, priceperi, obișnuințe de comportament în spirit de fair-play în întreceri, componentă transferabilă în viața de zi cu zi, respectul față de colegi, colaborare, disciplină în muncă, respectul pentru bunurile comune.
Pe plan estetic eficientizează educarea gustului pentru frumos, asigură o dezvoltare corporală corectă și armonioasă, contribuie la dezvoltarea coordonării, expresivității, ritmului etc.
„Cei care vor să se distreze, sunt așteptăți alături de partenerii noștri, Facultatea de Educație Fizică și Sport, și Inspectoratul Școlar Sala de Atletism Maricica Puică din Grădinari”, a mai spus Vasilica Damaschin. Probele se vor derula joi, 25 mai.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau