Consilierii locali au avizat PUZ-ul pentru Moara de Vânt
Dimensiune font:
Pe o suprafaţă de circa 100 de hectare vor fi ridicate clădiri administrative, financiar-bancare, comerciale, lăcașuri de cult şi alte construcţii cu funcțiuni culturale, sanitare, educative, sportive sau destinate turismului * tot ieri au fost alocate fonduri de la bugetul local pentru diverse acţiuni culturale şi sportive
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Moara de Vânt - Podgoria Copou, elaborat în vederea extinderii intravilanului Municipiului Iași, a fost votat în unanimitate în ședința Consiliului Local din 31 august. Planul vizează zona în care va fi construit Spitalul Regional de Urgență și unde va fi realizat primul cartier de tip Smart City din Iași. Conform proiectului de hotărâre, suprafața terenului reglementat prin PUZ este de circa 100 de hectare, pe acesta urmând a fi construite clădiri administrative, financiar - bancare, comerciale, lăcașuri de cult, cu funcțiuni culturale, în domeniul sănătății și educației, amenajări sportive, de turism, locuințe de serviciu etc. Zona cuprinde șase subunități funcționale în care vor fi ridicate clădiri cu un regim de înălțime care variază între 10 și 35 de metri. Spațiile verzi vor fi amenajate pe suprafață de minim 30%.
Printre alte prevederi ale PUZ se remarcă crearea de locuri de parcare, majoritatea în subteran, care vor deservi clădirile din zonă. Spitalul Regional de Urgență are prevăzute 1.500 de locuri de parcare, Sala Polivalenta „Regina Maria” - 1.000 de locuri, Stadionul „Regele Ferdinand” – 2.500 de locuri. Pentru toate celelalte zone se estimează un număr maxim de 33.382 de locuri de parcare. De asemenea, PUZ prevede ca străzile de categoria I a noului cartier să fie proiectate dublu sens cu două benzi pe sens.
PUZ pentru Moara de Vânt vine în urma finalizării strategiei de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgențe după un concept Smart City.
Cinci milioane de euro pentru amenajarea parcului Ciurchi
Consilierii locali au mai avizat amenajarea Parcului Ciurchi, mai exact au votat documentația tehnică și indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul „Servicii de proiectare tehnică pentru Studiu de fezabilitate Amenajare Parc Ciurchi”.
Valoarea estimată a investiției este de 20,9 milioane lei, fără TVA (24,9 milioane lei, cu TVA). Studiul de fezabilitate aferent acestui proiect a fost realizat de Dezive & Info SRL Cluj-Napoca, pentru suma de 80.000 lei, fără TVA (95.200 lei, cu TVA).
Suprafața totală de teren studiată este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă - 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces - 4.130 metri pătrați.
Parteneriat cu arhitecţii ieşeni
Tot ieri, a fost parafat parteneriatul municipalităţii cu Ordinul Asociației Arhitecților Filiala Iași și Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iași în vederea înființării Centrului Cultural European și pentru sprijinirea proiectelor culturale locale. Acordul de parteneriat va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani, iar printre scopurile colaborării se numără organizarea unor manifestări cu caracter cultural (organizarea de expoziții, prezentări de proiecții, seri culturale, proiecții de film) și caracter educativ (activități didactice, workshopuri, dezbateri, concursuri, prelegeri, conferințe, mese rotunde).
Bani pentru sport şi cultură
Proiectele sportive „Campionatul Național de Power Lifting clasic pentru seniori, juniori I și juniori II, masters, masculin și feminin”, „Cupa Mondială la Popice Echipe Seniori 2022”, „Performanța în tir cu arcul – Campionatul mondial de Field - SUA”, „Continuitate, performanță în baschetul juvenil ieșean”, „Evaluarea cunoștintelor tehnico-tactice prin participarea la turneul internațional de scrimă Gopingen – Germania” și „Evaluarea cunoștințelor tehnico-tactice prin participarea la turneul internațional de judo Korovska - Slovenia” au primit-la rândul lor, finanțare de la bugetul local în urma votului de ieri. Bugetul necesar concretizării acestor proiecte este de circa 99.000 lei. Alţi 287.000 de lei sunt alocaţi pentru finanțării mai multor evenimente la care municipalitatea este organizator sau partener. Este vorba, printre altele, de
seminarul Geografic Internațional „Dimitrie Cantemir”, organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Festivalul Internațional de Muzică Bizantină, „Magia Serii în Sunet și Lumină”, Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru”, Turneul Național Visionarium – Smart Experience şi Gala Star of Hope 2022. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau