Aici este orașul din România pentru care turiștii vor lăsa Brașovul și toate stațiunile de pe Valea Prahovei. Cum arată locul pomenit și de Ion Creangă în scrierile sale
Dimensiune font:
În urmă cu ceva timp, orașul Broșteni din județul Suceava a fost declarat stațiune turistică de interes local. Cu o istorie străveche și peisaje de vis, localitatea are toate ingredientele necesare pentru a deveni noua perlă a turismului românesc.
Orașul Broșteni este strâns legat de marele scriitor român Ion Creangă, ale cărui povești legate de acest loc au fascinat generații întregi de copii. După ce a fost declarat stațiune turistică de interes local, orașul va atrage tot mai mulți vizitatori din țară dar și din străinătate.
Orașul din România care atrage turiștii ca un magnet
Orașul Broșteni are o istorie fascinantă, care este marcată indubitabil de copilăria marelui scriitor Ion Creangă. Cea mai importantă și iubită carte a sa este „Amintiri din copilărie”, în care scriitorul descrie cu un farmec aparte anii copilăriei sale. Orașul sucevean se întinde pe o suprafață de 43.000 de hectare, dintre care 36.000 de hectare sunt doar păduri, este considerat cel mai mare din România, având în vedere întinderea. Fiind situată în patria apelor minerale, localitatea are izvoare tămăduitoare de unde oamenii vin şi beau apă pentru a se vindeca de anumite boli. Astfel, în ultimii ani numărul turiștilor ce vizitează Broșteniul a crescut tot mai mult, orașul fiind declarat recent stațiune turistică de interes local.
„Broşteni este una din bijuteriile din Ţara Dornelor. De la mici plimbări pe traseele din păduri, la vizite pe care le pot face la Biserica de lemn, pot veni până în Durmoxa să se bucure de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, pot vizita chiar şi cerbii”, a declarat președintele OMT Țara Dornelor, Mihaela Cohârță.
Biserica Muzeu „Ion Creangă” este principala atracție turistică
Unul dintre principalele obiective ale orașului Broșteni este Biserica Muzeu „Ion Creangă”, care datează din anul 1760 și păstrează autenticitatea vieții de odinioară. Lăcașul de cult, devenit muzeu, a fost construit în totalitate din lemn și găzduiește obiecte vechi de peste 150 de ani.
O scurtă istorie a orașului Broșteni
În perioada 1488 – 1807, localitatea Broșteni a făcut parte din Braniștea Voronețului. Această moșie a fost dăruită de domnitorul Ștefan cel Mare Mănăstirii Voroneț, care a stăpânit-o în vechile hotare până când aceasta a fost anexată Imperiului Habsburgic în 1775.
După intrarea Broșteniului în stăpânirea Casei Regale, au fost construite căi rutiere județene și naționale spre aceste așezări și s-a dezvoltat mineritul. În anul 2004, comuna Broșteni a fost ridicată la rangul de oraș. Relieful predominant al localității îl constituie munții, ce acoperă 85% din teritoriu, 12% fiind zona de deal și doar 3% teren arabil. Clima este aspră, cu ierni lungi și geroase și veri scurte și răcoroase.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau