Continuă șirul operațiilor-miracol, la Spitalul de Neurochirurgie
Dimensiune font:
În vârstă de doar 3 ani, Robert, un copilaş din Galaţi, supraviețuiește datorită unei intervenții chirurgicale miraculoase făcută de doctorii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Copilul a fost adus în stare gravă la spital, prezentând simptome precum vărsături și dificultăți în deplasare, semne clare ale pericolului cu care se confrunta.
Medicii neurochirurgi au intervenit de urgență pentru a îndepărta tumoarea, iar rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. După operație, Robert a început să-și redobândească vitalitatea. Micuțul erou a început să meargă, să vorbească și să zâmbească, uimind pe toată lumea din jurul lui. „Îi era rău, o săptămână nu a mâncat deloc, vomita. Stătea numai în pat, dormea într-una. Mi-a fost teamă să nu-l pierd. Și am venit aici să-l facem bine și sănătos și să fie bine pe picioare. Am văzut că nu se simte bine, am mers la spitalul de copii ca să vadă ce are, de ce vomită și de ce nu mănâncă. Și el mi-a spus că are tumoră pe creier și mi-a spus că face transferul la Iași, să facă operația copilului. Nu-mi venea să cred că are așa ceva pe creier. Și mi-a fost teamă și mi-a fost frică să nu se întâmple ceva cu el. Atâta băiețel am și eu”, a spus Rodica Lungeanu, mama Robert.
Pentru părinții lui Robert, acest moment a fost un adevărat miracol și o minune a medicinei moderne. Copilul lor a depășit cu succes o perioadă dificilă din viața sa, iar acum au toate motivele să privească cu optimism spre viitor. Eforturile echipei medicale din Iași și determinarea micuțului Robert au dus la această poveste impresionantă de vindecare și speranță. „Și am reușit să iasă operația bine. Mi-a fost foarte frică să nu se întâmple ceva grav sau ceva să nu... ferească Dumnezeu să nu iasă operația. Nu-mi vine să cred că a ieșit atât de bine și este sănătos și bine. Și mănâncă, merge pe picioare, aleargă. Am avut emoții mari, mă gândeam să nu se întâmple ceva, mi-a fost frică. Mi-a spus domnul doctor că o să iasă bine și a reușit. Mi s-a întâmplat o minune, mi-a scos băiatul bine. Și vorbește și merge pe picioarele lui”, a spus mama copilului.
Operația a fost un adevărat act de curaj și pricepere medicală, iar rezultatele au fost cu adevărat uimitoare. „Începutul anului 2024 vine pentru echipa medicală pe care o conduc cu o nouă reușită pentru că în prag de sărbători am operat un copil de aproximativ trei ani, cu o tumoră cerebrală mare, de aproximativ 4 cm diametru, care îi punea viața în pericol. Am intervenit în urgență la acest copil și am reușit să scoatem în integralitatea ei această tumoră. S-a dovedit a fi o tumoră relativ benignă, ceea ce înseamnă că, cu un tratament, copilul are șanse mari de vindecare. Evoluția lui a fost bună, încă din prima zi a operației, pentru că s-a trezit imediat după intervenția chirurgicală, a doua zi s-a dat jos din pat. Este un copil extrem de vioi, extrem de tenace”, a spus dr Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.
„Copiii au o forță vitală fantastică. Ei reușesc să treacă prin niște intervenții chirurgicale sau prin niște boli cu o seninătate a lucrurilor și cu o înțelepciune pe care mulți dintre adulți nu sunt capabili” - dr Lucian Eva.
Copiii sunt un miracol în viața părinților și un miracol în propria lor viață. „Copiii au o forță vitală fantastică. Ei reușesc să treacă prin niște intervenții chirurgicale sau prin niște boli cu o seninătate a lucrurilor și cu o înțelepciune pe care mulți dintre adulți nu sunt capabili. Operațiile, cel puțin din punctul meu de vedere, la copii de această vârstă, fac ca echipa medicală să fie mult, mult mai atentă la toate detaliile care privesc intervenția chirurgicală. Copilul nu este un adult în miniatură. Copilul are particularități din punct de vedere fizic și patologic, și atunci orice gest medical trebuie să aibă o acuratețe și un rafinament al gesturilor pentru a-i ajuta cât mai mult spre vindecare”, a spus dr. Eva.
Deşi în Iaşi nu există specialitatea de neurochirurgie pediatrică, medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” încearcă să depăşească această problemă. „Având în vedere experiența pe care o am, personală, dar și a echipei medicale și faptul că în România, și mai ales în Regiunea de Nord-Est, este relativ deficitar actul medical neurochirurgical la copii, spitalul nostru depune toate eforturile pentru a-i ajuta și acum, spre sfârșit de an, am avut în jur de 15 copii, cu diverse patologii, marea majoritate tumorale și traumatice, care au beneficiat de serviciile unui spital, spunem noi, bine dotat și cu specialiști de avangardă care să-i poată ajuta în aceste momente dificile ale vieții lor”, a spus dr Lucian Eva. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau