„Purtăm cu noi Lumina pe care o transmitem mai departe”

1daciana branisteanu

Dimensiune font:

| 28-03-2023 05:11

 Dialog cu prof. univ. Daciana Brănișteanu, coordonatorul Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR, cadru didactic la UMF „Grigore T. Popa” Iași, fondatorul multor manifestări medicale de elită

Și-a dedicat viața frumosului și iubirii de oameni, cu încrederea că toți pașii îi sunt îndrumați de o forță divină în care crede fără putere de tăgadă. Este un medic de succes, un profesor remarcabil, un mentor și un profesionist desăvârșit, de numele căruia se leagă multe realizări. Dacă ar fi să amintim doar îndrumările oferite studenților în toți anii de carieră, lucrările semnate și publicate în ediții de prestigiu, apartenența la asociații și organizații medicale naționale și internaționale care, dincolo de proceduri, stabilesc planuri de terapie pentru bolnavi, și tot ar fi prea puțin pentru a crea un portret al medicului Daciana Brănișteanu, profesor universitar la UMF „Grigore T. Popa”, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR Iași și fondatorul Primăverii Dermatologice Ieșene, o manifestare națională cu participare internațională care de 12 ani reunește la Iași cei mai buni specialiști în domeniu din lume. Un CV fabulos, completat de un tablou al omului care a crezut în toate ideile avangardiste pe care le-a lansat în carieră. De această dată, ne-am dorit să stăm de vorbă cu femeia Daciana Brănișteanu, omul din spatele halatului alb în dreptul căruia sunt cuprinse toate aceste realizări.

- Am făcut deja o scurtă prezentare, în urma căreia vine și o întrebare oarecum anticipată - cine este Daciana Brănișteanu?

- (zâmbește lung și oarecum întrebător) Continuu să mă descopăr și sunt convinsă că până voi pleca într-o altă lume voi afla multe lucruri despre mine, voi fi conștientă de alte valențe. La maturitatea pe care o trăiesc plenar acum sunt mai aproape ca oricând de echilibru, care a venit la pachet cu anii în care am încercat să-l stabilesc în ceea ce privește viața personală și cea profesională. Nu aș putea vorbi doar despre Daciana Brănișteanu ca medic, profesor, key opinion leader, așa cum sunt cunoscută, luptătorul pentru mai bine în medicină și în învățământul superior medical.

- Îmi doream un astfel de răspuns pentru că astfel pot schimba registrul, intrând ușor-ușor în cel personal, unde tablourile se dezvăluie poate mai greu. Ce faceți atunci când nu sunteți medic?

- Sunt mereu o mare surpriză pentru cei din jurul meu, dar și o provocare. Sunt Scorpion, o zodie pe care multă lume o admiră. Cel puțin așa spun... Suntem percepuți drept persoane răzbătătoare, tăioase, severe – o atitudine bună, dar de care nu mereu sunt mândră, în ciuda aparențelor. Am văzut Scorpioni de toate felurile, este o zodie care lasă semne serioase asupra caracterului. Sunt amprente care pot fi modificate prin educație, dacă le conștientizezi, și prin credință, dar tot rămân. Mai cred că suntem persoane extrem de plăcute în anumite circumstanțe, pe care oamenii vor să le aibă în preajmă, dar uneori și greu de suportat... Când fac aceste afirmații mă gândesc la soțul meu (prof. univ. dr. Daniel Brănișteanu – n.r.), o persoană demnă de admirat care mă face să o iubesc și mai mult pentru că mi-a oferit echilibru. Eu sunt foarte temperamentală. Greu îmi găsesc un echilibru și atunci când iubesc, când sunt fericită, dar și când sunt mâhnită.

- Ați atins un punct sensibil pentru fiecare dintre noi, echilibrul. Stăpâniți poate o magie...

- Da, credința în Dumnezeu, am o legătură strânsă cu Divinitatea. Mi-am modelat caracterul încă din timpul facultății, iar în centrul vieții mele îl am mereu pe Dumnezeu. Biblia este înaintea oricărei alte cărți din viața mea, este cartea esențială a parcursului meu personal. Fie că sunt la un moment de răscruce sau la unul de mare fericire ori de tristețe, îmi amintesc că niciodată nu sunt singură. Dumnezeu a creat nu ființe perfecte, ci perfectibile, iar dacă îmi întorc ochii către El voi afla și ce pot schimba în viața mea ca să mă fiu bine în special cu mine.

- Îl aveți mereu alături, i-ați simțit ocrotirea.

- Da, a fost mereu acolo, dar am conștientizat acest lucru abia la vârsta de 26-27 de ani, când l-am lăsat să intre în viața mea. Divinitatea este mereu acolo și doar de noi depinde dacă îi permitem ajutorul sau mergem pe un drum greșit, împinși de orgolii, de viață, apoi ne plângem că ne este greu.

- Zugrăviți lumea în tablouri cu tușe blânde, pe care fiecare dintre noi le-am putea realiza dacă am fi atenți la sufletul nostru, la trăiri, la ceea ce facem pentru cei din jur. Vă place foarte mult frumosul. Cred că nici meseria (medic dermatolog – n.r.) nu a fost întâmplător aleasă.

- Universul pe care l-a creat Dumnezeu este minunat, de aici înclinația pentru frumos. Eu trăiesc cu deplina convingere că tot ce este lăsat de Divinitate este într-o armonie completă. Este doar Lumină și frumusețe. Umbrele care vin pun în valoare frumusețea, iar urâtul este absența esteticului așa cum cred că întunericul este absența Luminii. Nu Dumnezeu a creat urâtul și Întunericul, ci au apărut atunci când frumosul și Lumina au fost alungate din viața oamenilor și din Univers. Din această cauză, oamenii care îl poartă pe El în suflet găsesc ceva frumos în orice.

- Este minunat să putem trăi cu astfel de sentimente, dar nu mereu este ușor. Trăim într-o cultură toxică, lucru care se poate vedea cu ochiul liber, în care este tot mai greu să-ți păstrezi echilibrul. Dvs cum reușiți?

-  Eu am fost binecuvântată din toate punctele de vedere. Pe deoparte, bagajul pe care Dumnezeu l-a pus în mine este unul generos și sunt conștientă de aceste daruri. Nu o spun ca o laudă, ci ca o datorie. Sunt perfect încredințată de faptul că mult ai primit, mult trebuie să dai mai departe. Când am conștientizat cât de multe mi-a oferit soarta, am înțeles, cu bucurie ce mare datorie am. În acest Univers, a întoarce cuiva Lumina din sufletul tău este o bucurie. Nu este o obligație, nu este o oboseală, ci doar o plăcere. Secretul meu este unul simplu - sunt fericită atunci când muncesc! Îmi place absolut tot ce fac. Atunci când tratez un bolnav mă bucur pentru că îl pot ajuta și pleacă mai fericit din cabinetul meu. Eu cred în oamenii care vin lângă mine măcar și doar pentru o clipă de odihnă, care se bucură de prezența mea, de ceea ce fac. Noi suntem doar niște vase care purtăm Lumina pe care o transmitem mai departe. De multe ori sunt un canal, accept cu mare larghețe să curgă energia prin mine, este mare lucru să fii intermediar între Divinitate și cei din jur, să porți Lumina cu tine. Cel de Sus își vede de planul Lui, noi trebuie doar să-l urmăm. Nu noi suntem cei care facem oamenii fericiți sau mai buni, ci Dumnezeu. Noi suntem doar purtători ai Luminii. Acceptăm, învățăm... Eu am urmat un proces de învățătare.

- Unul ușor sau dureros?

- (zâmbește unor gânduri pierdute departe) Dureros atunci când nu am urmat planul divin, când nu am ascultat ce Mi-a spus. Este dureros atunci când consideri că tot ceea ce ți se întâmplă este nedrept. De fapt, ar trebui să te uiți atent, să înțelegi că este o lecție care trebuie să aducă o schimbare, să înveți ce ai de învățat și să mergi mai departe. Este important să acceptăm că în această lume suntem un mesager al binelui, nu doar un beneficiar. Îmi place frumosul în orice formă. Îmi place să cânt, am cântam mereu și cred că aș fi putut avea și o carieră în muzică. Am prezență scenică și aș fi putut fi o actriță foarte bună în sensul motivării celor din jur. Mi s-a oferit o scenă medicală de pe care pot să transmit informații de înalt nivel științific într-o formă plăcută și ușor de asimilat. De fapt, acestea sunt atuuri pe care trebuie să le aibă oricine își dorește a fi un speaker foarte bun, alături de integritate, care te face să fii un key opinion leader. Dar să știți că doar integritatea și probitatea profesională nu sunt suficiente fără generozitate. Oamenii te urmează dacă ai capacitatea de a te sacrifica pentru ei, dacă nu te pui pe tine înaintea nevoilor lor. Nu am realizat că sunt un lider pentru cei din jur decât mai târziu, când oamenii mi-au cerut ajutorul nu doar ca medic, ci și ca prieten, când au simțit că vor mai mult de la soarta lor. Am luptat ca să fiu un lider, poziție pe care nu o câștigi decât dacă faci dovada experienței profesionale, a integrității, a seriozității și când toate acestea sunt sigilate de dragostea și respectul celor din jur. Respect pe care nu îl poți primi dacă nu îl dăruiești, dacă nu te bucuri de lumina din ochii oamenilor și de căldura din inimile lor oferite drept recunoștință nu doar pentru că i-ai ajutat ca medic, ca profesor sau ca mentor, ci poate pentru că le-ai fost alături, măcar și pentru o secundă, ca Om.

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.

 

A consemnat Maura ANGHEL

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Dincolo de catalog. Notele transformă școala într-o competiție acerbă note
09/01/2025 17:15

Notele sunt mai mult decat o reflectare a cunostintelor. Ele pot influenta perceptia unui elev despre propria valoare si pot crea presiuni care uneori isi fac simtită prezenta chiar si dincolo de băncile scol ...

Doi bărbaţi din Republica Moldova, căutaţi de autorităţile din Germania pentru infracţiuni contra persoanei, au fost depistaţi şi reţinuţi în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.
09/01/2025 14:53

Doi bărbaţi din Republica Moldova, căutaţi de autorităţile din Germania pentru infracţiuni contra persoanei, au fost depistaţi şi reţinuţi in Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Potrivit unui c ...

Cresc taxele și impozitele locale la Iași
09/01/2025 14:34

Cresc taxele si impozitele locale in municipiul Iasi! Acestea sunt majorate cu procentul inflatiei, care a fost calculat – pentru anul 2024 – de Institutul National de Statistică. Edilul Mihai Chi ...

Polițiștii din Piatra Neamț ies în stradă
09/01/2025 14:22

La Piatra Neamt, un protest de amploare este programat pentru data de 9 ianuarie, intre orele 14:00 si 17:00 , in fata sediului Prefecturii Neamt. Organizat de Sindicatul Politistilor Diamantul, si impreună c ...

Polițiștii ieșeni au pierdut urma a peste 130 de condamnați
09/01/2025 13:28

* Politia din Iasi are pe masă 138 de ordine de incarcerare pe care nu le poate duce  la indeplinire deoarece făptasii au dispărut * intre fugari si-au făcut loc si 19 femei, care au de executat ani gr ...

Miracol în Iași: Neurochirurgii de la Spitalul 'Prof Dr Nicolae Oblu' salvează viața unui copil de 10 ani
09/01/2025 12:31

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi au efectuat o intervenţie in timpul căreia au extirpat o tumoră de 4 centimetri, localizată in trunchiul cerebral al unui copil ...

Conferința-dezbatere „România în Uniunea Europeană”, eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale
09/01/2025 12:27

Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi – Muzeul de Istorie a Moldovei, in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Coleg ...

Unii proprietari de apartamente s-au trezit cu un nou bir: 'Taxa de protecție civilă', 2% din valoarea impozitului
09/01/2025 11:08

Din 2025, proprietarii de apartamente din Iasi vor avea de plătit o nouă taxă specială denumită „taxa de protectie civilă”, vizibilă deja in sistem pentru proprietarii care au achitat impozitul pe cl ...

Medicii ieșeni le cer pacienților cu gripă să se izoleze la domiciliu!
09/01/2025 07:18

Numărul cazurilor de viroze respiratorii este intr-o continuă crestere la nivelul judetului Iasi, iar acest lucru reprezintă un motiv de ingrijorare si pentru cadrele medicale. Doctorii trag un semnal de ala ...

Probleme mari pe piaţa muncii, la început de an
09/01/2025 07:16

  * niciun nou loc de muncă ivit in acest an * cei cu studii superioare mai au, cat de cat, variante de angajare * rău pentru necalificaţi, care au la dispozitie numai posturi ce presupun efort fizic i ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei